YEREL HABERLER - 21 Kasım 2013 Perşembe 12:26

Aşure Kazanları Balkanlar’da Birlik İçin Kaynadı

A
A
A
Aşure Kazanları Balkanlar’da Birlik İçin Kaynadı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Makedonya’nın başkenti Üsküp’te aşure dağıtıldı.
Üsküp Türk Çarşısı’ndaki tarihi Murat Paşa Camii’nin önünde yapılan aşure şölenine El Hilal Derneği Başkanı ve Üsküp Milletvekili Behicuddin Şehabi, Çayır Belediyesi Başkan Yardımcısı ve Ensar Derneği Başkanı Süleyman Baki, Makedonya Uluslararası Balkan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüner Şencan, Üsküp Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Seyfettin Ersoy, Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Şube Müdürü Şahin Arat, sivil toplum örgütleri ve çok sayıda Üsküplü katıldı. Dağıtılan aşurelere vatandaşların yanı sıra, tarihi Türk Çarşısı'nı gezen yabancı turistler de büyük ilgi gösterdi.
Yeniyol ve Karşıyaka ekiplerinin halk oyunları gösterisiyle renklenen aşure ikramında konuşan Çayır Belediyesi Başkan Yardımcısı Süleyman Baki, bölgede birlik ve dayanışmayı tesis edecek sosyal faaliyetleri nedeniyle Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve ekibine teşekkür etti.
Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Şube Müdürü Şahin Arat da, “Bu coğrafya ile aramızda tarihi ve köklü bağlar bulunuyor. Buranın olumsuz her durumu bizi üzer olumlu durumu da bizleri sevindirir. Biz bir vücut gibiyiz, vücudun herhangi bir organı rahatsız olunca bütün beden nasıl rahatsız olursa bizim durumumuz da öyledir” dedi.
El Hilal Derneği Başkanı ve Üsküp Milletvekili Behicuddin Şehabi de, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin bölgede yaptığı faaliyetler için teşekkür etti. Konuşmaların ardından hem bölge halkına, hem de tarihi çarşıyı gezen turistlere aşure ikram edildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir