YEREL HABERLER - 03 Nisan 2012 Salı 17:46

BURSA İLE BALKANLAR ARASINDA HASTA TRANSFERİ YAPILACAK

A
A
A
BURSA İLE BALKANLAR ARASINDA HASTA TRANSFERİ YAPILACAK

Bursa Sağlık Turizmi Derneği (BUSAT) heyeti, Kosova ve Makedonya`da yaptıkları görüşmelerde hasta transferi konusunda iş birliğinin ilk adımlarını attı.
Bursa Sağlık Turizmi Derneği (BUSAT), 27 Mart-1 Nisan 2012 tarihleri arasında ilk destinasyon bölgesi olan Balkan ülkelerinden Kosova ve Makedonya`ya iş birliğini geliştirmek için gezi düzenledi. BUSAT Başkanı Dr. Mustafa Esgin ve Başkanvekili Dr. Metin Yurdakoş, Kosova Sağlık Bakanı Ferit Agani ile Makedonya Sağlık Bakan Yardımcısı Jovica Andonovski, Devlet Bakanı Hadi Nezir, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Cemali Mehazi, Sağlık Bakanı Müsteşarı Nasuf Ipçya ve Üsküp Merkez İlçe Çayır Belediye Başkanı İzet Mexhiti ile ikili görüşmelerde bulundu.
BUSAT olarak Bursa`daki sağlık kuruluşlarını temsilen ve tıp turizmi potansiyelini hükümet nezdinde resmi anlaşmalar yaparak değerlendirebileceklerini anlattıklarını belirten Esgin, "Kosova ve Makedonya sağlık sistemlerinde yurtdışına hasta transfer ediliyor. Özellikle Makedonya`da, Bulgaristan, Macaristan, Almanya`ya hasta gönderiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı ile yaptığımız görüşmede eksiklik duydukları branşları değerlendirdik. Kosova Sağlık Bakanı ile de aynı potansiyelimizi hasta transferi noktasında değerlendirme noktasında görüşerek, iş birliğinin adımlarını attık. Kosova Sağlık Bakanlığı ve Makedonya Sağlık Bakanlığı, işbirliği teklifimize son derece sıcak baktılar ve alt komisyonlarda görevlendirmeler yaptılar" dedi.
BALKAN TIP GÜNLERİ YAPILACAK
Başkan Esgin, ayrıca halkın kendi imkanları ile ya da aracı kurumlarla yurtdışında tedavi imkanlarını da değerlendirmek adına, öncelikle Üsküp`te açılacak Bursa ofisiyle hastaların Bursa`ya yönlendirilmesi konusunda bir atmosfer oluşturulacağını ifade etti. Esgin, Balkan ülkeleri ile Türkiye`nin arasında sağlık kurumlarının irtibatını sağlayacak Balkan Tıp Günleri adı altında bir organizasyon planladıklarını da belirtti. Makedonya Sağlık Bakanlığı`nın ise doktorlarının uzmanlık eğitimlerini Türkiye`de alması yönünde bir talepleri olduğuna dikkat çeken Esgin, bu konudaki düşüncelerini Sağlık Bakanlığı ile paylaşacaklarını ifade etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir