YEREL HABERLER - 24 Şubat 2014 Pazartesi 13:17

Toprağın Göründüğü Uludağ'a Bir Gecede 40 Santim Kar Yağdı

A
A
A
Toprağın Göründüğü Uludağ'a Bir Gecede 40 Santim Kar Yağdı

Son 20 senenin en sıcak kışını geçiren ve yer yer toprağın göründüğü Uludağ'da kar kalınlığı bir gecede 40 santime ulaşırken, sezonu kapatmaya hazırlanan otelcilerin yüzü güldü.
Dün gece sabaha kadar lapa lapa yağan kar, birkaç gündür adeta ot biten kayak pistlerinin tekrar beyazlara bürünmesine sebep oldu. Dün yer yer çamurların göründüğü pistlerin bu sabah karla kaplandığını gören turizm işletmecileri ve otellerde kalan turistler sevindi. Turistler soluğu pistlerde aldı. Çok sayıda yerli ve yabancı turist sisli havaya rağmen kayak yaptı. Çoğunluğu Araplardan oluşan turistler bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.
Bu arada, Ednonezyalı bir ailenin bebeklerini kızakta uyutmaları dikkat çekti. Babası kayak yaparken annesi de kızakta uyuyan 1 yaşındaki çocuğunun başından ayrılmadı.
Uludağ Turizmini Geliştirme Derneği Başkanı Serdar Yazıcı, "Uludağ'da sıkıntılı bir sezon geçirdik. Ancak sezonun son zamanlarında bu kar yağışı bizi sevindirdi. Bu yoğun kar sezonun uzamasına sebep oldu. Kayak hizmetimizin devam etmesinden dolayı mutluyuz. Kar yağışının devam edeceğini ve soğukların artacağını meteorolojiden öğrendik. Bu da bizi sevindiriyor. Ayrıca şehrin susuz kalmaması açışından da kar yağışı önemli" dedi.
Son 20 yılın en sıcak kışını geçirdiklerini anlatan YAzıcı, "Ben burada doğdum, büyüdüm. Böyle bir şey görmedim. İnşaallah bir daha başımıza böyle bir şey gelmez. Bunun tedbirini de bir nebze olsun almaya çalıştık. Önceki yıllardaki imkanlarla bu zamanki imkanlar daha farklı. Şu anda bütün pistler birleşmiş durumdayız. Kayakçılar dilediği pisti kullanabiliyor. Ayrıca bu sistem içerisinde karlama projesi tekrar önem kazandı. Nisan ayında bu projeye başlıyoruz. Az miktarda kar yağsa da, kayak sezonunu uzatmak için karlama sistemine devam etmek istiyoruz" diye konuştu.
Verimsiz geçen bir kış sezonunu geride bırakmak üzere olduklarını belirten Yazıcı, "Genelde Arap turistler geliyor. Ruslar da yılbaşı ve yılbaşı sonrası gibi kendi turizm haftalarında Uludağ'ı tercih ediyorlardı. Bu sene kar az olduğu için Uludağ'ı tercih etmediler" şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.