GENEL - 26 Ocak 2012 Perşembe 13:16

TÜRKİYE`NİN İLK YÜZ NAKLİ KÜÇÜK BUSE`Yİ UMUTLANDIRDI

A
A
A
TÜRKİYE`NİN İLK YÜZ NAKLİ KÜÇÜK BUSE`Yİ UMUTLANDIRDI

Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde yaşayan 9 yaşındaki Buse Kamalı’nın yüzü, henüz 16 aylıkken evlerinde çıkan yangının ardından 32 operasyon geçirmesine rağmen düzelmedi. Akdeniz Üniversitesi’nde Türkiye’nin ilk yüz naklinin yapıldığı haberini duyan küçük kızın ilk sözü ise, "Baba, ne olur beni o doktor amcalara götür" oldu.
Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesindeki evlerinde henüz 16 aylıkken çıkan yangında, 9 yaşındaki Buse Kamalı’nın elleri ve yüzü yandı. Şu ana kadar tam 32 ameliyat geçiren minik Buse’nin yüzü bir türlü düzelmedi. Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe ile operasyonun başkanlığını yapan AÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi ve Estetik Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından gerçekleştirilen ve bütün dünyada büyük yankı uyandıran yüz nakli
haberini televizyonlarda gören küçük Buse, babasına, "Baba, ne olur beni o doktor amcalara götür, bana da yüz nakli yapsınlar" diye yalvardı.
Baba İlhan Kamalı ise, çocuğunun sağlığını kavuşması için elinden geleni yapacağını söyleyerek, "9 sene önce evimiz yandı. Buse o zaman 6 aylıktı. Yangında yüzü ve elleri yandı. 32 ameliyat geçirmesine rağmen bir türlü yüzü düzelmedi. Tam ümidimizi kesmiştik ki, dünyanın ilk yüz naklinin Akdeniz Üniversitesi’nde yapıldığını duyduk. Bu bizim için bir ümit ışığı oldu. Kızıma yüz nakledilmesi için elimden geleni yapacağım" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir