YEREL HABERLER - 14 Eylül 2013 Cumartesi 19:11

KRALİÇE İNCİRİ İÇİN FESTİVAL DÜZENLENDİ BURSA’NIN DÜNYACA MEŞHUR SİYAH İNCİRİ İÇİN DÜZENLENEN FESTİVALDE YAĞLI GÜREŞLER DE YAPILDI

A
A
A
KRALİÇE İNCİRİ İÇİN FESTİVAL DÜZENLENDİ
BURSA’NIN DÜNYACA MEŞHUR SİYAH İNCİRİ İÇİN DÜZENLENEN FESTİVALDE YAĞLI GÜREŞLER DE YAPILDI

İngiltere veliahdı William'ın eşi Cambridge düşesi Kate'in hamilelik döneminde sabah bulantılarında yediği Bursa'nın meşhur siyah inciri için festival düzenlendi.
Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen "Bursa Siyah İncir Festivali", Ovaakça mesire alanında gerçekleştirildi. Festivale AK Parti Bursa milletvekilleri İsmail Aydın, Mustafa Öztürk, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile çok sayıda çiftçi takıldı. Başkan Dündar, festivalin açılışında yaptığı konuşmada, maksatlarının kalitesiyle dünya pazarında kendine yer edinmiş Bursa siyah incirini uluslararası çapta tanıtmak olduğunu söyledi.
Üretici köylerin çoğunun Osmangazi'de olduğunu ifade eden Dündar, “Bu festivali daha genişlettik, Uluslararası Bursa İncir Festivali dedik. Yöneticilerimiz Avrupa’ya gitti, incirimizin tanıtımıyla ilgili çalışmalar yürüttü. Bu sene incir fiyatlarında düşme olduğunu biliyoruz. Bunun kendi içinde sebepleri olabilir. Milletvekilliği yıllarımda hatırlıyorum, Çağlayan'daki buzhane yapılmadan önce incir fiyatı 600 liraydı, buzhane yapıldıktan sonra incirin fiyatı 2 bin 600 liraya çıktı. Üretirci incirini sahiplenecek, biz de üstümüze düşen görevi yapıp, bu enfes meyveyi dünyaya tanıtacağız. Köylüsünden büyük işletmecisine kadar herkesin Bursa karasına sahip çıkması gerekiyor. Bizler belediye olarak elimizden gelen gayreti gösteriyoruz, eğer üreticiler de aynı hassasiyeti gösterirlerse incirimiz lezzetiyle sınır ötesinde de adını duyurur" diye konuştu.
Festivalde yağlı güreşler ve en güzel incir yarışması düzenlendi. İncir yarışmasında dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi. Yağlı güreşte ise Kocaeli’nden Ali Rıza Kaya baş pehlivan oldu.
BRK-MŞ)
Bunlar Da İlginizi Çekebilir