GENEL - 01 Mart 2012 Perşembe 18:42

TEMA VAKFI ONURSAL BAŞKANI HAYRETTİN KARACA: "DOYMAYI ÖĞRENMELİYİZ"

A
A
A
TEMA VAKFI ONURSAL BAŞKANI HAYRETTİN KARACA: "DOYMAYI ÖĞRENMELİYİZ"

Tema Vakfı Onursal Başkanı Hayrettin Karaca, insanların ihtiyacından daha fazla tüketmemesi gerektiğini belirterek, "Doymayı öğrenmeliyiz" dedi.
Uludağ Üniversitesi tarafından düzenlenen ’Erozyon sertifikalı eğitim programı’ için Bursa’ya gelen Hayrettin Karaca, üniversite öğrencileriyle buluştu. Uludağ Üniversitesi Rektörlük A Salonu’nda düzenlenen programda ilk olarak konuşan TEMA Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Vahap Katkat, vakfın 450 bin gönüllü üyeye sahip olduğunu belirterek, "TEMA alanında en büyük sivil toplum hareketedir. Hollanda, Belçika ve Almanya’da temsilciliklerimiz var. Türkiye için çalışıyoruz. Unutmayalım toprağı kaderine terk
etmemeliyiz" diye konuştu.
Ardından söz alan TEMA Vakfı kurucusu Hayrettin Karaca, gençlere nasihatlerde bulundu. Dünyanın en büyük derdinin tüketim dengesizliği olduğunu ifade eden Karaca, Türkiye başta olmak üzere birçok ülkede insanların tüketime adapte ettiğini dile getirdi. Karaca, "İnsanlar ihtiyacından fazla tüketmemeli. İşin temeli bu. Bunları hepimiz yapacağız. Yeni bir ekonomi kuracağız. Canavar ekonominin yani global ekonomi dediğimiz büyümekten başka derdi olmayan o ekonomiye ben izin vermem. Çünkü o benim hayat
şartlarımı alıp götürüyor. Beni kullanıyorlar. Ben kendi kendimin katiliyim. Gençlerimiz bunları başaracaktır. Ben dünyayı kurtaracağım. Doymayı öğrenmeliyiz. İhtiyacımızdan fazla tüketmemeliyiz. Tüketim kararını kişiler kendi vermelidir. Başka çare yok" şeklinde konuştu.
"DİLİMİZE SAHİP ÇIKALIM"
TEMA’nın bir halk hareketi olduğunu belirten Karaca, konferansında yabancı dilin olumsuz yanlarına dikkat çekti. Kendisinin yabancı isimli alışveriş merkezlerine gitmediğini dile getiren Karaca, "TEMA bir dünya dostluk hareketidir. Bu konferansımda daha çok tüketime ve yabancı dil kullanımına dikkat çekmek istiyorum. Dil ve kültür giderse millet gider. Fransızcayı ortadan kaldıralım, Fransa kalır mı? Dil bir milletin en önde gelen unsurudur. O çarşılara bakın. Türkçe ismi olmayanlara ben asla gitmem.
Anadolu kültürüne inelim. Yaşanılabilir bir dünya için Anadolu’daki o güzelliklere sahip çıkalım. Dilimize sahip çıkalım. Türkçe konuşmaya özen gösterelim" ifadelerini kullandı.
Konferansı esnasında ’pardon’ diyen bir öğretim görevlisini esprili bir dille eleştiren Karaca, kendi hazırladığı bir uyarı kağıdını verdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir