YEREL HABERLER - 25 Mart 2014 Salı 15:09

Ak Parti Yıldırım Belediye Başkan Adayı İnşaat Mühendisi İsmail Hakkı Edebali

A
A
A
Ak Parti Yıldırım Belediye Başkan Adayı İnşaat Mühendisi İsmail Hakkı Edebali

İstikrarın devam etmesi adına çok önemli bir seçim yaşanacağını ifade eden AK Parti Yıldırım Belediye Başkan Adayı İnşaat Mühendisi İsmail Hakkı Edebali, Bu seçimlerin milletin zenginlik olarak kabul ettiği değerler üzerinden senaryo üreterek Türkiye'yi karıştırmak isteyen güçlere karşı bir duruş anlamına geldiğini söyledi.
AK Parti Yıldırım İlçe Teşkilatı ve Yıldırım Belediye Başkan Adayı İsmail Hakkı Edebali, AK Parti İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı’nın öncülüğünde, seçime 5 gün kala çalışmalarına hız kesmeden sürdürüyor. Milletin teveccüh göstermesi durumunda yakın gelecekte Yıldırım’da önemli değişim ve dönüşümlerin uygulanacağını söyleyen AK Parti Yıldırım Belediye Başkan Adayı İnşaat Mühendisi İsmail Hakkı Edebali, 30 Mart yerel yönetim seçimlerinin sadece Türkiye için değil yakın coğrafya için de büyük önem taşıdığını söyledi. Edebali, "Bütün mazlumlar Türkiye’nin güçlenmesinden memnun. Bu anlamda yerel seçimlerin anlamını iyi analiz etmemiz gerekiyor. Bu seçimin Türkiye’nin gelecek yılları açısından anahtar niteliğindedir. İstikrarın devam etmesi adına çok önemli bir seçim yaşayacağız. Bu seçim, milletimizin zenginlik olarak kabul ettiği değerler üzerinden senaryo üreterek ülkemizi karıştırmak isteyen güçlere karşı bir duruş anlamına gelecek. Planlanmış değişik maskeler altında ortaya çıkan bazı faktörler, farklı biçimlerde milletimizi yönlendirmeye çalışıyor. Ancak milletimiz bunu görüyor. Son 12 yılda yakalanan başarı ve istikrarı onaylıyor" diye konuştu.
"YEREL KALKINMA EN ÖNEMLİ HEDEFİMİZ"
İnşaat Mühendisi ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı İsmail Hakkı Edebali, sözlerini şöyle devam etti:
"Milletimizin teveccühü yine bizden yana olursa hizmeti, insanımızı referans alarak uygulamaya başlayacağız. Yerel kalkınmayı hedefliyoruz. Marka şehirler anlayışını ortaya koyacağız. Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe ile birlikte 17 ilçemizi de kazanarak hizmet çıtamızı üst seviyelere çıkarmak amacındayız. Önümüzdeki dönem, katılımcı, kültürel, sosyal, çevre dostu ve hizmet belediyeciliği başlığı altında ortaya koyacağımız çalışmalarla hedefe yürüyeceğiz. Hizmetlemizle şer güçlere gereken yanıtız vereceğiz. Yerelde de genelde de kirli siyaset mevcut. Buna en güzel cevabı da halkımız 30 Mart’ta verecek. Biz dürüstüz, samimiyiz. Böyle olan anlayışın gücü düşse bile başı yere eğilmez. Daima millet, daima hizmet diyoruz. Yola devam ediyoruz. Bu anlayış içerisinde çalışmalarımıza hızla devam edeceğiz. 30 Mart seçimleri Türkiye’nin önünü açacak geleceğe emin adımlarla yürüyecek bir desteği yeniden alması anlamına gelecek. Aynı zamanda yerel yönetimler olarak gelecek hedeflerimize koşar adım gitmemizin yolunu da yine milletimizin teveccühü gösterecek. Biz hizmeti kutsal sayan bir anlayışın temsilcileriyiz. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde Türkiye’nin her bölgesinde olduğu gibi Bursa’yı da geleceğe taşımak adına projelerimiz ve kadrolarımızla hizmete hazırız."
AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı ise, seçimlere kısa bir süre kala seviyeli şekilde saha çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Yazıcı, "Adayımız belli olduktan sonra sabah erken saatlerden gecenin geç saatlerine kadar saha çalışmalarındayız. Sürekli olarak Yıldırımlılara hedeflerimizi projelerimizi anlatıyoruz. Bazıları ise sadece iftiralarla oy toplamaya çalışıyor" dedi.
"BİZİM İŞİMİZ VE HEDEFİMİZ İNSANIMIZA HİZMET"
Yıldırım’ı 2023 ve 2071 hedeflerine ulaştıracak tamamen insan odaklı projeler 100 tane projenin açıklandığını ifade eden Yazıcı, "Detaylara baktığınızda kadınlarımıza ve gençlerimize öncelik veren bir anlayışı görüyorsunuz. Daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe’nin projelerini açıkladığı toplantıya geçtik. Sadece projelerinin başlıkları neredeyse 1,5 saat sürdü. Yani bizim işimiz ve hedefimiz Bursalı ve Yıldırımlı insanımıza hizmet. Ama birileri kasetlerle montajlarla Türkiye’nin önünü kesmeye çalışıyor. Muhalefet partilerine bakıyorsunuz seçim çalışmaları tamamen iftira kampanyaları ve yalanlarla dolu. Bugüne kadar elle tutulur, Bursa’yı ve Yıldırım’ı geleceğe taşıyacak, hedefini 30 yıllık, 50 yıllık çalışmalara ayıran bizden başka kimse yok" diye sözlerine son verdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Başkan Görgel: “Yangının büyük bölümü kontrol altına alınmış durumda” Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, ahşap ve mobilya imalatı üzerine faaliyet gösteren fabrikada çıkan yangınla ilgili olarak “Yangının büyük bölümü kontrol altına alınmış durumda. Allah’tan yangın can kaybına yol açmadı, herhangi bir kaza ve sıkıntıya yol açmadan yangını söndüreceğiz” dedi. Kahramanmaraş’ta ahşap ve mobilya imalatı üzerine faaliyet gösteren fabrikadaki alanda incelemede bulunan Başkan Görgel, yetkililerden bilgi alıp fabrika sahiplerine ve yakınlarına geçmiş olsun dileklerini iletti. Yangının büyük bir bölümünün kontrol altına alındığını ifade eden Başkan Görgel, “Burası büyük bir mobilya fabrikası, bize gelen ihbarın ardından kısa sürede gelip yangını söndürmeye çalışıyoruz. Yangının büyük bölümü kontrol altına alınmış durumda. Kimyasal maddelerin de olduğu için yangının söndürmek kolay değil. Gerçekten arkadaşlarımız büyük bir özveri ile çalışıyor. Biraz önce kum ocağı atölyemizde kaza meydana geldi, bir kardeşimiz canımız vefat etti. Ne yazık ki zor bir gece geçiriyoruz. Allah’tan yangın can kaybına yol açmadı, herhangi bir kaza ve sıkıntıya yol açmadan yangını söndüreceğiz” dedi. Başkan Görgel, yangın söndürme çalışmalarına itfaiye daire başkanlığının ekiplerinin yanı sıra orman bölge ve emniyet teşkilatının da destek verdiğini ifade etti.
İstanbul Akademisyenin kızını sözlü taciz ettiği ileri sürülen kadına adli işlem başlatıldı Türk-Alman Üniversitesi Akademisyeni ve Akşam Gazetesi yazarı Tacettin Kutay’ın 6 yaşındaki kızını sözlü taciz ettiği ileri sürülen kadın hakkında "Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama-Hakaret" suçlarından adli işlem başlatıldı. Kutay, olaya ilişkin sosyal medya hesabından videolu bir paylaşım yaparak şunları kaydetti: “6 yaşındaki kızım Fulya ile Göztepe’de yürüyorduk. İlahi söylemek istedi ve ’Ey aşıkı dildade’ okumaya başladı. ’Lailahe illallah Muhammedurrasulullah’ derken videodaki kadın yanımızdan geçiyordu. Durdu ve Fulya’ya ’Bunları size nerede öğretiyorlar anaokulunda mı?’ diye sordu. ’Ben öğretiyorum’ dedim. ’El kadar çocukların beynini bu saçmalıklarla yıkıyorsunuz. Ben üniversite hocasıyım, siz ne cahil insanlarsınız’ dedi. Bu gemi azıya almışlık, şuursuzluk sokak ortasında altı yaşında çocukları sözlü taciz etmeye kadar vardı. Varın gerisini siz hesap edin.” Edinilen bilgilere göre, Kutay’ın polisi araması üzerine M.G. (73) isimli şüpheli işlemler için karakola götürülürken her iki taraf da birbirinden şikayetçi oldu. Emekli hemşire olduğu öğrenilen M.G. hakkında "Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama- Hakaret" suçlarından, Kutay hakkında ise "Hakaret" suçundan adli işlem başlatıldı. Dosyaları ikmalen adliyeye gönderilen şahıslar adli makamlarca karakoldan serbest bırakıldı.