DÜNYA - 28 Şubat 2013 Perşembe 20:13

YAZICI: ``EMEK HIRSIZLIОINA DEVAM EDİYORLAR``

A
A
A
YAZICI: ``EMEK HIRSIZLIОINA DEVAM EDİYORLAR``

Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, kulübün mali kongresinde yaptığı açıklamada, bir şampiyonluk ile avunacak adam olmadığını ve bazı kulüplerin hala emek hırsızlığına devam ettiğini söyledi.
Bursaspor Kulübü`nün Olağan İdari ve Mali Genel Kurulu, çoğunluğa bakılmaksızın Merinos Atatürk Kongre Merkezi`nde gerçekleştirildi. İlhan Parseker`in divan başkanlığında gerçekleştirilen kongre, ilk olarak divan kurulunun seçiminin ardından, üyelikleri tüzük gereği aidat ödemelerini zamanında yapmadıkları için askıda bulunan 87 kişinin dernek üyeliğinin düşmesi hususunda görüşme yapılarak karara bağlandı. Gündemin diğer maddeleri arasında yönetim kurulunun mali ve faaliyet raporlarıyla gelir-gider tablolarının okunup ibrası ve tahmini bütçenin karara bağlanması yer aldı.
``YILDIZLARIN PEŞİNE DÜŞMEDİK``
İkinci Başkan Recep Bölükbaşı, tüzüğün 6. maddesi gereği yönetim kurulu adına kulübün Haziran 2012 ile Şubat 2013 tarihleri arasındaki faaliyetlerini okudu. Bölükbaşı, ``Bursaspor, özellikle öz kaynağından yetiştirdiği gençleri Türk futbolunun vitrinine çıkarmakla kalmamış, alt liglerden kadrosuna kattığı isimsiz oyuncuların gelişimlerini hızlandırdıkları ve yeteneklerini sergimle fırsatı buldukları bir sahne olmayı başarmıştır. Bursaspor taraftarı, nasıl ``˜Biz şampiyon takım tutmadık, tuttuğumuz takımı şampiyon yaptık` diyerek, sonuna kadar hak ettikleri bir gururu ifade ediyorlarsa, kulübümüz de, ``˜Biz yıldızların peşine düşmedik, başkalarını peşine takan yıldızlar oluşturduk` şeklinde özetlenebilecek bir anlayışın temsilcisi olmuştur`` diye konuştu.
İkinci Başkan Recep Bölükbaşı daha sonra, sezon başı ve devre arasında takıma katılan oyuncular, gönderilen oyuncular, teknik direktör Ertuğrul Sağlam`ın ayrılış dönemi ve yeni teknik direktör Hikmet Karaman`ın takımın başına geçtiği sürecin yanı sıra, altyapı takımlarının başarıları, amatör branşlar, kurumsal çalışma ve projeler, reklam sponsorluk faaliyetleri hakkında da bilgiler verdi.
20 MİLYON 459 BİN TL BORÇ
06.06.2012 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurul`dan 31.12.2012 tarihine kadar olan süre içerisinde kulüp gelirlerini ve giderlerini aktaran Bölükbaşı, ``Bu süre içerisinde gelirlerimiz 34 milyon 38 bin 199 TL giderlerimiz ise 54 milyon 497 bin 294 TL olarak gerçekleştirmiş ve bu 7 aylık dönemde 20 milyon 459 bin 95 TL gider fazlalığı oluşmuştur. 5766 sayılı kanun kapsamında yapılandırılan Vergi borcu taksitleri düzenli olarak ödenmektedir. 2017 yılına kadar tecil faizi hariç ödenecek taksitlendirilmiş vergi borcu 5 milyon 907 bin 792 TL`dir`` diye konuştu.
``BU BAŞARILAR BİZİ TATMİN ETMİYOR``
Mali Genel Kurulda konuşan Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı da, ``Bunca senedir ticaret yapıyorum. Yıllarca siyasetin içinde yer aldım. Kulüp başkanlığında da kimseye nasip olmayacak başarı öykümüz var. Hangi işten zevk aldınız derseniz cevabım kulüp başkanlığı olur. Hangi işte daha çok yıprandınız derseniz yine cevabım kulüp başkanlığı olur. Ben bir şampiyonlukla avunacak adam değilim. Bu başarı beni tatmin etmiyor. Bu yüzden eziyet çekmeye hazırım. Bunca yıllık başkanlık yapıyorum. Hiçbir koltuk statta oturduğum koltuk kadar yorulmadım. Oldukça karmaşık bir sezon geçiriyoruz. Sürpriz bir teknik direktör değişikliği ile birlikte yoğun dönemi geride bıraktık. Mali açıdan da daha parlak gelecek için bütün Bursa`dan destek bekliyoruz. Kurumsal hamlelerimize yenilerine ekliyoruz. Saha içinde ve saha dışında da başımız dik`` dedi.
