YEREL HABERLER - 05 Ocak 2012 Perşembe 17:13

EĞİTİM KAMPUSUNDA ALT YAPI ÇALIŞMALARI BAŞLADI

A
A
A
EĞİTİM KAMPUSUNDA ALT YAPI ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Bursa’nın İnegöl ilçesinde iş adamı Mehmet Yıldız tarafından yaklaşık 50 milyon TL harcanarak yaptırılan, ancak bazı pürüzler sebebiyle 2009 yılından bu yana atıl vaziyette duran eğitim kampusunda alt yapı çalışmaları başladı.
Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in devreye girmesi ve Vali Şahabettin Harput’a yetki verilmesiyle kampusun 2013 yılına yetiştirilmesi hedefleniyor. Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampusunda alt yapı çalışmalarına ilk UEDAŞ başladı. Valilikten gelen talimat üzerine kolları sıvayan UEDAŞ, kampusa gidecek enerji nakil hatları ile ilgili çalışmalara başladı. İNGAZ ve Türk Telekom’a konuyla alakalı henüz talimat gelmediği belirtildi.
Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Yel, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Sevim Yıldız Eğitim Kampusunun alt yapı çalışmalarının yapılması konusunda Vali Şahabettin Harput’a talimat verildiğini söyleyerek, "Kısa bir süre önce kampusa giderek incelemede bulunduk. Orada alt yapı ile ilgili ciddi bir sıkıntı var. Alt yapı diye hiçbir şey yok. Önümüzdeki yıl eğitim öğretime yetiştirilmesi için çalışmalar başladı. Kanalizasyon, su işleri ve yağmur suyu işi belediyemize verildi. Burada belirli bir program dahilinde hareket etmeliyiz. Telekom ve İNGAZ’a herhangi bir talep gelmemiş, fakat gelecek. Çalışmaları hızlandırarak, 2012-2013 eğitim öğretim yılına yetiştirmeye gayret ediyoruz. Hayırsever sanayicimiz Mehmet Yıldız, kampusun iç işlerini yapacağını söyledi" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir