YEREL HABERLER - 01 Şubat 2012 Çarşamba 16:08

BGC İLE TOKİ PROTOKOL İMZALADI

A
A
A
BGC İLE TOKİ PROTOKOL İMZALADI

Bursa Gazeteciler Cemiyeti (BGC), Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı ile protokol imzaladı.
BGC ile TOKİ arasında yaklaşık 3 yıldır sürdürülen görüşmeler protokole bağlandı. BGC üyelerinin konut ihtiyacını karşılamaya yönelik işbirliği çerçevesinde ’konut üretimi ve satış’ protokolü imzalandı. BGC Başkanı Nuri Kolaylı ile TOKİ Başkan Yardımcısı Ömer Bulut arasında Ankara’da imzalanan protokole göre BGC mensupları için Başbakanlık arsa için onay verirse, Bursa-Yunuseli mevkiindeki 86 dönümlük arsaya, TOKİ tarafından toplu konut inşa edilecek.
İmzalanan protokol kapsamında yapılacak konutların inşaat finansmanı TOKİ tarafından karşılanacak. Konutların yönetim planlarının hazırlanması ve uygulanması işlemleri de TOKİ’nin yükümlülüğünde olacak. BGC - TOKİ işbirliği çerçevesinde üretilecek olan konutların sayısı, blok tipleri, metrekareleri, satış fiyat ve şartları, arazide yapılacak zemin etütlerinin ardından kesinleşecek. Fiyatları ’alt ve dar gelir’ grubuna yönelik olarak belirlenecek konutların ’iskan ruhsatları’ da TOKİ tarafından alınacak.
BGC Başkanı Kolaylı, "Uzun süren ve çeşitli aşamalarda bizi oldukça zorlayan bir dönemi mutlulukla noktalıyoruz. Bugün imzaladığımız protokol, kısıtlı maddi imkanlarla geçimlerini sağlayan üyelerimizin kira öder gibi konut sahibi olmalarını sağlayacak" dedi. Başkan Nuri Kolaylı 3 yıl önce yapılan kongrede de TOKİ ile anlaşıldığını açıklamış, ancak geçen süre içerisinde Hazine arsasına konut yapılmasına ilişkin Maliye Bakanlığından onay çıkmamıştı. Maliye Bakanlığı onayının çıkmasının ardından 86 dekarlık arsanın TOKİ’ye devrine ilişkin Başbakanlık’tan onay çıkması gerekiyor. İstanbul’daki gazeteciler içinde Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü ile TOKİ arasında imzalanan protokole göre bin 500 dairenin inşaasına başlanıyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul En çok kiralama teknoloji ürünlerinde yapılıyor Dünyada ve Türkiye’de elektronik atık sorunu hızla artarken bu soruna çözüm olan ürün kiralama oranları da aynı hızla artıyor. Kiralanan ürünlerin çoğunun teknoloji alanında yapıldığını belirten Kiralabunu Kurucu Ortağı Elif Kapıcı, “En çok kiralanan ve kullanılan ürünler arasında telefonlar, tabletler, bilgisayarlar ve giyilebilir cihazlar gibi teknoloji ürünleri yer alıyor” dedi. Türkiye’de son yıllarda en çok telefon ve giyilebilir cihazlar gibi teknoloji ürünleri kiralanıyor. Dünyada en hızlı büyüyen atık grubu arasında yer alan elektronik atıkların azaltılmasının yolu ise yine ürünlerin kullanım sürelerinin uzatılmasından geçiyor. Elektronik cihazları paylaşım ekonomisi modeliyle kullanıcılara sunarak atık çöplüğünün önüne geçmeyi hedefleyen YTÜ Yıldız Teknopark firmalarından Kiralabunu şirketinin Kurucu Ortağı Elif Kapıcı, “En çok kiralanan ürünler arasında telefonlar, tabletler, bilgisayarlar ve giyilebilir cihazlar gibi teknoloji ürünleri yer alıyor. Mevsimsel olarak da yaz döneminde koşu bandı, scooter, oyun konsolu gibi ürünler öne çıkıyor” diyerek konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kullanıcıların büyük çoğunluğu teknoloji meraklıları Kısa süreli ihtiyaçların kullanıcıların ürün kiralamalarında önemli bir etken olduğunu belirten Kiralabunu Kurucu Ortağı Elif Kapıcı, kullanıcıların önemli bir kısmının son teknolojiyi takip etmek isteyen bireylerden oluştuğunu ifade etti. Bazı tüketicilerin ürünü satın almadan önce deneyimlemek için kiralama yaptığını belirten Kapıcı şöyle devam etti; “Kiralama süreleri genellikle 1 aydan başlayarak 18 aya kadar değişebiliyor. Kısa süreli ihtiyaçlar da kiralamak için önemli bir motivasyon kaynağı. Örneğin, yaz döneminde koşu bandı ya da bir seyahate çıkarken aksiyon kamerası gibi özel eşyaları kiralamak satın almaya kıyasla çok daha mantıklı. Kiralabunu ile geniş ürün seçeneği ve hizmet içeriği ile çok kısa sürede binlerce aboneye ulaşarak bu alanda bir pazar oluşturduk ve liderliğimizi sürdürmekteyiz.” 5 bin adet ürün e-atık olmaktan kurtarıldı Elektronik atıkları azaltmanın tek yolu ürünlerin kullanım ömrünü uzatmak olduğunu söyleyen Kapıcı son olarak “Operasyonlarımızın başladığı 2020 yılından bu yana yaklaşık 40 bin kullanıcı elektronik cihazlarını kiraladı. Bu sayede 5 bin adete yakın ürün e-atık olmaktan kurtarıldı. 15 tona yakın da atığın önüne geçmiş olduk. Dünyamız artık sürdürülebilir tüketim alışkanlıklarına ihtiyaç duyuyor. Tüketici topluluğunun önemli bir kısmını oluşturan Z jenerasyonu bu konuya büyük önem veriyor. Elektronik atık dünyada en hızlı büyüyen atık grubu. Bu anlamda ihtiyaç duyduğumuz ürünleri kullanırken sürdürülebilir yöntemleri önceliklemek durumundayız” şeklinde konuştu.