YEREL HABERLER - 01 Mart 2014 Cumartesi 17:16

Kılıçdaroğlu Bursa'da

A
A
A
Kılıçdaroğlu Bursa'da

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, siyasetin zenginleşme aracı olmadığını söyleyerek, "Siyaset, halka hizmet etme aracıdır" dedi.
Bursa'da Gökdere Meydanı'nda halka hitap eden Kılıçdaroğlu, "Ülkenin kötü yönetildiğini biliyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi olduğu sürece hiç kimse endişe duymasın. Dedelerimiz bize güzel bir Türkiye bıraktı; özgür, bağımsız bir Türkiye bıraktı. Biz çocuklarımıza çok daha güzel bir Türkiye bırakmalıyız. Sizler üç kez AKP'yi iktidara taşıdınız. 'Yolsuzlukla, yoksullukla, yasaklarla mücadele edeceğiz' dediler. 'Buyurun edin' dediniz. Bugün şapka düştü, kel göründü. Recep Tayyip Erdoğan artık bu ülkede başbakanlık koltuğunda oturamaz" diye konuştu.
AK Parti'ye oy verenlere seslenen Kılıçdaroğlu, "Siz eğer bu ülkede namuslu bir siyaset istiyor, her kuruşun hesabını vatandaşa veren bir siyaset istiyorsanız, yurttaşın cebi para görsün istiyorsanız adresinizi değiştirin. Adres Cumhuriyet Halk Partisi'dir" dedi. Meydan meydan, köy köy gezeceğini, kul hakkı yiyenlerden hesap soracağını ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
"Onlar sanıyorlar ki, iki polis gönderecekler, biz de korkacağız. Sen gelsen, senin yedi sülalen gelse korkmayacağız. Çiftçi kardeşim, alın terinin karşılığını alamıyorsan sebebi budur. Emekli kardeşim, maaşım az diyorsan, sebebi bunlardır. O yüzden gelin, Türkiye'ye yeniden ayağa kaldıralım. Temiz siyaset, namuslu siyaset, halka hesap veren siyaset; bunu yapalım. Hep beraber yapalım, Türkiye'yi aydınlığa kavuşturalım."
Başbakan Erdoğan'a artık 'sayın' ve 'başbakan' denmemesi için CHP olarak genelge yayımladıklarını anlatan Kılıçdaroğlu, "Hırsızlığın bu boyutuna dünyanın hiçbir ülkesi tanık olmamıştır. Şimdi kalkıp utanmadan, arlanmadan meydan meydan geziyor. Ar damarın varsa, utanma duygun varsa, o koltuktan hemen ineceksin" diye konuştu.
Kılıçdaroğlu, daha sonra belediye başkan adaylarını tanıttı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir