YEREL HABERLER - 09 Nisan 2014 Çarşamba 12:30

Ak Parti İl Torun İlçe Ziyaretlerine Devam Ediyor

A
A
A
Ak Parti İl Torun İlçe Ziyaretlerine Devam Ediyor

AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, il yürütme kurulu ile birlikte seçimde büyük başarı elde eden ilçe teşkilatlarına tebrik ziyaretlerine devam ediyor.
AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun ve yönetim kurulu üyeleri, önce AK Parti Gürsu ilçe teşkilatı ile bir araya geldi. Torun ve beraberindekiler, buradan Gürsu’nun çiçeği burnunda Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız’ı makamında ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerini iletti. AK Partililer daha sonra Kestel ve İnegöl ilçe teşkilatlarının yönetim kurulu toplantılarına katılarak başarılarından dolayı ilçe yönetimlerini kutladı.
Ziyaretler sırasında 30 Mart seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Torun, “Önemli bir seçimi geride bıraktık. 30 Mart seçimleri önümüzdeki seçimler için kritik bir noktadaydı. Çok şükür ki Bursa bu seçimde de yüzümüzü güldürdü. 20 Mart’ta yaptığımız ve sayı itibariyle Bursa’nın siyasi tarihine geçen mitingde gördüğümüz coşku aslında bu seçimde elde ettiğimiz başarının habercisi oldu” dedi.
“VAATLERİN HİÇ BİRİ HAYAL DEĞİL”
AK Parti teşkilatları olarak birlik ve beraberliği korumaları gerektiğini ifade eden Cemalettin Torun, ”Birliğimizin bu seçimde bize getirdiği başarıyı gördük. Artık kritik bir seçimi geride bıraktık. Bundan sonra yapacaklarımız da çok önemli. Projelerimizi yerine getirmeliyiz ve getireceğiz de... Belediye başkanlarımızın projelerinin takipçisi olacağız. Önümüzdeki seçimlerde vatandaşın karşısına başımız dik çıkmalıyız. Seçim çalışmaları sırasında vaatlerimiz oldu. Belediye başkanlarımızın verdiği vaatlerin hiç biri hayal değil. Bu vaatlerin hepsi somut, gerçekleştirilebilir projeler. Belediye başkanlarımızın bu projelerini süresinde tamamlayacaklarına yürekten inanıyorum. Başbakan Yardımcımız Sayın Bülent Arınç, milletvekillerimiz ve teşkilatlar olarak belediye başkanlarımızın yanındayız” şeklinde konuştu.
Hiçbir ilçede rehavet içinde olmadıklarının altını çizen Başkan Torun, “Çalışmalarımızı her zaman sıkı tuttuk. Seçimlerde iki önemli hedefimiz vardı. Birincisi belediye başkanlıklarını kazanmak, diğeri ise oy oranını mümkün olduğunca arttırmaktı. Bu hedeflerimizi genel anlamda gerçekleştirdik. AK Parti’de aday adaylığı sürecinden sonra Bursa’da bir kırgınlık olmadı. Bunun meyvesini 30 Mart seçimlerinde aldık” diye konuştu.
Bursa halkına, AK Parti’ye gösterdiği teveccühten dolayı teşekkür eden Torun, bu ilginin kendilerine ciddi bir sorumluluk yüklendiğini ve bu sorumluğun üstesinden başarıyla geleceklerini söyledi.
CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ
Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik değerlendirmelerde de bulunan Başkan Torun, “Önümüzde iki kritik seçim var. Biri 10 Ağustos’ta ilk turu yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimi, diğeri ise genel seçimler. Cumhurbaşkanlığı seçiminde ilk turda partimizin üst kurullarının göstereceği adayı seçtirmemiz lazım. AK Parti teşkilatları olarak bunu başarmak için daha çok çalışacağız. AK Parti Bursa teşkilatlarının bu iki seçimden de başarı ile çıkacağına yürekten inanıyorum” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Isparta 21 ilde yapılan 41 dolandırıcılık olayında ,11 Milyon 69 Bin ele geçirildi Isparta merkezli 21 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonlarda 11 Milyon 69 Bin 033 lira ele geçirildi. Gözaltına alınan 20 şüpheli şahıstan 13’ü tutuklandı. Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Asayiş Daire Başkanlığı koordinesinde, vatandaşları telefonla arayarak kendisini kamu görevlisi olarak tanıtıp dolandırıcılık yapan şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatıldı. Isparta Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Isparta merkezli olmak üzere Adana, Bursa, İstanbul, İzmir, Samsun ve Şanlıurfa’da eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Şanlıurfa’da bir işyerine yapılan operasyonda 3 Milyon 874 bin lira ele geçirildi. İş yerinde bulunan 3 şüpheli yakalanırken, şüphelilerden İ.Y. ve R.U. isimli çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. K.B. isimli şüpheli şahıs ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Ayrıca, dolandırıcılıktan elde edilen paraların aktarıldığı banka hesabı sahibi, banka hesabını kullandıran ve banka hesabı temin eden C.Y.E., İ.A., E.D., S.G., D.Y., C.D., B.B., C.V., O.T.K., Y.K., B.G., F.T. ve D.H. isimli şüpheliler yakalandı. 