YEREL HABERLER - 07 Ocak 2012 Cumartesi 11:34

BURSA SICAK SERVETTE MEYVELERİ TOPLAMAYA BAŞLIYOR

A
A
A
BURSA SICAK SERVETTE MEYVELERİ TOPLAMAYA BAŞLIYOR

Jeotermal suya milyonlarca lira harcayan Bursa, sıcak servetin meyvelerini toplamaya başlıyor. İl Özel İdaresi’nin otellerden yıllık 500 bin TL alacağını belirten Vali Şahabettin Harput, "Mart ayında verdiklerimizi almaya başlayacağız. Kimse heyecanını kaybetmesin" dedi.
Vali Şahabettin Harput, İl Genel Meclisi üyeleriyle birlikte bütçe yemeğinde bir araya geldi. Gönlüferah Otel’de düzenlenen yemek sonrasında konuşan Bursa İl Genel Meclisi Başkanı Nedim Akdemir, 2012 yılı bütçenin 107 milyon TL olduğunu dile getirerek, "Birçok alanda yatırımlarımız olacak. Bunlardan bir tanesi eğitim. Eğitime 24 milyon TL kadar katkımız var. 2011 yılında 256 derslik kazandırdık. Çalışmalarımız bizi memnun ediyor. 61,5 milyon TL’si yatırıma ayırıldı. Örnek projelere imza attık. En başta doğal arıtma ve sulama konularında bizi örnek alıyorlar. 2012 yılında çıtamızı daha yukarıya taşıyacağız" diye konuştu.
Vali Şahabettin Harput, İGM’nin 2012 yılı bütçesinin Bursa için yeterli olmadığına dikkat çekerek, "Koskoca Bursa’nın imkanını değerlendirmek zorundayız. İmkanları değerlendirmek için ciddi kaynaklara ihtiyacımız var. Biraz kabahatimiz var. Ankara’ya her şeyin en güzel taraflarını gösteriyoruz. Bursa’nın sorunları çözülmüş dört dörtlük gibi gösteriliyor. Sıkıntılarımız var. Bunları çözmeye çalışıyoruz. Ciddi bütçelerle daha çok hizmet yapmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
Jeotermalde gerçekten güzel mesafeler aldıklarını belirten Harput, termal suya yapılan milyonlarca yatırımın ardından 2 ay içinde meyvelerini toplayacaklarını söyledi. Harput, "Bursa bir termal şehirdir. Binlerce yıldır bu özelliğini koruyor. ’Nereden çıktı bu kardeşim’ demiyoruz. Bursa’da var olan ve unutulmaya yüz tutan marka değerleri hayata geçiriyoruz. Jeotermal A.Ş. ile çalışmalarımızı yürütüyoruz. 12 adet etüt ve üretim sondaj faaliyetlerimiz var. Çıkan sularla alakalı kullanım değerlerine göre çalışmalar var. Eski kaplıcalar bölgesindeki bütün kaplıcaların sularını değiştirilmesi gerek. Hepsi yetersiz. 9 litre su ile 16 otel idare etmeye çalışıyor. Söyleyemeyeceğim bazı sorunlar da var. Ama o otellerimiz ve tesislerimiz yıllarca bu şehre hizmet verdi. Onların da bundan sonra daha zengin bir su ile Bursa’ya hizmet vermeleri hakkıdır. Onların da tamamına sıcak suyu ulaştırma çabalarımız devam ediyor" ifadelerini kullandı.
Ocak ayın sonuna doğru ilk defa Almira Otel’e sıcak su vereceklerini kaydeden Harput, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
"Kükürtlü bölgesinde, Hilton gibi oteller başta olmak üzere bu projeyi uygulama çalışmaları devam ediyor. Şimdiye kadar çok fazla para vermedik. Her sene birkaç milyon liralık yatırım yaptık. Türkiye Cumhuriyeti petrol araması için 1 milyar dolar para ayırdı. Ayıracaksın. Bu ihtiyaçtır. Sıcak su petrolden daha kıymetli. Birkaç senedir proje, sondaj, tesisat çalışmalarıyla uğraşıyoruz. Hemen mart ayından sonra, verdiklerimizi almaya başlayacağız. Bir otelimizden yıllık 500 bin TL alacağız. 10 yılda 5 milyon TL. 10 otel de eklerse hesaplayın. Heyecanınızı kaybetmeyin. Yeni dönemde seçilmeye bakın. Önünüze çok bütçeler gelecek. Bu paraları nereye harcayalım diyeceksiniz."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa “Mahzen-32” operasyonunda yakalanan 27 şüphelinin tamamı tutuklandı Bursa İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ile Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yapılan çalışmalar sonucu Bursa merkezli 7 ilde eş zamanlı düzenlenen “Mahzen-32” operasyonunda elebaşının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 27 kişi, kıskıvrak yakalandı. Hakim karşısına çıkarılan şüphelilerin tamamı tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bursa merkezli İstanbul, Ankara, Trabzon, Sakarya, Yalova ve Diyarbakır’da düzenlenen “Mahzen-32” operasyonları ile elebaşılığını cezaevinde olan Ümit Saral’ın kardeşi Hakkı Saral’ın yaptığı suç örgütü çökertildi. Organize suç örgütü üyesi şüphelilerin, Bursa merkez ve İnegöl’de vadeli araç alım satım faaliyetlerinde bulunarak vatandaşlardan silah zoruyla yüksek miktarlarda para tahsilatı yaptıkları tespit edildi. Bunun yani sıra Bursa’ya il dışından getirdikleri yaşları 17 ile 25 arasında tetikçiler vasıtasıyla para vermeyi kabul etmeyen kişilere ve bu kişilerin iş yerlerine yönelik silahlı saldırı düzenledikleri öğrenildi. Sıkı takibin ardından çete çökertildi Bursa’ya farklı illerden gelerek vadeli araç alımı yapanların adreslerini tespit ettikleri ve bu kişileri hürriyetlerinden yoksun bırakarak darp ettikleri, araç alım satımı nedeniyle kişiler arasında meydana gelen alacak-verecek konularına müdahil oldukları ve sözde mahkemeler kurarak haksız menfaat sağladıkları, silahla ölüm tehdidinde bulundukları kişilerin iş yerlerine ve araçlarına zorla el koydukları ve bu malları örgüt üyelerinin üzerine geçirdikleri, silah ve tehdit zoru ile el konulan araçları hediye adı altında örgütün elebaşına verdikleri ve suç faaliyetleri esnasında, güvenlik güçlerine yönelik silahlı saldırıda bulundukları tespit edildi. Operasyon için düğmeye basan polis, çeteyi çökertti. Operasyonlarda çetenin elebaşını Hakkı Saral’ın da arasında bulunduğu organize suç örgütü üyesi 27 şüpheli yapılan operasyon ile kıskıvrak yakalandı. Operasyonlar sonucu 10 iş yeri ile 34 evde yapılan aramalarda 16 adet tabanca, 56 milyon 434 bin TL değerinde 53 adet çek ve senet, bin 272 adet farklı çaplarda fişek, 430 bin 400 TL nakit para, 123 bin 800 dolar, 20 bin 800 euro ve 2 tane lüks araç ele geçirildi. İnegöl’de çetenin faaliyetlerini başlatan kişinin ise 41 yaşındaki iş kadını D.T. olduğu öğrenildi. Çetenin elebaşının da aralarında bulunduğu 27 kişi adliyeye sevk edildi. Çıkarıldığı mahkemece 27 şüphelinin tamamı tutuklanıp cezaevine gönderildi.