YEREL HABERLER - 17 Mart 2012 Cumartesi 17:49

BURSA KUPASI YELKEN YARIŞLARI YAPILDI

A
A
A
BURSA KUPASI YELKEN YARIŞLARI YAPILDI

Bursa Yelken Kulübü’nün bu yıl ilk defa teknelerin raiting değerleri olan (IRC) üzerinden klasman ve hesaplama yaptığı Bursa Kupası, Mudanya Arnavutköy açıklarında yapıldı. 3 ayrı klasmanda 21 yelkenli teknenin mücadele ettiği yarışlarda Ahmet Eker, Mustafa Öncü ve Gamse Saygılı’nın ekipleri birinci oldu.
Bursa Yelken Kulübü Başkanı Dr. Sürel Solaközlü, şehirde ilk defa bu kadar kapsamlı planlanan ve Yelken Federasyonu’nun 2012 resmi programına alınan toplam 8 yarışın Bursa Kupasi ile başladığını söyledi. Başkan Solaközlü, "Bu yılki yarışları, ilk defa uluslararası bir değerlendirme olan IRC değerleri üzerinden sınıflandırıp, neticeleri hesaplayarak gerçekleştiriyoruz. Yarışlara katılım için böyle bir çalışma olmasına rağmen, 21 yelkenlinin katılması, şehrimizde bu spora olan ilginin ne kadar büyük olduğunu gösteriyor. Raitingler dikkata alınarak yarışmada 3 ayrı klasman oluşturduk. Bahar trofesi dediğimiz Mart, Nisan ve Mayıs ayındaki 3 yarışın ilkini Bursa Kupası adı altında şamandıra yarışı olarak Arnavutköy açıklarında gerçekleştirdik. 15 Nisan’da coğrafi rota üzerinden yapılacak ikinci yarışımızın ismi de Mudanya Kupası olacak. 5 Mayıs tarihinde ise 2 adet şamandıra yarışı şeklinde Trilye Kupasını yapacağız. 30 Haziran ve 1 Temmuz’da ise civar şehirlerden yelkenlilerin de katılımı ile Uludağ Kupası yapacağız. Ekim, Kasım ve Aralık aylarında üç yarışla kış trofesini de tamamlayacağız. 9 Aralık’ta yapacağımız sezon finali şeklindeki Körfez Kupası’na büyük ilgi bekliyoruz. Bursa’da ilk defa raitingli hesaplama usulü ile gerçekleşen bu yarışlarda 21 teknenimizin boy, yelken yüksekliği gibi ölçümleri ile ortaya çıkan IRC rakamlarının derece belirlemede esas alınması büyük bir başarıdır" dedi.
Hava sıcaklığının güzelleştiği ve orta rüzgarın olduğu yelken yarışlarından sonra 3 ve 5’er kişilik ekipler Mudanya Barınağı’nda sucuk ekmek partisi yaparak eğlendi.
(İRF-MŞ)
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Kemaliye’de ahşap mimarinin korunması için akademik çalışma başlatıldı Erzincan’ın Kemaliye ilçesinde, tarihi ahşap mimarinin korunmasına yönelik akademik çalışma başlatıldı. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Kemaliye Hacı Ali Meslek Yüksekokulu Mimari Restorasyon Programı öğretim görevlisi Türkan Sarp ve öğrencileri, ilçede özgün cephe özelliklerini koruyan yapılarda saha çalışması yürütüyor. Yaklaşık 1,5 ay sürecek çalışma kapsamında, orijinalliğini koruyan bir dükkânda ahşap ve metal aksamın temizliği ile koruma uygulamaları gerçekleştiriliyor. Öğretim görevlisi Türkan Sarp, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Kemaliye’de geleneksel cephe özelliklerini koruyan yapıların sayısının azaldığını belirterek, "Var olan orijinal cepheyi koruyan bir dükkân üzerinde çalışıyoruz. Amacımız, bu yapıların yeni malzemelerle değiştirilmesi yerine özgün haliyle korunabileceğini göstermek." dedi. Kemaliye’nin tarihi dokusunu yansıtan bu tür yapıların gelecek nesillere aktarılmasının önemine işaret eden Sarp, çalışmanın örnek teşkil etmesini hedeflediklerini kaydetti. "Saklı cennet" olarak anılan Kemaliye, Fırat Nehri kıyısında ve Munzur Dağları eteklerinde yer alıyor. Tarihi evleri, Karanlık Kanyon ve Taş Yolu gibi doğal ve kültürel değerleriyle öne çıkan ilçe, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunuyor. Yetkililer, başlatılan çalışmanın Kemaliye’nin tarihi kimliğinin korunmasına katkı sağlamasını beklediklerini bildirdi.