7 şüpheli çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanırken, S.G., D.Y., O.T.K. ve D.H. isimli şüpheliler adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. B.B. ve B.G.G. isimli şüpheliler ise Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından serbest bırakıldı. Şüphelilerden M.F.Ö., E.A., E.B. ve V.O.’nun ise farklı illerde meydana gelen dolandırıcılık suçlarından tutuklu bulundukları öğrenildi. -21 ilde toplam zarar 11 Milyon 69 Bin 033 lira Şüpheli şahısların, Isparta’da karıştığı 9 olayda toplam zararın 1 Milyon 523 Bin 800 lira, İstanbul’da 6 olayda toplam zararın 3 Milyon 285 300 lira, İzmir’de 3 olayda toplam zararın 773 Bin 220 lira, Bitlis’te 3 olayda toplam zararın 533 Bin 150 lira, Antalya’da 2 olayda toplam zararın 300 Bin lira, Bursa’da 2 olayda toplam zararın 1 Milyon 972 Bin 500 lira, Şanlıurfa’da 2 olayda toplam zararın 748 Bin 550 lira, Ankara’da 1 olayda 84 Bin 280 lira, Adıyaman’da 70 Bin 000 lira, Balıkesir’de 221 Bin 425 lira, Eskişehir’de 320 Bin lira, Gaziantep’te 360 Bin lira, Giresun’da 237 Bin 566 lira, Kocaeli’ de 103 Bin 400 lira, Konya’da 131 Bin 972 lira, Kırıkkale’de 87 Bin 670 lira, Manisa’da 101 Bin 500 lira, Zonguldak’ta 160 Bin lira, Van’da 54 Bin 700 lira olduğu Tokat ve Çanakkale 1 olayın gerçekleştiği ancak zararın olmadığı belirlendi. Operasyon sonucunda 21 ilde meydana gelen 41 olayda 11 Milyon 69 Bin 033 lira dolandırıcılık yapıldığı tespit edildi. Öte yandan, operasyonlarda 17 adet cep telefonu, 1 adet bilgisayar, 16 adet sim kart, 1 adet flash bellek, 1 adet modem ve 1 adet CD kart ele geçirildi. Yakalanan 20 şüpheliden 13’ü nitelikli dolandırıcılık suçundan tutuklandı, 5 şüpheli şahıs ise adli kontrol şartı ile 2 şüpheli şahıs ise Cumhuriyet Savcılığınca ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.
Çorum Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği Meclisi toplandı Çorum İli Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği, 2024 yılının ilk meclis toplantını yaptı. Toplantıda birlik meclis başkanlığı ve meclis organlarının seçimleri yapıldı. Çorum Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği mayıs ayı meclis toplantısı, Çorum Belediyesi Meclis Salonu’nda yapıldı. Çorum Valiliği başkanlığında il, ilçe belediyeleri ve İl Özel İdaresinden oluşan birliğin 2024 yılı ilk meclis toplantısında başkan, başkan vekilleri, Katip üyeler, Encümen ve Plan Bütçe Komisyonu üyelerinin seçimi yapıldı. Toplantıda birlik başkanlığına Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, 1. Meclis Başkan Vekilliğine Dr. Halil İbrahim Aşgın, 2. Meclis Başkanlığına Muhammet Fatih Temur, Katip üyeliklerine Mehmet Fatih Balcıoğlu, Selim Güloğlu, Encümen üyeliklerine Dr. Hali İbrahim Aşgın, Muhammet Fatih Temur, Muhsin Dere, Ahmet Gelgör, İsmail Çizikçi, Plan ve Bütçe Komisyonuna ise Lemzi Çöplü, Necmettin Yalçın ve Selim Dölcü seçildi. Seçimlerin ardından Çorum Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği’nin faaliyet raporu görüşüldü. İl genelinde 4 ayrı merkezde doğal yaşam alanı oluşturulmak üzere çalışmaların sürdüğü ifade edildi. Vali Zülkif Dağlı’nın başkanlığını yapacağı Sahipsiz Sokak Hayvanları Koruma Birliği, il genelindeki tüm sokak hayvanlarına yönelik çalışma yürütecek. Sokak hayvanları için şehir dışında yaşam alanları oluşturularak, hayvanların her türlü bakımını da birlik yapacak. Bu çalışmayla sokak hayvanları konusunun tek sorumlusu Çorum Belediyesi olmayacak. Sokak hayvanlarıyla mücadelede muhatap Vali Zülkif Dağlı başkanlığındaki Sahipsiz Sokak Hayvanları Birliği olacak. "Sokak hayvanları konusunu Çorum’un gündeminden çıkaracağız" Sahipsiz sokak hayvanları konusunun bir an önce çözülmesi için çalışma yapacaklarını ifade eden Vali Dağlı, “Önceki dönemde başlatılan çalışmalara hız vermemiz gerekiyor. Sokak hayvanları konusunu inşallah Çorum’un gündemi olmaktan çıkarmış olacağız. Doğal yaşam alanları belirlendi. Bunları bir an önce devreye sokmamız gerekiyor” dedi.