ASAYİŞ - 13 Şubat 2013 Çarşamba 16:39

"İYİLİK YAPAYIM DERKEN ARSAMDAN OLDUM"

A
A
A
"İYİLİK YAPAYIM DERKEN ARSAMDAN OLDUM"

Bursa`nın İnegöl ilçesinde cami yapımı için muhtarlığa arsasını verdiğini söyleyen 67 yaşındaki Seher Karakaya, karşılığında vadedilen arsayı alamadığını öne sürdü.
İnegöl Hasanpaşa`da köy heyeti, 10 yıl önce cami yapmaya karar verdi. Cami alanı için belirlenen arazi yetersiz kalınca hemen bitişiğindeki Seher Karakaya`ya ait olan arsa istendi. İddiaya göre, cami yapılacağı için 250 metrekarelik arsayı veren ancak karşılığında ev yapacak kadar arsa isteyen yaşlı kadının isteği kabul görünce hemen işlemlere başlandı ve caminin yapılacağı arsanın devir teslimi yapıldı ancak kadının talep ettiği arsanın işlemleri gerçekleştirilmedi.
Yıllar sonra kendisine verilen tapuyu almak için muhtarın kapısını çalan 67 yaşındaki Seher Karakaya, sonuç alamayınca hakkını mahkeme yoluyla aramaya karar verdi. İyilik yaparken dolandırıldığını iddia eden Karakaya, "Ben sadece verdiğim arazinin karşılığında bana verilen arsanın tapusunu istiyorum" dedi.
"MUHTAR BENİ YÖNLENDİRDİ"
Yaşadığı süreci anlatan Karakaya, ``˜``˜Bizim yerimiz caminin bitişiğindeydi. Caminin yapılacağı alan dar olunca bizim arsayı bağışlamamızı istediler. Benim iki tane hasta çocuğum olduğu için, `Bağışlayamam ama bana başka yerden veya arsanın bir kısmından yer verirseniz arsamı veririm` dedim, kabul ettiler. Sonra bana gelip, `Yerini ver, biz de size yer ayıralım` dediler. Köyün muhtarı ile birlikte Tapu Müdürlüğüne gittik. Muhtar birden, `Abla sana, `Yerini satıyor musun?` dediklerinde, `Evet satış yapıyorum, 22 milyar da para aldım` diyeceksin` dedi. Ben de o an fazla zaman olmadığı için herhalde ben bunlara satıyorum, onlar da bana verecekleri yeri satış olarak verecekler sandım. Memur bana sorunca da, `Evet paramı aldım, satıyorum` dedim. Ondan sonra köye geldim. Bana verdikleri arsada kendime 2 katlı ev yaptım. Daha sonra çocuklarım hastalanınca İstanbul`a geldim" iddialarında bulundu.
"TAPUMU İSTİYORUM"
Yıllar sonra kendisine vadedilen arsayı satın almadığının farkına vardığını söyleyen Karakaya, "Çocuğumla uğraşırken aradan yıllar geçti. Sonradan düşündüm, ben yerimi tapusuyla verdim ama bana verilen yerin tapusu yok. Çocuklarıma bir şey olursa kendimi nasıl garantiye alacağım? Köye gittim ve muhtardan tapuyu istedim ama beni 3 senedir, `Miraslı yerdir, vekalet gerekiyor, şudur budur` diyerek oyladılar. Tapu dairesine gittim, durumu anlattım ama onlar da bir şey yapamadı. Bana, `Satış yapmışsın, takas değil` dediler. Ben madem satış yaptım, bana neden yer verdiler? Ben toprağımı verdim, karşılığında yer verdiler. Çıkar yolum kalmadı. Müftülüğe gittim. Onlar da bana aynı cevabı verdi. Sonra köyün muhtarını çağırdılar. Benim durumumu anlattılar. Muhtar da Bursa Valiliğine gitti ancak bana tapu yerine 28 sene kiralık oturma hakkı verdiler. 28 sene sonra çocuklarıma bir şey kalmayacak. Benim tek istediğim şey, yerimin tapusudur. Bana yerimin tapusunu versinler, başka bir şey istemiyorum. İçinde iki kat binam var. Ben iyilik yaptım ama dolandırıldım. Buna aza da diğer üyeler de şahitlik ediyor`` ifadelerini kullandı.
Seher Karakaya`nın yeğeni Cemil Karakaya ise, "Daha önce burada bizim evimiz vardı. Cami yapılacağı için biz bu yerleri camiye verdik. Sonra cami inşaatı karşısında bize yer gösterildi. Seher Karakaya da orada ev yaptı. Şu an o yerle ilgili tapu sorunu var. Tapunun çıkması için mücadele veriyor. Burası tek tapuluydu. Tapunun içerisinde müşterek kişiler vardı. Bu kişiler yerlerini camiye verdi. Bu yer karşılığında da bizlere yer gösterildi ama bu yerle ilgili tapu verilmedi. Muhtarla da herhangi bir münakaşa yaşanmadı. Şu an konu adli makamlarda görüşülüyor" şeklinde konuştu.
"MUHTARIN ART NİYETİ YOK"
Hasanpaşa Köyü Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hasan Gümüştekin ise, "Şu an konu mahkemede. Burada tapu sorunu var. Seher Hanım tapuyu vermiş. Şimdi de köy tüzel kişiliği Seher Hanım`a tapuyu veremiyor. Seher Hanım`ın verdiği yerin daha fazlası kendisine verildi. Verdiği arsada kendisi ev yapamıyordu. Ev yapmaları için kendisine yer verildi fakat tapuyu alamadı. Öbürlerinin tapusu var, tapunun nerede olduğu belli değil. Hepsi hisseli. Bu sefer mahkemeye verildi. Herkes yerini bulacak. Mahkeme süreci de 2 ay önce başladı. Ne muhtarın ne derneğin ne köy halkının art niyeti var. Burada bir yanlışlık oldu sadece" açıklamasını yaptı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Başkan Görgel: “Yangının büyük bölümü kontrol altına alınmış durumda” Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, ahşap ve mobilya imalatı üzerine faaliyet gösteren fabrikada çıkan yangınla ilgili olarak “Yangının büyük bölümü kontrol altına alınmış durumda. Allah’tan yangın can kaybına yol açmadı, herhangi bir kaza ve sıkıntıya yol açmadan yangını söndüreceğiz” dedi. Kahramanmaraş’ta ahşap ve mobilya imalatı üzerine faaliyet gösteren fabrikadaki alanda incelemede bulunan Başkan Görgel, yetkililerden bilgi alıp fabrika sahiplerine ve yakınlarına geçmiş olsun dileklerini iletti. Yangının büyük bir bölümünün kontrol altına alındığını ifade eden Başkan Görgel, “Burası büyük bir mobilya fabrikası, bize gelen ihbarın ardından kısa sürede gelip yangını söndürmeye çalışıyoruz. Yangının büyük bölümü kontrol altına alınmış durumda. Kimyasal maddelerin de olduğu için yangının söndürmek kolay değil. Gerçekten arkadaşlarımız büyük bir özveri ile çalışıyor. Biraz önce kum ocağı atölyemizde kaza meydana geldi, bir kardeşimiz canımız vefat etti. Ne yazık ki zor bir gece geçiriyoruz. Allah’tan yangın can kaybına yol açmadı, herhangi bir kaza ve sıkıntıya yol açmadan yangını söndüreceğiz” dedi. Başkan Görgel, yangın söndürme çalışmalarına itfaiye daire başkanlığının ekiplerinin yanı sıra orman bölge ve emniyet teşkilatının da destek verdiğini ifade etti.
