YEREL HABERLER - 16 Ocak 2012 Pazartesi 10:45

GEMLİK`TE BAŞKAN YILMAZ GÖREVİ DEVRETTİ

A
A
A
GEMLİK`TE BAŞKAN YILMAZ GÖREVİ DEVRETTİ

Bursa 3. Bölge İdare Mahkemesinin kararı doğrultusunda belediye başkanlığı seçimlerinin yenilenmesini isteyen İçişleri Bakanlığının seçim prosedürü işlemeye başladı. Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, görevini meclis 1. başkanvekili Fikret Çolakoğlu’na devretti.
Valilik, olağanüstü belediye meclis toplantısının tarihini 19 Ocak 2012 Perşembe günü saat 14.00 olarak belirledi. İstifa eden belediye eski meclis üyeleri Cemil Acar ve Özkan Ateşli’nin yerine atanması beklenen CHP’li yedek üyeler Hasan Alyüz ve Bülent Dalkılıç için de ilçe seçim kuruluna istifa dilekçeleri ve yedeklerin atanmasıyla ilgili talep yazısı gönderildi. Bu arada Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz da meclisi olağanüstü toplantıya götürecek olan meclis 1. başkanvekili CHP’li Fikret Çolakoğlu’na makamını ve belediye mührünü devretti.
Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, sabah saat 09.40’da CHP’nin meclis grup başkanı ve belediye başkanvekili adayı Necdet Ersoy, meclis 1. başkanvekili Fikret Çolakoğlu, İl Genel Meclisi üyesi Uğur Sertaslan ile birlikte belediyeye geldi. Yılmaz, daha sonra CHP’li meclis üyesi Mahir Gencer ve AK Partili Fevzi Ayyıldız’ın da iştirak ettiği törende belediye mührünü Fikret Çolakoğlu’na teslim etti.
Yaşananların hizmet yarışı olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Meclis 17 Mart’ta bize geçici olarak görev vermişti. İçişleri Bakanlığı da 3. Bölge İdare Mahkemesi’nin verdiği karara dayalı olarak seçimi tekrarlama sürecini başlattı. 19 Ocak’ta yeni seçim olacak. Bu demokratik yarışta kazanacak olan arkadaşımıza elimizden geldiğince destek olacağımızı belirtiyorum. Önemli olan Gemlik’in hizmet alabilmesidir. Kazananın Gemlik olmasıdır. Biz 10 aylık süreçte önemli hizmetler yaptık. Önemli yatırımlara imza attık. Bu hizmetlerin devam etmesi tek dileğimizdir. Meclis birinci başkanvekilimiz Fikret Çolakoğlu’na başarılar diliyorum" dedi.
Düzenlenen törende belediye mührünü alan CHP’li belediye meclisi 1. başkanvekili Fikret Çolakoğlu da, geçen 10 aylık süreçte ekibiyle birlikte hizmet yapan Yılmaz’a teşekkür ederek, 19 Ocak tarihine kadar olan görevini layıkıyla yerine getireceğini belirtti.
Olağanüstü meclis toplantısını demokratik usullerle, kavgasız biçimde gerçekleştireceğini açıklayan Çolakoğlu, "Seçime kadar ve seçimden sonra da hizmetler kaldığı yerden devam edecektir. Bundan kimse şüphe duymasın" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Ziraat Türkiye Kupası: Beşiktaş: 0 - MKE Ankaragücü: 0 (İlk yarı) Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Beşiktaş, sahasında MKE Ankaragücü ile karşı karşıya geliyor. Müsabakanın ilk yarısı golsüz eşitlikle geçildi. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 21. dakikada Rashica’nın savunma arkasına attığı pasta topla buluşan Semih Kılıçsoy’un ceza sahası içi sağ çaprazdan sert şutunda meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı. 29. dakikada Rashica’nın sağ çaprazdan ortasında uzak kale direğinde iyi yükselen Muçi’nin kafa vuruşu sonrası meşin yuvarlak kaleci Ertaç’ta kaldı. 31. dakikada Muçi’nin ceza sahası dışı sağ çaprazdan sert vuruşunda top sol kale direğinin dibinden auta gitti. 40. dakikada Bassogog’un pasında topla buluşan Flips’in sağ çaprazdan vuruşunda top yakın kale direğinin yanından auta gitti. 44. dakikada paslaşarak kullanılan sert vuruşta Muçi’nin sol çaprazdan sert şutunda kaleci Ertaç’ın sektirdiği top Rashica’nın önünde kaldı. Bu oyuncunun sağ taraftan ortasında savunmadan seken topa Semih’in vuruşunda kaleci Ertaç tekrar topu uzaklaştırdı. Hakemler: Zorbay Küçük, Erdem Bayık, Murat Tuğberk Curbay Beşiktaş: Mert Günok, Svensson, Necip Uysal, Colley, Masuaku, Al Musrati, Salih Uçan, Ghezzal, Muçi, Rashica, Semih Kılıçsoy Yedekler: Ersin Destanoğlu, Onur Bulut, Tayyip Talha Sanuç, Cenk Tosun, Aboubakar, Chamberlain, Worrall, Muleka, Emrecan Terzi, Gedson Teknik Sorumlu: Serdar Topraktepe MKE Ankaragücü: Ertaç Özbir, Kitsiou, Radakovic, Mert Çetin, Mujakic, Tolga Ciğerci, Bassogog, Flips, Efkan Bekiroğlu, Chatzigiovanis, Bajic Yedekler: Bahadır Han Güngördü, Atakan Çankaya, Moreira, Rodrigues, Sowe, Ali Kaan Güneren, Arda Ünyay, Cephas, Macheda, Kazım Karataş Teknik Direktör: Emre Belözoğlu Sarı kartlar: Jonas Svensson, Mert Günok (Beşiktaş) Riad Bajic, Emre Belözoğlu (Teknik direktör) (MKE Ankaragücü)