YEREL HABERLER - 14 Nisan 2014 Pazartesi 12:55

Arkadaşları Kazada Ölen Öğrencilere Ağlıyor

A
A
A
Arkadaşları Kazada Ölen Öğrencilere Ağlıyor

Bursa’da, trafik kazasında hayatını kaybeden iki gencin okulunda yas hakim.
Kaza, merkez Nilüfer ilçesinde Bursa-İzmir yolunda meydana geldi. Reşit İ.E., 34 FL 0744 plakalı otomobili ile Bursa yönünde seyir halindeyken, Nilüfer metro istasyonu yanında direksiyon hakimiyetini kaybederek bariyerlere çarptı. Daha sonra Mehmet Özden idaresindeki 16 JAF 19 plakalı araca çarpan otomobil otobüs durağına daldı. Durakta bulunan 7 arkadaştan 3'ü kaçmayı başardı. Diğer 4 genç ise otomobilin altında kaldı. İhbar üzerine olay yerine gelen 112 ekipleri, İbrahim Ç. (13) ile Mert D.'yi (13) Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne, Serkan Alkan (16) ve Furkan Akbulut'u (14) ise Çekirge Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Alkan ve Akbulut yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. 7 arkadaşın hafta sonu tatilini fırsat bilerek kaykay pistine gittikleri öğrenildi.
GENÇLERİN OKULLARINDA YAS
İki gencin ölümü okul arkadaşlarını üzüntüye boğdu. Süleyman Cura İlköğretim Okulu öğrencisi Furkan Akbulut’un sırasını sınıf arkadaşları boş bıraktı. Sırasını Furkan’ın resimleri ve çiçeklerle donatan sınıf arkadaşları büyük üzüntü yaşadı. Furkan’ı kardeşi gibi gördüğünü ifade eden sınıf arkadaşı Şueda Yalçın, “Kardeşim gibiydi. Bana zorla ödevlerini yaptırırdı. Aslında söylenecek çok şey yok. Hız tutkunları, kendi egoları yüzünden kardeşimizi elimizden aldı. Furkan çok çalışkan çocuktu. Zaten notlarının hepsi 5. Hedefi sınava girip fen lisesine gitmekti. Tam hedeflerine ulaşacak derken aramızdan ayrıldı” dedi.
Emircan Kasım ise, Furkan’ın çok iyi bir çocuk olduğunu, kimseye zararı olmadığını söyledi.
Serkan Alkan’ın okuduğu Ali Karasu İlköğretim Okulu’nda da yas hakimdi. Gencin sırasını fotoğraflarla donatan arkadaşlarından Çağrı Çınar, “En son okulda gördüğümde çok iyiydi. Kazada yaralanan arkadaşlarıyla birlikte eğleniyorlardı. Serkan sınıfımızın en saf kalpli öğrencisiydi” şeklinde konuştu.
BABA ALKAN: “BURALARI YARIŞ PİSTİ Mİ?”
Serkan’ın cansız bedeni Çamlıca Nazif Akkan Camii’ne getirildi. Baba Kenan Alkan, gözyaşlarına hakim olamazken, “Ben kimseye zarar veren biri değilim. Öyle hızlı da araba kullanmam. Lütfen kimse kimseye yazık etmesin. Allah’ın takdiri, ama çok zor. Allah düşmanıma evlat acısı vermesin. Böyle yarışılır mı? Buraları yarış pisti mi?” diye konuştu.
Furkan Akbulut'un cenaze namazının ise Gümüşhane’de kılınacağı öğrenildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Mavi Saat sergisi sanatseverleri bekliyor Düzce Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümü tarafından düzenlenen “Mavi Saat” adlı kişisel resim sergisi, Mihri Müşfik Sanat Galerisi’nde ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Hacettepe Üniversitesi Güzel sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Aslı Işıksal’a ait kişisel resim sergisinde, kağıt üzerine karışık teknikten oluşan çalışmalar yer alıyor. “Mavi Saat” diğer adıyla alaca karanlık, güneş doğmadan önceki veya battıktan hemen sonraki zamanı ifade eder. Üst atmosferin, alt atmosferi aydınlatması sonucu oluşan bu zaman diliminde, yeryüzü ne tamamen aydınlık, ne de tamamen karanlıktır. Geçmişten günümüze pek çok sanatçıyı etkileyen ve olağandışı olarak tanımlanan bu ortam ışığı, “Mavi Saat” olarak da adlandırılır. Kısaca, gün ve gece arasındaki bu aralık, canlıların kendi dünyasına çekilmeye başladığı zamanı temsil ettiği kadar, habitatın taze bir uyanışa hazırlık yaptığına da işaret eder. “Mavi Saat” başlıklı serginin, yeryüzünün adeta sıfır noktasını çağrıştıran bu aralıktan hareketle kurgulandığını belirten Aslı Işıksal, “Bu zaman dilimi, başlangıcı ve sonu temsil ettiğinden, günün diğer saatlerine nazaran düşünmeyi de derinleştirebileceğimiz bir perspektif sağlar. Özünde Mavi Saat, görünmeyenlerin görünür olduğu bir saattir ve gün içinde karşılaştığımız tüm üretimlerin arkasındaki yoğun emeği temsil eder. Kepenklerin açılışı, ekmeklerin yapılışı, sokakların süpürülüşü, çöplerin toplanışı ya da şalterlerin kaldırılışı gibi pek çok işlerliği başlatır. Görünmez insanların bu çabalarına paralel, sokak hayvanları da aynı telaş ve görünmezlik içindedir. Örneğin sokak köpeklerinin sürüleştiği, yemek/su aradığı, soğuktan ve tehlikeden korunmak için yer aradığı bir saattir, alaca karanlık. Kısaca ihtiyaçların karşılanması için verilen hayati çabanın zamanıdır. Sergide yer alan işlerin tamamı kağıt üzerine karışık tekniktir” ifadeleriyle sergi hakkındaki düşüncelerini paylaştı. Mavi Saat adlı kişisel resim sergisi, 17 Mayıs 2024 tarihine kadar ziyaretçilere açık olacak.