MAGAZİN - 21 Mart 2012 Çarşamba 09:19

"GEREKİRSE KILIÇ DA KUŞANIRIM, ATA DA BİNERİM"

A
A
A
"GEREKİRSE KILIÇ DA KUŞANIRIM, ATA DA BİNERİM"

Bursalı oyuncu Ececan Gümeci, dönem filmi için bir davet gelirse seve seve kabul edeceğini belirterek, "Gerekirse kılıç da kuşanırım, ata da binerim" dedi.
Özel bir kanalda yayınlanan `Alemin Kralı` isimli dizide kocasından durmadan dayak yiyen `Nihale` karakterini canlandıran başarılı oyuncu Ececan Gümeci, Bursa`nın yerlisi olmaktan gurur duyduğunu söyledi. Profesyonel oyunculuğa 15 yaşında başlayan Gümeci, oyunculuk hayatının 10 yaşında Bursa Osmangazi Belediyesi`nin tiyatro kurslarıyla başladığını dile getirdi. Devlet Tiyatrosu`nda çocuk oyuncu olarak hem eğitime başladığını hem de ufak ufak rollerde sahne aldığını dile getiren Gümeci, "Emin Gümüşkaya,
Ahmet Somert ve Neriman Uğur gibi usta tiyatroculara baka baka bir gün, `Anne ben konservatuara gideceğim` dedim ve 15 yaşımda üniversiteye gittim. Tiyatronun eğitimini aldım, Atatürk Üniversitesi G.S.F. Oyunculuk Bölümü mezun oldum. İlk Bursa`da başladım ve Uludağ Üniversitesi`nde öğretmenlik yaptım" dedi.
"HALKIN İÇİNDEN OLMAK ÇOK GÜZEL"
Öğrencilerinden birinin başrol oynadığını söyleyen başarılı oyuncu, `Alemin Kralı` dizisinin çok güzel gittiğini anlattı. Gümeci, "Kubat`la ikimiz birbirimizi yemeğe devam ediyoruz ama aynı zamanda birbirimizi çok seviyoruz. Nihale karakteri üzerime yapışmaz diye düşünüyorum. Yolda beni görünce, `Nihale abla, Nihale yenge Kubat enişteye selam söyle. Fazla dövmesin seni. Nihale seninle gurur duyuyoruz` gibi sözler söyleyen teyzelerin, ablaların olduğunu gördüğümde halkın içinden olmanın ne kadar güzel
olduğunu anlıyorum. Dizilerim var, sinema filmlerim var. Bir oyuncu her role girebilmeli. Ama Nihale çok halktan biri olduğu için be nde sevdim açıkçası" dedi.
Dizideki kadına uygulanan şiddet ile kara mizah yaptıklarını, güldürürken düşündürmek istediklerini söyleyen oyuncu, "Evet biz dizide kavga ediyoruz, birbirimizi dövüyoruz ama bunun böyle olmadığını, aslında birbirimizi çok sevdiğimizi, konuşarak da birçok sorunumuzun üstesinden gelebileceğimizi söylüyoruz seyircilere. Yani kavga etmesek de evin içinde eğlenebileceğimizi dillendiriyoruz. Tabii biz bunu şiddetle gösteriyoruz. Şiddetli bir sevgi ile şiddetli bir çatışma ile gösteriyoruz" mesajını verdi.
"GEREKİRSE KILIÇ KUŞANIRIM"
"Eğer dönem filmi çekilecekse her zaman varım" diye konuşan Gümeci, "İlk defa geçenlerde ata bindim. Arkadaşım dedi ki, `Sen sanki yıllardır ata biniyormuşsun gibi. O kadar yakıştı.` Yani gerekirse kılıç da kuşanırım, ata da binerim. Kuvay-i Milliyeciyiz. Bizim atalarımızı geleneklerimizi hiçe saymamamız gerekiyor. Eğer dönem filmi çekilecekse her zaman varım seve seve oynarım" şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Kıbrıs Meydanı’ndaki anıt yeniden ait olduğu yerde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Kıbrıs Meydanı çevresinde yürütülen inşa faaliyetleri esnasında zarar görmemesi için alandan kaldırdığı Atatürk ve Sütçü İmam’ın heykellerinin yer aldığı anıtı, bakım ve onarım çalışmalarının ardından yeniden mevcut yerine kazandırdı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından, şehir merkezinde sürdürülen kentsel tasarım ve çevre düzenleme çalışmaları kapsamında zarar görmemesi için geçici olarak kaldırılan Kıbrıs Meydanı’ndaki anıt, yeniden mevcut yerine yerleştirildi. Cumhuriyetin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile Maraş’ın Millî Mücadele kahramanlarından Sütçü İmam’ın heykellerinin yer aldığı anıt, bakım ve onarım çalışmalarının tamamlanmasının ardından tekrar vatandaşlarla buluştu. Bölgede yürütülen inşa faaliyetleri sırasında anıtın herhangi bir zarar görmemesi amacıyla titizlikle bulunduğu alandan kaldırıldığı belirtilirken, bölgede çalışmaların önemli bir aşamaya ulaşmasının ardından