YEREL HABERLER - 13 Şubat 2013 Çarşamba 13:02

BTSO`DAN HIZLI TRENİN KÖRFEZ GEÇİŞİNE EKLENMESİNE DESTEK

A
A
A
BTSO`DAN HIZLI TRENİN KÖRFEZ GEÇİŞİNE EKLENMESİNE DESTEK

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Meclis Başkanı İlhan Parseker, başlangıç aşamasındaki İzmit  Körfez geçişi ve İstanbul-İzmir otoyol projesinde revizyon yapılarak bu hatta hızlı trenin dahil edilmesi gerektiğini söyledi. Böylece Türkiye`nin dört büyük şehri arasında yer alan İstanbul-İzmir ve Bursa`nın otoyol ve raylı sistemle entegrasyonunun tek bir projeyle gerçekleştirilebileceğini belirten Parseker, ``Bu üç ilin birbirine daha hızlı ulaşabilir olmasının sağlayacağı ekonomik hareket, Türkiye`nin 2023 hedeflerine daha kolay ulaşması için de kilit önemde`` dedi.
Hızlı trenin İzmit Körfez geçişi projesine eklenmesi halinde Bursa-İstanbul arasının yarım saate, Bursa-İzmir yolunun 1.5 saate ineceğinin altını çizen Parseker şunları söyledi:
``İstanbul-İzmir ve Bursa`nın milli gelire katkısı  satın alma gücü paritesine göre toplam 450 milyar doların üzerinde. Ankara`yı da katarsak bu rakam 550 milyar doları aşıyor. İstanbul-Bursa-İzmir güzergahında otoyol ile raylı sistem entegrasyonu mutlaka yapılacak. Çünkü bu büyük bir ihtiyaç. Bugün önümüzde büyük bir fırsat var. İzmit Körfez geçişi projesinin zorluklarını biliyoruz, ama bugün projeye eklenecek bir raylı sistem katkısı, bu büyük yatırımın rantabilitesini artırır. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Binali Yıldırım`ın şahsında hükümetin bu proje konusundaki hassasiyetini yakinen biliyoruz. Eğer bu projeye raylı sistemi katabilirsek finans-sanayi-ticaret-tarım ve turizmin tam anlamıyla entegre olduğu devasa bir refah bölgesi oluruz. Bu proje amiyane tabirle bir koyup üç alma projesidir. Bursa iş dünyası, bu konuda üzerine düşen sorumluluğu almaya hazırdır.``
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.