YEREL HABERLER - 24 Şubat 2014 Pazartesi 13:38

Büyükşehirin Vergi Sicili Temiz

A
A
A
Büyükşehirin Vergi Sicili Temiz

Bursa Vergi Dairesi Başkanı İbrahim Saydam 2013 yılında 80 milyon 418 bin TL vergi ödeyen Büyükşehir Belediyesi’nin hiçbir vergi borcu bulunmadığını belirterek, düzenli ödemeler dolayısıyla teşekkür etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, vergi gelirlerinden aldıkları yüzde 5’lik payın seçimlerden sonra yüzde 6’ya çıkacağını hatırlatarak, “Bursa’da üretimin artması, ekonominin canlanmasına yönelik çalışmalarımızın temelinde bu var. Çünkü üretim artarsa vergi artar. Bu da belediye aracıyla hizmet olarak yine bu şehre döner” dedi.
Bursa Vergi Dairesi Başkanı İbrahim Saydam, 25’inci Vergi Haftası dolayısıyla ilçe vergi dairelerinin başkan ve yardımcıları ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi ziyaret etti. Düzenli ödeme yapan vergi mükelleflerini ziyaret ettiklerini dile getiren Saydam, “Büyükşehir Belediyesi, BUSKİ ve bağlı şirketler olarak 2013 yılında 80 milyon 418 bin TL vergi ödedi. Büyükşehir Belediyesi’nin vergi borcu bulunmuyor. Düzenli ödemeleri dolayısıyla Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Saydam, 2013 yılında ilk defa mükellef olan işletmeleri de ziyaret edip, sıkıntılarını dinleyeceklerini, yine kira geliri olan vatandaşların beyanname hazırlamalarına kolaylık sağlanması için alışveriş merkezlerine start kurup, elektronik ortamda beyanname alarak vatandaşa kolaylıklar sağlayacaklarını sözlerine ekledi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de vergi gelirlerinin yerel yönetimler açısından da büyük önem taşıdığını belirterek, halen yüzde 5 olan Büyükşehir vergi gelirlerinin yerel seçimlerden sonra yüzde 6’ya çıkacağını hatırlattı. Ulaşımdan sanayiye kadar her alanda yaptıkları çalışmaların temelinde, üretim artışının sağlanması olduğunu dile getiren Başkan Altepe, “Bugün İstanbul, Türkiye ekonomisinin yüzde 40’ını oluşturuyor. Bursa olarak daha güçlenmek istiyorsak, bunu İstanbul’un gölgesinde kalarak değil, daha da yakınlaşarak sağlarız. Bu nedenle İstanbul’la olan ulaşım yatırımlarına önem veriyoruz. İşte yerli tramvay üretimi gibi sanayimizde teknoloji ve tasarım ağırlıkları üretimler yapılmasına destek veriyoruz. Çevreye yönelik arıtma- kurutma tesislerini yerli olarak yaptırıyoruz. Bunlara belediyenin işi değil diye bakmak yanlış. Çünkü üretimin artması demek daha fazla vergi toplanması demek. Bu de Büyükşehir Belediyesi’nin gelirlerinin artması ve kente daha fazla hizmet gelmesi demek” dedi.
Vergi Dairesi Başkanı Saydam, ziyaretin sonunda düzenli vergi ödemeleri sebebiyle Başkan Altepe’ye çiçek ve plaket verdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Yunusemre Belediyesinde engelli birimi hayata geçecek Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, makamında Manisa Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız ve yönetim kurulu üyelerini ağırladı. Başkan Balaban, engelsiz bir şehir için çalışacaklarını söyledi. Manisa Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız ve yönetimi, Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban’ı ziyaret etti. Başkan Balaban’a görevinde başarılar dileyen Dernek Başkanı Yasemin Yıldız, derneğin yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verdi, bedensel engelliler olarak yaşadıkları sıkıntıları anlattı. Yasemin Yıldız ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada, “Dernek başkanı olarak kendisine teşekkür ederim. 2008 yılında dernek başkanı olduğumda kendisinden büyük destek görmüştük. Makamına da çok yakıştı. Elbette sıkıntılarımız var, bunları da istişare ederek çözmek istiyoruz” dedi. “Engelli birimi oluşturacağız” Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Balaban ise, engelsiz bir şehir için belediye olarak çalışacaklarını söyledi. Başkan Balaban, “Tüm sivil toplum örgütlerine eşit mesafedeyiz. Değişik engelli bireylerin kurduğu dernekler var. Bu derneklerle bir platform oluşturursanız mücadeleniz daha güçlü olur inancındayım. Belediyemizde de bir engelli birimi oluşturacağız. Birimde de engelli bir vatandaşımız olacak. Bunun da çalışmasını yapıyoruz. Haziran ayı içerisinde de oluşturacağız" dedi.