anıt yeniden meydandaki yerini aldı. Çalışmalar süresince anıtın korunmasına yönelik hassas bir süreç yürütülürken, heykellerin bakım ve onarım işlemleri de uzman ekipler tarafından gerçekleştirildi. Kahramanmaraş’ın kurtuluş mücadelesinin sembollerinden biri olan ve şehrin tarihî hafızasında önemli bir yere sahip anıtın yeniden yerine kazandırılması vatandaşlar tarafından da memnuniyetle karşılandı. Özellikle Millî Mücadele ruhunu temsil eden Sütçü İmam figürü ile Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aynı anıtta yer alması, meydanın tarihî ve manevi değerini daha da güçlendiriyor. Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında heykellerde bakım, temizlik ve onarım uygulamaları yapılırken, çevresinde de çeşitli düzenlemeler gerçekleştirildi. Meydandaki kentsel tasarım çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte anıtın bulunduğu alanın daha modern, estetik ve kullanışlı bir görünüme kavuşacağı ifade edildi. Diğer yandan anıtın bulunduğu çevrede yapılacak ışıklandırma uygulamalarının da tamamlanmasıyla birlikte anıtın gece görünümünün daha estetik bir hale geleceği belirtildi. Yapılacak aydınlatma çalışmaları sayesinde hem meydanın görsel niteliğinin artırılması hem de anıtın tarihî kimliğinin daha güçlü şekilde ön plana çıkarılması hedefleniyor.
İstanbul Karsan e-ATA Hydrogen İtalya’da hizmete başladı Karsan, hidrojen teknolojisiyle başta Avrupa olmak üzere dünyada temiz mobilite ihtiyacını karşılamaya devam ediyor. Bu kapsamda şirket, İtalya’nın Terni şehrine 2 adet Karsan e-ATA Hydrogen teslimatı gerçekleştirdi. Yeni nesil toplu ulaşımda dünyanın teknoloji odaklı mobilite markalarından olan Karsan, sürdürülebilir mobilite vizyonu doğrultusunda hidrojen teknolojili toplu ulaşım projelerine bir yenisini daha ekledi. Toyota yakıt hücresi teknolojisiyle geliştirdiğie-ATA Hydrogen modeliyle şirket, İtalya’nın Terni şehrinde temiz ulaşım dönüşümüne katkı sağlayacak yeni projesini hayata geçirdi. Karsan hidrojen mobilitesinde de büyüyor Yapılan açıklamaya göre şirket, düzenlenen törenle İtalya’nın Terni şehrine 2 adet 12 metrelik e-ATA Hydrogen aracını teslim etti. Piazza Europa’da gerçekleştirilen teslimat töreni; yerel yönetimler, proje paydaşları ve davetlilerin katılımıyla gerçekleşti. Umbria Bölgesi ve İtalya Çevre Bakanlığı’nın hava kalitesini iyileştirme programı kapsamında hayata geçirilen projede Regione Abruzzo ana partner olarak yer alırken, Perugia Üniversitesi de akademik destek sağlıyor. Konu hakkında değerlendirmede bulunan Karsan CEO’su Okan Baş, "AB destekli LIFE3H programı kapsamında hayata geçirilen bu projede yer almaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Sürdürülebilir toplu ulaşım dönüşümüne katkı sağlayan bu önemli projede birlikte çalıştığımız Busitalia, LIFE3H, Terni Belediyesi, Linde Gas Italia, Regione Abruzzo ve Perugia Üniversitesi’ne teşekkür ediyoruz. Terni’de hayata geçirilen bu iş birliğinin, hidrojen teknolojisinin toplu ulaşımda yaygınlaşmasına ve daha temiz şehirler hedeflerine önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz" dedi. Temiz ulaşım dönüşümüne güçlü katkı Şirketin sıfır emisyonlu mobilite dönüşümünde önemli bir çözüm ortağı olduğuna dikkat çeken Okan Baş, "Güçlü Ar-Ge yetkinliğimiz sayesinde Avrupa’daki dönüşüm projelerinde aktif rol üstleniyoruz. Hidrojen teknolojisinin özellikle uzun menzil ve yoğun operasyon gerektiren toplu ulaşım hatlarında önemli bir alternatif sunduğuna inanıyoruz. Temiz enerjiyle çalışan bu yeni nesil araçlar, şehirlerin sürdürülebilir ulaşım hedeflerine katkı sağlarken daha temiz ve daha yaşanabilir kentler için de önemli bir adım oluşturuyor. Toyota yakıt hücresi teknolojisiyle geliştirdiğimiz e-ATA Hydrogen modelimizle Terni’nin temiz ulaşım vizyonuna katkı sağlamaktan mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.