YEREL HABERLER - 24 Şubat 2012 Cuma 18:46

OSMANGAZİ`DEN PRİŞTİNA`YA TEKNİK DESTEK

A
A
A
OSMANGAZİ`DEN PRİŞTİNA`YA TEKNİK DESTEK

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, teknik incelemelerde bulunmak üzere Bursa’ya gelen Kosova’nın Priştina Belediyesi teknik ekibini kabul etti. Dündar, henüz 4 yaşında olan Kosova’ya her alanda destek vermeye devam edeceklerini söyledi.
Kuruluşunun 4. yılını kutlayan Kosova Cumhuriyeti’nin başkentinde hizmet veren Priştina Belediyesi’nden gelen teknik heyet, Osmangazi ve Büyükşehir Belediyesi’nde bir hafta süreyle incelemelerde bulundu. Türkiye’deki belediye sisteminin işleyişi hakkında bilgi alan heyet, yerel yönetimlerde Türk belediyelerinin çalışmaları hakkında bilgi aldı. Konuk heyet özellikle tarihi mirası koruma çalışmaları, imar uygulamaları ve diğer teknik konularda bilgi alışverişinde bulundu.
Priştina Belediyesi’nden gelen heyet teknik gezisinin tamamlamasının ardından Örnekli Kültür Merkezi’nde Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ı ziyaret etti. Konuk heyeti kabul eden Başkan Dündar, henüz 4 yaşında olan Kosova’ya gerek hükümet gerekse yerel yönetimler noktasında Türkiye’nin destek verdiğini ve bu desteğin süreceğini söyledi. Kosova’da devlet yapısının yeni yeni kurulduğunu ve zamanla oturacağını aktaran Başkan Dündar, bu süreçte yerel yönetimler olarak Priştina Belediyesi ile tüm bilgi ve tecrübelerini paylaşmaya hazır olduklarını kaydetti.
"Kosova ile tarihi ve kültürel bağlarımız var" diyen Başkan Dündar, konuk heyeti 10 Ağustos’ta Kosova’da düzenlenecek 1. Murad Hüdavendigar Han’ı anma törenlerine davet etti. Başkan Dündar, Pristina Belediye Başkanı İsa Mustafa’ya selam gönderdi.
Kosova Belediyesi Spor ve Kültür Müdürü Vlora Dumoshi de kendileri açısından çok önemli bir gezi olduğunu ve istedikleri tüm bilgilere ulaştıklarını kaydetti. Türkiye’de ve Osmangazi Belediyesi’nde gördükleri ilgi ve desteğe teşekkür eden konuk müdür, Başkan Dündar’a da kendilerini kabul ettiği için teşekkür etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Gönülleri ısıtan yakacak desteği Kocaeli’de yakacak desteği ödemeleri başlarken, ailelere kasım-nisan ayları arasında toplam 6 bin TL verilecek. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kış mevsiminin etkisini artırmasıyla birlikte ihtiyaç sahibi vatandaşların ısınma giderlerine katkı sağlamak amacıyla yakacak desteği ödemelerine başladı. Sosyal belediyecilik anlayışıyla yürütülen destek kapsamında, düzenli gıda yardımı alan ailelere kasım-nisan ayları arasında aylık bin TL, toplamda 6 bin TL yakacak desteği sağlanıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın talimatları doğrultusunda yürütülen yakacak desteği, ihtiyaç sahibi vatandaşların 41 Su Nakit Kartlarına yatırılıyor. Destek programı kapsamında ilk ödeme kasım ayı için hak sahiplerinin kartlarına aktarılırken, ödemeler nisan ayına kadar 6 ay boyunca düzenli olarak devam edecek. Aylık bin TL destek veriliyor Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmayla, Kocaeli genelinde ikamet eden ihtiyaç sahibi ailelerin kış aylarında yaşayabileceği ısınma sorunlarının önüne geçilmesi hedefleniyor. Sağlanan yakacak desteğiyle vatandaşların kış mevsimini daha güvenli ve sağlıklı şartlarda geçirmesi amaçlanıyor. Yakacak desteğinden yararlanmak isteyen vatandaşların başvuruları, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çözüm Masası aracılığıyla alınıyor. Başvurular, uzman ekipler tarafından yapılan sosyal incelemelerin ardından değerlendiriliyor. Yardımın türü ve kapsamı ise Sosyal Yardımları Değerlendirme Kurulu tarafından karara bağlanıyor.