İstanbul Akademisyenin kızını sözlü taciz ettiği ileri sürülen kadına adli işlem başlatıldı Türk-Alman Üniversitesi Akademisyeni ve Akşam Gazetesi yazarı Tacettin Kutay’ın 6 yaşındaki kızını sözlü taciz ettiği ileri sürülen kadın hakkında "Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama-Hakaret" suçlarından adli işlem başlatıldı. Kutay, olaya ilişkin sosyal medya hesabından videolu bir paylaşım yaparak şunları kaydetti: “6 yaşındaki kızım Fulya ile Göztepe’de yürüyorduk. İlahi söylemek istedi ve ’Ey aşıkı dildade’ okumaya başladı. ’Lailahe illallah Muhammedurrasulullah’ derken videodaki kadın yanımızdan geçiyordu. Durdu ve Fulya’ya ’Bunları size nerede öğretiyorlar anaokulunda mı?’ diye sordu. ’Ben öğretiyorum’ dedim. ’El kadar çocukların beynini bu saçmalıklarla yıkıyorsunuz. Ben üniversite hocasıyım, siz ne cahil insanlarsınız’ dedi. Bu gemi azıya almışlık, şuursuzluk sokak ortasında altı yaşında çocukları sözlü taciz etmeye kadar vardı. Varın gerisini siz hesap edin.” Edinilen bilgilere göre, Kutay’ın polisi araması üzerine M.G. (73) isimli şüpheli işlemler için karakola götürülürken her iki taraf da birbirinden şikayetçi oldu. Emekli hemşire olduğu öğrenilen M.G. hakkında "Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama- Hakaret" suçlarından, Kutay hakkında ise "Hakaret" suçundan adli işlem başlatıldı. Dosyaları ikmalen adliyeye gönderilen şahıslar adli makamlarca karakoldan serbest bırakıldı.
Bursa “Mahzen-32” operasyonunda yakalanan 27 şüphelinin tamamı tutuklandı Bursa İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ile Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yapılan çalışmalar sonucu Bursa merkezli 7 ilde eş zamanlı düzenlenen “Mahzen-32” operasyonunda elebaşının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 27 kişi, kıskıvrak yakalandı. Hakim karşısına çıkarılan şüphelilerin tamamı tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bursa merkezli İstanbul, Ankara, Trabzon, Sakarya, Yalova ve Diyarbakır’da düzenlenen “Mahzen-32” operasyonları ile elebaşılığını cezaevinde olan Ümit Saral’ın kardeşi Hakkı Saral’ın yaptığı suç örgütü çökertildi. Organize suç örgütü üyesi şüphelilerin, Bursa merkez ve İnegöl’de vadeli araç alım satım faaliyetlerinde bulunarak vatandaşlardan silah zoruyla yüksek miktarlarda para tahsilatı yaptıkları tespit edildi. Bunun yani sıra Bursa’ya il dışından getirdikleri yaşları 17 ile 25 arasında tetikçiler vasıtasıyla para vermeyi kabul etmeyen kişilere ve bu kişilerin iş yerlerine yönelik silahlı saldırı düzenledikleri öğrenildi. Sıkı takibin ardından çete çökertildi Bursa’ya farklı illerden gelerek vadeli araç alımı yapanların adreslerini tespit ettikleri ve bu kişileri hürriyetlerinden yoksun bırakarak darp ettikleri, araç alım satımı nedeniyle kişiler arasında meydana gelen alacak-verecek konularına müdahil oldukları ve sözde mahkemeler kurarak haksız menfaat sağladıkları, silahla ölüm tehdidinde bulundukları kişilerin iş yerlerine ve araçlarına zorla el koydukları ve bu malları örgüt üyelerinin üzerine geçirdikleri, silah ve tehdit zoru ile el konulan araçları hediye adı altında örgütün elebaşına verdikleri ve suç faaliyetleri esnasında, güvenlik güçlerine yönelik silahlı saldırıda bulundukları tespit edildi. Operasyon için düğmeye basan polis, çeteyi çökertti. Operasyonlarda çetenin elebaşını Hakkı Saral’ın da arasında bulunduğu organize suç örgütü üyesi 27 şüpheli yapılan operasyon ile kıskıvrak yakalandı. Operasyonlar sonucu 10 iş yeri ile 34 evde yapılan aramalarda 16 adet tabanca, 56 milyon 434 bin TL değerinde 53 adet çek ve senet, bin 272 adet farklı çaplarda fişek, 430 bin 400 TL nakit para, 123 bin 800 dolar, 20 bin 800 euro ve 2 tane lüks araç ele geçirildi. İnegöl’de çetenin faaliyetlerini başlatan kişinin ise 41 yaşındaki iş kadını D.T. olduğu öğrenildi. Çetenin elebaşının da aralarında bulunduğu 27 kişi adliyeye sevk edildi. Çıkarıldığı mahkemece 27 şüphelinin tamamı tutuklanıp cezaevine gönderildi.