YEREL HABERLER - 28 Şubat 2012 Salı 10:32

OSMANGAZİ KALİTESİYLE TÜRKİYE`YE ÖRNEK OLUYOR

A
A
A
OSMANGAZİ KALİTESİYLE TÜRKİYE`YE ÖRNEK OLUYOR

Osmangazi Belediyesi, kalite çalışmalarıyla diğer belediyelere örnek oluyor.
Çerkezköy Belediyesi Başkan Yardımcısı Gökhan İnce ve beraberindeki heyet, Osmangazi Belediyesi’nin toplam kalite çalışmalarını incelemek üzere Bursa’ya geldi. Konuk heyete Osmangazi Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda Kalite Yönetim Temsilciliği tarafından Entegre Yönetim Sistemi kurma çalışmaları hakkında bilgi verildi. Özellikle iş sağlığı ve güvenliği ile çevre boyutları konularının incelediği toplantı sonunda Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar başta olmak üzere tüm çalışanları kutlayan Çerkezköy Belediyesi Başkan Yardımcısı Gökhan İnce, iki belediye arasındaki iş birliğini arttırmak istediklerini dile getirdi.
"Osmangazi bizim örnek aldığımız belediyeler içersinde ayrı bir öneme sahip" diyen İnce, "Yapılan çalışmalar hakkında çok detaylı bilgiler aldık. Bundan sonraki çalışmalarda da destek alacağımızı ve bu anlamda iş birliğine yönelik bir protokolünde iki belediye arasında imzalanması gerektiğini söyleyebiliriz" diye konuştu.
Osmangazi Belediyesi, kalite çalışmaları ile bu yıl bir kez daha TS-EN-ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi’ni aldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sivas Sivas’ın dünyaca ünlü marka değeri Anadolu Aslanları su altında kaldı Sivas’ta yağan karın erimesiyle birlikte kentin birçok noktasında su taşkınları oluştu. Kentte Kangal köpeği üretimi yapılan bir çiftlik, tamamen sular altında kaldı. Son yılların en yoğun yağışlı kışını geçiren Sivas’ta, hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte karlar erimeye başladı. Hızlı şekilde eriyen kar sonrası kentteki birçok akarsuda taşkın yaşandı. Akarsuların yanı sıra bazı bölgelerde su birikintileri oluştu. Kent merkezine 18 kilometre uzaklıkta bulunan Çukurbelen köyü arazileri de sular altında kaldı. Köy sınırları içerisinde bulunan çiftliğinde Kangal köpeği üretimi yapan Cahit Akgül de kar sularının erimesinden olumsuz etkilendi. Yaklaşık 80 Kangal köpeğinin bulunduğu çiftlik, tamamen sular altında kaldı. Bulundukları yerlerden tahliye edilen Anadolu Aslanları, çevrede bulunan direklere bağlandı. "Köpeklerimizi yuvalarından tahliye ettik" Bölgede ilk kez böyle bir olay yaşandığını söyleyen Cahit Akgül, "Bu sene yoğun kar ve yağmur yağışından dolayı Sivas’ın tamamı etkilendi. Bizim çiftliğimiz de sular altında kaldı. Bu konuda mağdur olduk. Şu an çaresine bakmaya çalışıyoruz. Çiftliğimizde bulunan 80 köpekten 40 tanesi olumsuz etkilendi. Köpeklerimizi yuvalarından tahliye ettik. Bu kadim ırkı elimizden geldiği kadar korumaya çalışıyoruz. Genelde yavruları olumsuz etkilendi" ifadelerine yer verdi.