GENEL - 08 Mayıs 2023 Pazartesi 14:07

Togg ile Fetih yolculuğu

A
A
A
Togg ile Fetih yolculuğu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Osmangazi Belediyesi Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’ni ziyaret etti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Osmangazi Belediyesi Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’ni ziyaret etti. Bakan Varank, Türkiye’nin otomobili Togg’un Kapadokya rengi T10X akıllı cihazı ile geldiği dünyanın en büyük tam panoramik müzesinin, tarihimizin geleceğe taşınması adına çok güzel bir eser olduğunu belirtti.


Bakan Varank, Osmanlı’nın beylikten cihan devletine uzanan yolculuğunu ve bu yolculuğun en önemli noktalarından biri olan Bursa’nın fethini 3 boyutlu olarak anlatan Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’ni Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile birlikte gezdi.


Dev kubbe altında tarihe yolculuk Osmanlı’nın kurulduğu topraklarda tarihe yolculuk imkânı sunan müzenin mimari ve teknik özellikleri hakkında bilgi alan Bakan Varank, 42 metre açıklığındaki dev kubbe altında fetih yolculuğuna çıkıldığını belirterek, “Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi, hem görselliğiyle, hem de teknik özellikleri ile muhteşem bir eser. Bursa’nın marka değerine katkı sağlayan çok güzel tarih ve kültür merkezi olmuş. Dünyanın en büyük tam panoramik müzesi içerisinde, 1326 yılında Bursa’nın fetih gününü tasvir eden çok güzel çalışmalarla bir müze oluşturulmuş. Bunun yanında farklı etkinlik alanlarıyla farklı salonlarıyla gerçekten 7’den 77’ye gelip görüp, eğlenirken, bilgilenip öğreneceği bir müze.” ifadelerini kullandı.


2019 yılında ziyarete açılan müzenin yurt içi ve yurt dışından büyük ilgi gördüğüne dikkat çeken Bakan Varank, “Pandemi sürecine rağmen bugüne kadar 1 milyon 600 bin ziyaretçiyi de ağırlamış olması, ne kadar başarılı bir iş olduğunu gösteriyor. Kadim şehir Bursa, medeniyet ve kültür değerleriyle marka şehirlerimizden biri. Hem Bursalı hemşerilerimizi, hem de tüm Türkiye’yi Osmangazi’ye ve Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’ne davet ediyoruz. Gelsinler, çocuklarıyla birlikte keyifli saatler geçirirken aynı zamanda tarihimizi, ecdadımızı ve atalarımızı öğrensinler. Bu güzel eseri Bursa’mıza kazandıran Osmangazi Belediye Başkanımız’a teşekkür ediyorum” dedi.


Togg Fetih Müzesi’ne çok yakıştı


Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da Türkiye Yüzyılı’nın yıldızı olan Türkiye’nin yerli ve milli otomobili Togg’un Panorama 1326 Bursa’ya çok yakıştığını ifade ederek, geçmiş ve geleceğin aynı yerde buluşmasının gurur verici olduğunu söyledi. Başkan Dündar, ziyaretin anısına Bakan Varank’a Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Gazi’nin biblosunu hediye etti. Müzeyi ziyaret eden vatandaşlar da sürpriz bir şekilde karşılaştıkları Bakan Varank ve Togg ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Nilüfer’de Engelliler Haftası ’Bizim Ev’in yıl sonu gösterisiyle tamamlandı Nilüfer Belediyesi tarafından Engelliler Haftası kapsamında hafta boyunca süren etkinlikler, Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi katılımcılarının hazırladığı "sıra gecesi" konseptli yıl sonu gösterisiyle tamamlandı. Nilüfer Belediyesi’nin Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlendiği farkındalık etkinlikleri renkli bir kapanışa sahne oldu. Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi katılımcıları, Nazım Hikmet Kültürevi’nde düzenlenen yıl sonu gösterisinde bir yıl boyunca müzik ve halk dansları atölyelerinde yaptıkları çalışmaların meyvelerini sahneye taşıdı. Programa; Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Bukle Erman, Nilüfer Kent Konseyi Engelli Meclisi ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, çok sayıda engelli birey ve aileleri katıldı. Etkinliğin açılışında konuşan Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Bukle Erman, engellerin sanat ve sporla aşılabileceğini vurgulayarak, "Hafta boyunca birçok güzel etkinliğe ev sahipliği yaptık. Gördüğümüz tablo bize şunu bir kez daha ispatladı; fırsat verildiğinde, sanat veya spor fark etmeksizin tüm engelleri aşabiliyor ve birçok alanda başarılı olabiliyoruz. Önemli olan bir arada yaşama kültürünü edinmek ve bu farkındalığı hep birlikte oluşturabilmektir" ifadelerini kullandı. Erman, etkinliğe emek veren Bizim Ev eğitmenlerine ve çalışanlarına da teşekkür etti. Konuşmaların ardından sıra gecesi konseptiyle hazırlanan gösterilere geçildi. Sahneye ilk olarak Bizim Ev Halk Dansları ekibi çıktı. Yöresel oyunlardaki performanslarıyla dikkat çeken ekip, izleyicilerden büyük alkış aldı. Halk danlarının ardından sahne alan Bizim Ev Korosu, geceye türkülerle renk kattı. Koro ve solo olarak "Urfa’nı Etrafı", "Eşarbını Yan Bağlama" ve "Ürgüp’ün Bacaları" gibi sevilen eserleri seslendiren ekibe, salondaki izleyiciler de he bir ağızdan eşlik etti. Gecenin sonunda katılımcılara sıra gecesinde hazırlanan çiğ köfte ikram edildi.