Bursa TikTok canlı yayını kanlı bitti: Genç kadın yüzünden bıçaklandı Bursa’da sosyal medyada canlı yayın sırasında yaşanan tartışma bıçaklı kavgaya dönüştü. Olayda bir kadın vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanırken, şüpheli kısa sürede yakalandı. Olay, Osmangazi ilçesi Demirtaş Cumhuriyet Mahallesi Çevreyolu Caddesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Merve A. isimli kadın TikTok’ta canlı yayın yaptığı sırada Gülcan Ö. ile tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesiyle şüpheli, karşısındaki kadını darbettikten sonra yere düşürerek elindeki kesici aletle saldırdı. Saldırı sırasında şüphelinin elindeki telefonu bırakmadığı, yayına kesmeden devam ettiği ve kanlar içindeki haliyle tehditler savurduğu öne sürüldü. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, göğüs, yüz ve kulak kısmından yaralanan Gülcan Ö.’yü Bursa Şehir Hastanesi’ne kaldırdı. Polis ekipleri olayda kullanılan bıçağı muhafaza altına alırken, şüpheli Merve A.’yı kısa sürede yakalayarak gözaltına aldı. Şüpheli ilk ifadesinde, canlı yayın sırasında kendisine saldırıldığını ve bu nedenle karşılık verdiğini iddia etti. Öte yandan canlı yayını izleyen bazı kullanıcıların yayından çıkmak yerine izlemeyi sürdürdüğü, hatta tepki göstermek yerine sanal hediye göndermeye devam ettiği iddia edildi. Söz konusu yayının bir süre sonra platform tarafından durdurulduğu öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
Adana Feci kazada hayatını kaybeden kız, gelinlik ve duvakla uğurlandı Adana’da devrilen motosiklette yolcu konumunda bulunan 16 yaşındaki kızın hayatını kaybetmesi saniye saniye görüntülendi. Kızın cenaze töreninde tabutunun üzerine gelinlik ve duvak konulduğu görüldü. Kaza, 19 Nisan günü saat 20.00 sıralarında Yüreğir ilçesi Akıncılar Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, bir kafeteryada çalışan Zeynep Su Acar (16), kendisini almaya gelen arkadaşı Ercan A. (18) idaresindeki motosiklete bindi. Seyir halindeyken kontrolden çıkan motosikletteki Acar, metro köprüsü beton direğine çarparak yere düştü. Motosiklet ise bir sürü sonra devrildi. Kazada sürücü ile yolcu metrelerce sürüklendi. İhbar üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar, ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Ancak Zeynep Su Acar, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Genç kızın cenazesi, Kürkçüler Mezarlığı’nda toprağa verildi. Ağır yaralanan sürücü Ercan A.’nın ise hastanedeki tedavisinin sürdüğü ve hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi. Öte yandan, kazaya ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, motosikletin refüjdeki taşa çarptıktan sonra kontrolden çıktığı, Zeynep Su Acar’ın savrularak metro köprüsünün ayağına çarptığı anlar yer aldı. Cenaze töreninde Acar’ın tabutu üzerine gelinlik ve duvak konulması ise yürekleri dağladı.