``EMEK HIRSIZLIОINA DEVAM EDİYORLAR``
Camia olarak enerjilerini doğrul şekilde kullanamadıklarını belirten Yazıcı, ``Bize gelen eleştiriler daha yapıcı olmalı. Hatalardan bizde ders çıkarmalıyız. Birbirimizi yemeye devam mı edeceğiz? TFF`nin bizle ilgili aldığı kararlara bakın. Tekerine çomak soktuğumuz kulüpler, eski usullerle maç kazanmaya devam ediyor. Anadolu takımlarının maçlarında hakem hataları oluyor. Bursaspor`un başının erken ezelim diyorlar. Hangi oyuncumuz parlasa transfer haberi çıkıyor. Yaptığımız futbol devriminin faturasını bize ödettiklerinin farkındayız. Önümüzü kesmek için her yol denenirken, biz kendi içimizde birbirimiz yiyoruz. Bursaspor ezberleri bozmuştur. Anadolu`nun sesi olmuştur. Bize yapılan oyunlara gelmeyelim. Ben iddia ediyorum. Bursaspor bizim dönemimizdeki kadar şeffaf olmamıştır. Öyle şeyler geldi ki başımıza. Her dakika denetimden geçiyoruz. Paralar nereye gitti diye bağıranlar işte hesap orada. Hesap görme yeri burası olsun. Ben hesabımı çarşıda pazarda değil genel kurulda veririm. Benim başım dik. Futbolun içinde hiç kimse bize şunu haksız kazandı diyemez. Başkaları gibi emek hırsızlığı yapmadık. Emek hırsızlığına hala devam ediyorlar. Bizim yolumuzu kesmeye çalışanlar. 3 kafadar takımı ligin zirvesinde tutmaya çalışıyorlar`` diye konuştu.
Mali Genel Kurul Başkan İbrahim Yazıcı`nın konuşmalarının ardından sona erdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale Türk pilotundan F16’nın sınırlarını aşan manevralar: SOLOTÜRK’ün nefes kesici gösterisi Kırıkkale’de düzenlenen KALEFEST etkinliklerinde, dünyada F-16 uçağıyla gösteri yapabilen sayılı akrobasi timlerinden SOLOTÜRK ekibi vatandaşlara heyecanlı dakikalar yaşattı. Kırıkkale Valiliği tarafından kurumlara arası koordinasyonla kamu kaynağı kullanılmadan düzenlenen KALEFEST coşkusu, SOLOTÜRK’ün gösterileriyle daha da arttı. Türk Hava Kuvvetlerinin (TSK) gösteri timi SOLOTÜRK, KALEFEST ziyaretçilerini nefes kesici şovlarla buluşturdu. Pilotun sortilerle, alçak uçuşu izleyenlere heyecan dolu anlar yaşattı. Manevralar esnasında F-16 uçağını flare ve duman gösterisi izleyicilerden büyük alkış aldı. Meydanları dolduran vatandaşlar, gösteri anlarını da cep telefonu kamerasıyla görüntülemeye çalıştı. SOLOTÜRK ekibinin uçuş gösterisi yaklaşık 20 dakika sürdü. Binbaşı Pilot Murat Bakıcı ile telsizden iletişim kuran Vali Mehmet Makas, "Gökkubemiz, sizin gibi çelik kanatlı aslan parçaları sayesinde emin ellerde" diyerek teşekkür etti. Vali Makas, gazetecilere yaptığı açıklamada, dünyada hiçbir pilotun yapamayacağı gösterileri Türk pilotlarının yaptığını belirterek, Türk’ün çağı Türkiye Yüzyılı’nda uzay ve havacılıkta göklere imza atılacağını söyledi. KALEFEST’in Kırıkkale’de ilk kez gerçekleştirildiğini belirten Makas, "Kırıkkale’mizde bir ilki gerçekleştirdiğimiz KALEFEST Kırıkkale tanıtım günlerinin önemli ayağı olan göklerdeki SOLOTÜRK ekibinin gösterisini izledik. İnsanlarımızda çok heyecanlandı. Türk’ün damarlarındaki asil kanın tekrar hareketlendiğini müşâhade ettik" dedi. SOLOTÜRK gösterisini ilk kez izlediğini belirten Edanur Yalçın, uçuş gösterisinin güzel olduğunu ifade etti. Berivan Kaba, heyecanlı ve keyifli olduğunu anlatan emeği geçenlere teşekkürlerini iletti. Arzu Varlı, Kırıkkale’de bir ilk olduğunu ifade eden daha önce hiç izlemediklerini ve çocuklarının da güzel olduğunu aktardı. Funda Saygılı ise, çocuklarıyla birlikte beğenerek izlediğini ve çok memnun kaldıklarını kaydetti. Sponsorluğunu özel firmaların karşıladığı etkinlikler, Pazar gününe kadar devam edecek.
Muğla Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’nden Marmaris’te gerçeği aratmayan tatbikat Muğla Orman Bölge Müdürlüğü yangın söndürme ekipleri işbaşı eğitimleri Marmaris’te yapılan tatbikat ile tamamlandı. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’nde görev yapan ve yapacak olan alev savaşçılarının 2024 yılı iş başı eğitimleri tamamlandı. 12 Orman İşletme Müdürlüğü’nde yapılan iş başı eğitimlerinin sonuncusu Marmaris’te gerçekleştirildi. 23 Mayıs Perşembe günü Asparan Bölgesi’nde yapılan eğitim ve tatbikata Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü emrinde görevli arazöz ve yangın söndürme ekipleri yanı sıra yangın söndürme helikopteri de katıldı. Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde yapılan programda Muğla’nın Marmaris ilçesinde bağlı Asparan mevkiinde Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri ile AKUT, MAGAMESAR’ın da katılım sağladığı iş başı eğitim tatbikatında; haberleşme, iş sağlığı ve iş güvenliği, ilk yardım, ekipman kullanımı konuları da uygulamalı anlatılarak eğitim verildi. Muğla Orman Bölge Müdürü Mustafa Ülküdür Marmaris’te yapılan iş başı eğitimini ve tatbikatı yerinde takip etti. Eğitim sonunda arazöz ve yangın ekipleri ile gönüllülerin katılımı ile en hızlı hortum serme ve hortum ucuna en çabuk su verme yarışması yapıldı. Ekiplerin en hızlı olabilmek için kıyasıya mücadele ettiği yarışmada tatbikat senaryosu gereği ekiplerden 200 metre ötede yanan alana Marmaris İşletme merkez ekibi 1 dakika 59 saniyede ulaşarak ilk müdahale eden ekip oldu. Marmaris Değirmenyanı’nda konuşlu yangın söndürme helikopteri de ayrı bir alanda yakılan alevlere havadan müdahale ederek tatbikata katıldı. "Orman yangınları ile mücadele bir savaş halidir" Marmaris’teki İşbaşı eğitim ve yangın tatbikatı eğitimlerini takip eden Muğla Orman Bölge Müdürü Mustafa Ülküdür, katılım sağlayan personele teşekkür ve başarı dileklerini ileterek, orman yangınları ile mücadelenin bir savaş hali olduğunu belirtti. Ülküdür, "Muğla Orman Bölge Müdürlüğümüz olarak orman yangınlarıyla mücadele konusunda hem karadan hem havadan teknolojinin son imkanlarını kullanarak yangınlara karşı mücadele vermekteyiz’’ dedi. Muğla Orman Bölge Müdürü Ülküdür bugün yapılan eğitim ve tatbikat ile ilgili, "Bugün burada ’işbaşı Eğitimleri’ diye tabir ettiğimiz eğitimleri tamamlıyoruz. Şu ana kadar 11 işletme müdürlüğümüzde Nisan ayından itibaren eğitimlerimiz tamamlandı. Bugün sizlerle birlikte burada 12. İşletme Müdürlüğümüz, Marmaris’te de yangın sezonu öncesinde bu eğitimlerimizi tamamlamış bulunmaktayız. Burada kişisel koruyucu donanım malzemelerinden, ilkyardım malzemelerinden yine iş güvenliği ve sağlığı konularında uzman kişilerce de eğitimlerimiz verilmektedir. Bu eğitimlere orman işletme müdürlerimiz, muhafaza memurlarımız, müdür yardımcılarımız, işletme şeflerimiz, arazöz operatörlerimiz ve yangın söndürme işçilerimizin hepsi katılmaktadır. Ekiplerimiz bizzat yangında sahada görev alan ekiplerimizdir’’ şeklinde bilgi vererek 2024 yılında 157 teknik elemana, 400 orman muhafaza memuru ve 965 arazöz operatörü ve yangın işçisi olmak üzere toplamda bin 251 personelin eğitimleri tamamladığını belirtti. "Kara ve hava gücü envarterimiz ile mücadele ve müdahalelere hazırız" Ülküdür, "Muğla Orman Bölge Müdürlüğü olarak hava gücümüz ve kara gücüyle müdahale etmekteyiz. Kara gücümüzü 117 arazözümüz 40 su tankeri, 15 greyder, 15 dozer ve 151 ilk müdahale aracından oluşmakta. Yine bin 251 personelimizle kara gücü olarak görev yapmaktayız. Hava gücü olarak 6 helikopter, 6 uçağımız, 14 helikopterimiz ve 1 adet insansız hava aracı yangınları gözetlemek üzere kullandığımız toplamda 21 hava aracı ile mücadelemizi sürdürmekteyiz’’ dedi. "Orman gözetleme kulelerinde 360 derece dönebilen duman avcısı kameralar çalışıyor" Yangınları önleme ve yerinde tespit etmede önemli rol oynayan gözetleme kuleleri ve cihazları ile ilgili de konuşan Ülküdür, "Bölge müdürlüğümüz Aydın ve Muğla illerini kapsamakta olup, 1 milyon 156 bin 616 hektar ormanlık alana sahip. Burada 51 adet gözetleme kulemiz mevcut. Bunların 24 tanesinde akıllı gözetleme sistemi dediğimiz, kendi aramızda duman avcıları diye tabir ettiğimiz 360 derece görüş kamera kayıtları alabilen, 10 kilometre mesafede en küçük dumanı bizlere alarm ve sinyal vererek ikaz eden ürünlerimiz mevcut" ifadelerini kullandı.
Şırnak Cizre’de 6. sınıf öğrencileri 8 ayda hafız oldu Şırnak’ın Cizre ilçesinde hafızlık eğitimi alan 6. sınıf öğrencileri, 6 ve 8 ayda hafızlığını tamamlamanın gururunu yaşıyor. 130 hafız öğrenciye hizmet veren Hazreti Hatice Hafızlık Yatılı Kız Kur’an Kursu öğrencilerinin başarısı dikkat çekiyor. 6 ve 8 ay gibi kısa sürede hafız çıkaran kursta öğrencilere hafızlık eğitiminin yanı sıra sosyal aktivitelerle destek veriliyor. Cizre İlçe Müftülüğüne bağlı Hazreti Hatice Yatılı Kız Kur’an Kursu’nda hafızlık eğitimi alan ve aynı zamanda Şehit Ömer Halis Demir İmam Hatip Ortaokulu’nda eğitim gören öğrencilerden Şeyma Page 6 ayda hafız olurken, arkadaşları Ecrin Adanır, Tuana Akşit Meryem Bilik ve Eylem Dalga 8 ayda hafızlığını tamamladı Hafızlık projesi kapsamında eğitim verdiklerini söyleyen kurs yöneticisi Hacer Çağır, "130 öğrenciye hizmet veriyoruz. Öğrencilerimizin çoğu 6. sınıf öğrencisi. Öğrencilerimizin kısa zamanda hafız olmaları konusunda çalışıyoruz. Uzun dönem hafızlık yapan öğrencilerde akademik anlamda gerileme oluyor. Hafızlık yapan öğrencilerimize haftada bir örgün eğitimden dersler de veriyoruz. Okula giderek bu derslerini alıyorlar. Özel hocalarımızın desteği ile burada da eksik kalan derslerin eğitimini de veriyoruz" dedi. Hazreti Hatice Yatılı Kız Kur’an Kursu’nda öğrenci olduğunu belirten 6 sınıf öğrencisi Şeyma Page, "6 ayda hafız oldum. Hafızlık yaparken haftada bir gün örgün okula giderek matematik, fen bilgisi derslerini alıyoruz. Hocalarımız gece gündüz bizimle ilgileniyorlar, Allah onlardan razı olsun. Hafız bir doktor olmak istiyorum" diye konuştu. 11 yaşındaki Meryem Bilik, 8 ayda hafızlığımı bitirdiğini ifade ederek, "6 sınıf öğrencisiyim, haftada bir gün okula giderek diğer dersleri de görüyoruz. Hocalarımız bizimle ilgileniyorlar, bizlere destek oluyorlar. Peygamberimiz hafız olduğu için ben de onun gibi hafız olmak istedim. Hafız bir doktor olmak istiyorum" şeklinde konuştu. Hafız olan öğrencileri makamında kabul eden İlçe Müftüsü Süleyman Baran, öğrencilere kitaplar ve çeşitli hediyeler verip onları yetiştiren Kur’an kursu öğreticilerine ve ailelerine verdikleri emeklerden dolayı teşekkür etti.