YEREL HABERLER - 18 Ocak 2012 Çarşamba 15:18

MUDANYA`YA KRİZ VE GENÇLİK MERKEZİ

A
A
A
MUDANYA`YA KRİZ VE GENÇLİK MERKEZİ

Bursa’nın Mudanya ilçesinde kriz ve gençlik merkezleri törenle hizmete girdi.
İlçe Kriz Merkezi, Güzelyalı Mahallesi’ndeki yeni yerinde hizmete girdi. Her türlü techizatın bulunduğu binada tatbiki ve pratik eğitimler verilecek. Binada eğitim ve dinlenme salonları, telsiz odası bulunuyor. Mudanya Kriz Merkezi, herhangi bir afet anında 24 saat hizmet verebilecek şekilde düzenlendi.
Açılış öncesi bir konuşma yapan Mudanya Belediye Başkanı Aktürk, "Bulunduğumuz coğrafya riskli bir bölge. Gelmesini istemediğimiz, fakat başımıza geldiğinde en çabuk ve en az hasarla atlatabileceğimiz felaketleri önleyecek olan Mudanya Arama Kurtarma Ekibimizin ihtiyacı olan bu tesisi bitirip faaliyete geçirmiş olduk. Dilerim ihtiyaç duyulmaz" dedi.
Kaymakam Adem Öztürk ise, tesisin Mudanya için hayati önemi olduğunu belirterek, merkezin hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundu.
İl Afet ve Acil Durum Müdürü İbrahim Tarı, Mudanya Belediyesi’ne bu alandaki hizmetleri ve MAK kadrosu konusunda gösterdiği hassasiyetten dolayı teşekkür etti.
Ardından Mudanyalı gençlerin her türlü sosyal faaliyette bulunabileceği Belediye Gençlik Merkezi hizmete açıldı. Mütareke Mahallesi Sağlık Sokak’ta bulunan iki katlı eski kreş binasında hizmet verecek Gençlik Merkezi sayesinde gençlerin kahvehane köşelerinde vakit öldürmeleri önlenecek.
Gençlik Merkezi Sorumlusu Mehmet Tamer Uyar, davetlilere tesis hakkında bilgi verdi. Uyar, Gençlik Merkezi’ne tahsis edilen iki katlı binada 30 kişilik sinema odasının yanı sıra müzik ve internet odası, tiyatro atölyeleri, toplantı salonu ve kafeteryanın da bulunduğunu belirtti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.