GENEL - 25 Şubat 2012 Cumartesi 15:57

BURSALILAR HOCALI KATLİAMI`NI PROTESTO İÇİN YÜRÜDÜ

A
A
A
BURSALILAR HOCALI KATLİAMI`NI PROTESTO İÇİN YÜRÜDÜ

Bursa’da Hocalı Katliamı’nın 20. yıl dönümünde sloganlar atarak yürüyüş yapan grup, şehrin en işlek caddelerinden birine "Hocalı Şehitleri" adının verilmesi için imza topladı.
Hepimiz Mehmediz Güç Birliği Yürütme Heyeti, Türk-İş, Azerbaycan Kültür Derneği, Türk Ocakları, Hüdavendigar Yörük Türkmen Federasyonu, Ülkü Ocakları, Muradiye Grubu ve Türkiye Kamu-Sen üyelerinden oluşan çok sayıda kişi, 25-26 Şubat 1992’de Azerbaycan’ın Karabağ bölgesi Hocalı kasabasında Ermeniler tarafından yapılan katliamı protesto etti. Setbaşı önünde toplanan kalabalık, ellerinde Türk ve Azeri bayraklarıyla Atatürk Heykeli’ne kadar yürüdü. Katliamda şehit edilenlerin ruhuna Fatiha okuyan grup, saygı
duruşunun ardından İstiklal Marşı ve şiirler okudu. Katliamının unutturulmaması için bir caddeye "Hocalı Şehitleri" adının verilmesi için düzenlenen imza kampanyasına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.
Grup adına konuşan Türkiye Kamu Sen Bursa Temsilcisi Selçuk Türkoğlu, sözde Ermeni Soykırımı yalanlarının gündemde olduğu bugünlerde, 20 yıl önce yaşanan Hocalı Katliamı’nın gözden kaçırılmak istenmesine müsaade etmeyeceklerini ifade ederek, "Bursa’da işlek bir caddeye ’Hocalı Şehitleri Caddesi’ adı verilebilmesi için imza kampanyası başlattık. Topladığımız binlerce imza ile şehrin en işlek caddelerinden biri inşallah Hocalı Şehitleri Caddesi olarak anılacak. Bu, tarih boyunca Türk milleti üzerinde
oynanan oyunlara ve iftiralara en iyi cevap olacaktır. Bugün burada yüzlerce Bursalı ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi bir araya geldi. Hep birlikte, 20 yıl önceki Hocalı’nın acısını paylaştık. Orada katledilen kardeşlerimizi, şehitlerimizi andık. Ruhlarına Fatiha okuduk. Bundan sonra da Türk milletini, Azerbaycan’ı, Türkiye’yi tüm Türk dünyasını ilgilendiren her bir konuyla alakalı Bursa’dan mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.
20 yıl önce bugünün Türk dünyası açısından bir felaketin, insanlık açısından utancın, Ermeniler açısından ise yeni bir gerçeğin yaşandığını ifade eden Türkoğlu, "Yapılan insanlık suçunun gayesi, ortaya çıkan kayıpların miktarı, silahsız ve masum oluşları dikkate alındığında, Hocalı katliam değil, gerçek bir soykırımdır. Hocalı’da yaşananlar, üç maymunu oynayan devletler için büyük bir ayıp, uluslararası hukuka göre de insanlık suçudur" diye konuştu.
Polisin geniş güvenlik tedbiri altında yürüyen grup, daha sonra olaysız dağıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir