YEREL HABERLER - 22 Ocak 2014 Çarşamba 09:27

Bursa'da 4 Yaşındaki Çocuğun Görünmez Kazası(özel Haber)

A
A
A
Bursa'da 4 Yaşındaki Çocuğun Görünmez Kazası(özel Haber)

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde ailesinin yanından uzaklaşarak oyun oynayan çocuğun ayağı gider borusuna sıkıştı. İhbarı alır almaz 3 dakika içinde olay yerine gelen itfaiye erleri, gözyaşlarını tutamayan çocuğu sakinleştirip kurtardı.
Olay, Merkez Nilüfer ilçesi Beşevler Mahallesi’nde meydana geldi. Öğle saatlerinde annesinin kuaför dükkanının önünde oyun oynayan 4 yaşındaki Emre Nur, ayağını kaldırım dibindeki su borusuna sıkıştırdı. Küçük çocuğun imdadına Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye erleri yetişti. İhbarı alır almaz komuta merkezinden hareket eden itfaiye erleri, 3 dakika içinde olay yerine ulaştı. Gözyaşlarına boğulan Emre'yi sakinleştiren ekipler, kaldırım taşını demir levyeyle söküp çocuğun ayağını bulunduğu yerden çıkarıldı.
Sarıldığı itfaiye ekipleri ile sohbet eden minik Emre, daha sonra annesine teslim edildi. Çocuğun ayağının sıkıştığını sonradan fark ettiklerini ifade eden eden Özlem Nur, “Önce kendimiz denedik fakat başarılı olamadık. Profesyonel bir ekipten destek almanın daha sağlıklı olacağını düşünüp itfaiyeyi aradık. 3 dakikada gelip yavrumu kurtardılar. Kendilerine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul En çok kiralama teknoloji ürünlerinde yapılıyor Dünyada ve Türkiye’de elektronik atık sorunu hızla artarken bu soruna çözüm olan ürün kiralama oranları da aynı hızla artıyor. Kiralanan ürünlerin çoğunun teknoloji alanında yapıldığını belirten Kiralabunu Kurucu Ortağı Elif Kapıcı, “En çok kiralanan ve kullanılan ürünler arasında telefonlar, tabletler, bilgisayarlar ve giyilebilir cihazlar gibi teknoloji ürünleri yer alıyor” dedi. Türkiye’de son yıllarda en çok telefon ve giyilebilir cihazlar gibi teknoloji ürünleri kiralanıyor. Dünyada en hızlı büyüyen atık grubu arasında yer alan elektronik atıkların azaltılmasının yolu ise yine ürünlerin kullanım sürelerinin uzatılmasından geçiyor. Elektronik cihazları paylaşım ekonomisi modeliyle kullanıcılara sunarak atık çöplüğünün önüne geçmeyi hedefleyen YTÜ Yıldız Teknopark firmalarından Kiralabunu şirketinin Kurucu Ortağı Elif Kapıcı, “En çok kiralanan ürünler arasında telefonlar, tabletler, bilgisayarlar ve giyilebilir cihazlar gibi teknoloji ürünleri yer alıyor. Mevsimsel olarak da yaz döneminde koşu bandı, scooter, oyun konsolu gibi ürünler öne çıkıyor” diyerek konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kullanıcıların büyük çoğunluğu teknoloji meraklıları Kısa süreli ihtiyaçların kullanıcıların ürün kiralamalarında önemli bir etken olduğunu belirten Kiralabunu Kurucu Ortağı Elif Kapıcı, kullanıcıların önemli bir kısmının son teknolojiyi takip etmek isteyen bireylerden oluştuğunu ifade etti. Bazı tüketicilerin ürünü satın almadan önce deneyimlemek için kiralama yaptığını belirten Kapıcı şöyle devam etti; “Kiralama süreleri genellikle 1 aydan başlayarak 18 aya kadar değişebiliyor. Kısa süreli ihtiyaçlar da kiralamak için önemli bir motivasyon kaynağı. Örneğin, yaz döneminde koşu bandı ya da bir seyahate çıkarken aksiyon kamerası gibi özel eşyaları kiralamak satın almaya kıyasla çok daha mantıklı. Kiralabunu ile geniş ürün seçeneği ve hizmet içeriği ile çok kısa sürede binlerce aboneye ulaşarak bu alanda bir pazar oluşturduk ve liderliğimizi sürdürmekteyiz.” 5 bin adet ürün e-atık olmaktan kurtarıldı Elektronik atıkları azaltmanın tek yolu ürünlerin kullanım ömrünü uzatmak olduğunu söyleyen Kapıcı son olarak “Operasyonlarımızın başladığı 2020 yılından bu yana yaklaşık 40 bin kullanıcı elektronik cihazlarını kiraladı. Bu sayede 5 bin adete yakın ürün e-atık olmaktan kurtarıldı. 15 tona yakın da atığın önüne geçmiş olduk. Dünyamız artık sürdürülebilir tüketim alışkanlıklarına ihtiyaç duyuyor. Tüketici topluluğunun önemli bir kısmını oluşturan Z jenerasyonu bu konuya büyük önem veriyor. Elektronik atık dünyada en hızlı büyüyen atık grubu. Bu anlamda ihtiyaç duyduğumuz ürünleri kullanırken sürdürülebilir yöntemleri önceliklemek durumundayız” şeklinde konuştu.