YEREL HABERLER - 16 Mart 2012 Cuma 15:28

NOSTALJİK TRAMVAY GENÇLEŞİP YEDİSELVİLER’E UZAYACAK

A
A
A
NOSTALJİK TRAMVAY GENÇLEŞİP YEDİSELVİLER’E UZAYACAK

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet Caddesi ve Davutkadı arasında işleyen nostaljik tramvaya talep yoğun olunca yeni vagon siparişi verdi. Mevcut 1952 model 3 tramvaya ilaveten 1993 model 3 yeni vagon Almanya’dan Bursa’ya ulaşırken, Nisan başında yeniden kazma vurulmasıyla hat Yediselviler’e kadar uzayacak.
Almanya’dan sipariş edilen 20 metre uzunluğundaki 120 kişi kapasiteli 3 tramvay İncirli Caddesi’nde raylara indirildi.
Burulaş Genel Müdürü Levent Fidansoy, Almanya’nın Bochum şehrinden sipariş edilen ve özel tırlarla Bursa’ya getirilen 1993 model 3 tramvayı raya indirdiklerini belirterek, “Nostaljik tramvaylara oranla yolcu kapasitesi daha fazla olan tramvaylar, yapılacak bakımın ardından vatandaşların hizmetine sunulacak. Tramvaylara ilk önce teknik ve elektrik bakımı yapılacak, ardından dış dizaynı Bursa’yı simgeleyen yeşil-beyaz renge boyanacak. Dün mecliste alınan kararla Nisan başı hattın uzatılması için yeniden kazma vuruyoruz. 2,5 kilometrelik hatta 650 metre daha ilave yaparak Yediselviler’e götüreceğiz. Hedefimiz ise tramvayı Siteler’e ulaştırmak” dedi.
20 dakikada bir olan seferleri 10 dakikaya indireceklerini, günde 3 bin olan yolcu taşıma kapasitesini 8 bine çıkartmayı hedeflediklerini kaydeden Fidansoy, “Yeni tramvaylar daha genç. Almanya’da aktif olarak çalışırken satın aldık. 1993 model ve 20 metre uzunluğunda. Mevcut tramvaya göre iki kat yolcu taşıyabiliyor. Önümüzdeki günlerde 3 yeni tramvayı devreye alacağız. Böylelikle Zafer Meydanı Davutkadı arasında 6 tramvay hizmet verecek. Hattı da Yediselviler Mahallesi’ne kadar en kısa sürede uzatacağız” diye konuştu.
İncirli Caddesi üzerinde ki esnaflar ise tramvay hattının cadde üzerinden geçmesinden son derece memnun. Tramvayın caddeye girmesinin ardından işlerinin düzeldiğini ifade eden Ali Arslan, "Belediyemizin katkılarıyla buraya ilk önce demir yolu ağı döşendi. Güzel bir çalışma oldu. Tramvayın çalışmaya başlamasının ardından caddeye canlılık geldi. Yeni gelen tramvayları da görünce murtlu olduk. Demiryolu ağının uzatılması trafiğin rahatlaması açısından iyi oluyor. Esnaf olarak memnunuz" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale Kadir Gecesi’nde kutsal emanetlerin sergilendiği külliyeye yoğun ilgi Bin aydan daha hayırlı kabul edilen Kadir Gecesi, Kırıkkale’de İslami Değerler Külliyesi’nde dualarla idrak edildi. Vatandaşlar ibadet etmek için külliyeye akın ederken, açılışı yapılan Esmaül Hüsna Müzesi’ni de ziyaret ederek gecenin manevi atmosferini yaşadı. İslam dünyasında "bin aydan daha hayırlı" kabul edilen Kadir Gecesi, Kırıkkale’de dualarla idrak edildi. Vatandaşlar bu anlamlı gecede İslami Değerler Külliyesi’ne gelerek önce iftar yaptı, ardından camide ibadet etti. İftarın ardından külliye içerisinde oluşturulan Esmaül Hüsna Müzesi’nin açılışı Vali Hüseyin Engin Sarıibrahim tarafından gerçekleştirildi. Külliye Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Akyön ise müze hakkında katılımcılara bilgi verdi. Programın devamında protokol üyeleri ve vatandaşlar, İç Anadolu Bölgesi’nin en büyüklerinden biri olan İslami Değerler Külliyesi’nin farklı bölümlerini gezdi. Külliyede Hz. Muhammed’e (s.a.v.) ait Sakal-ı Şerifler, Kabe örtülerinden parçalar, Mescid-i Nebevi’den getirilen örtüler ve Ravza-i Mutahhara’dan alınan seccade gibi birçok kıymetli emanetler sergileniyor. Ayrıca dünyanın farklı bölgelerinden getirilen Kur’an-ı Kerimlerin yer aldığı müze de ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Vatandaşlar, külliyeyi dolaşarak manevi bir atmosfer yaşadı. Ziyaretçilerden Esman Yılmaz, camiye gelerek dua edip namaz kıldıklarını belirterek, "Esmaül Hüsna Müzesi’ni gezdik. Allah’ın 99 ismi ve anlamlarını okumak insanı gerçekten çok etkiliyor. İçeri girince insanın içine huzur doluyor. Anlatması zor, çok güzel bir his" dedi. Kübra Yeşilyurt ise ziyaretin kendisinde huzur bıraktığını söyleyerek, "Ruhumun dinlendiğini hissediyorum. İbadet etmek ve dinimize yönelmek insana güzel duygular yaşatıyor. Dinimizle ilgili öğrenebileceğimiz çok güzel şeyler var. Buraya gelmek manevi yönden bize çok iyi hissettirdi" diye konuştu. Sultan Taşkan da geçen yıl da külliyeye geldiklerini dile getirerek, "Geçen sene de gelmiştik. Bu sene de tekrar gelmek nasip oldu" ifadelerini kullandı.