GÜNDEM - 21 Ocak 2026 Çarşamba 17:20

Alan el ile veren eli buluşturan online yardım platformu kullanıma sunuldu

A
A
A
Alan el ile veren eli buluşturan online yardım platformu kullanıma sunuldu

İnegöl Belediyesi’nin sosyal yardım çalışmalarını daha hızlı ve erişilebilir hale getirmek amacıyla Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ve Umuteli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği faaliyetlerinin tümünü içerisinde barındıran yeni web sitesi umuteli.org.tr hizmete sunuldu.


İnegöl Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ile Umuteli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği faaliyetlerinin online olarak yürütüleceği yeni web portalı hizmete sunuldu. İnegöl Belediyesi’nin dijital değişim ve dönüşüm çalışmaları kapsamında Bilgi İşlem Müdürlüğü tarafından hazırlanan online platform ile sosyal yardımlar artık tamamen dijital ortama taşındı. İhtiyaç sahiplerinin başvurularını online olarak yapmalarına, yardımseverlerin ise kolayca bağışta bulunmalarına imkân sağlayan umuteli.org.tr, İnegöl Belediyesi tarafından yürütülen tüm sosyal yardımları tek bir çatı altında toplayan bir dijital platform olarak hayata geçirildi. Platformun öne çıkan hizmetleri arasında Askıda Fatura, Askıda Et, Askıda Gıda, Askıda Eğitim, Askıda Medikal, Askıda Kırtasiye, Askıda Yardım, Gıda ve Giysi desteği gibi çeşitli kategorilerde online yardım başvuruları başta olmak üzere zekat, fitre, sadaka, kurban ve ayni yardımlar gibi çeşitli bağış seçenekleri güvenli ödeme sistemleri üzerinden alınabiliyor. 65 yaş üstü veya yardıma ihtiyacı olan bireyler için ev temizliği ve hafif tamirat hizmetleri için başvurular, ısınma ve gıda desteği, eğitim ve kırtasiye desteği, ikiz/üçüz bebek desteği, sıcak yemek hizmeti, çölyak hastalarına özel yardımlar, asker aile ve medikal destek programları gibi başvurular online olarak yapılabiliyor.



"Kullanmadıklarınız umut olsun"


Web sitesinde öne çıkan özelliklerden biri de "Kullanmadıklarınız Umut Olsun" bölümü. İnegöl Belediyesi Umuteli Sosyal Yardım Merkezi, ihtiyaç sahiplerine destek olmak amacıyla kullanılabilir durumdaki ikinci el eşyaların değerlendirilmesine aracılık ediyor. Vatandaşların evlerinde fazla olan eşyaları ücretsiz olarak alıyor, ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Ekipler, hijyen kurallarına ve sağlık önlemlerine uygun bir şekilde çalışarak, bağışlanan eşyaları titizlikle topluyor ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Kullanılmayan eşyaları bağışlamak için web sitesi üzerinden online başvuru yapılabiliyor.



Toplumsal dayanışmayı güçlendiren adres


umuteli.org.tr yalnızca yardım başvuru platformu değil, aynı zamanda toplumsal dayanışmayı güçlendiren bir online merkez olarak tasarlandı. Gönüllü olmak isteyenlere çağrı yapılıyor, yardım kampanyaları ve duyurular online olarak paylaşılıyor. Herkesin yardım elini uzatabileceği, ihtiyaç sahiplerinin ise kolayca ulaşabileceği bir sistem olarak hayata geçirilen portal sayesinde yardıma ihtiyacı olan vatandaşlar, belediyeye gelmeden birkaç tıkla başvuru yapabiliyor. Yardım yapmak isteyenler de zaman ve mekân sınırlaması olmadan katkı sağlayabiliyor.



Alan el ile veren eli buluşturan online yardım platformu kullanıma sunuldu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Türkiye’nin de aralarında olduğu 8 ülkeden Barış Kurulu açıklaması Türkiye, Mısır, Endonezya, Ürdün, Pakistan, Katar, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri dışişleri bakanları, ABD Başkanı Donald Trump tarafından liderlerine Barış Kurulu’na katılmaları yönünde iletilen daveti memnuniyetle karşıladı. Dışişleri Bakanları tarafından yapılan ortak açıklamada, "Türkiye Cumhuriyeti, Mısır Arap Cumhuriyeti, Ürdün Haşimi Krallığı, Endonezya Cumhuriyeti, Pakistan İslam Cumhuriyeti, Katar Devleti, Suudi Arabistan Krallığı ve Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanları, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald J. Trump tarafından liderlerine Barış Kurulu’na katılmaları yönünde iletilen daveti memnuniyetle karşılamaktadır. Bakanlar, ülkelerinin Barış Kurulu’na katılmaya yönelik ortak kararını açıklamaktadır. Katıldığını duyurmuş olan Mısır Arap Cumhuriyeti, Pakistan İslam Cumhuriyeti ve Birleşik Arap Emirlikleri dahil her bir ülke kendi ilgili hukuki ve diğer gerekli usullerine uygun olarak katılım belgelerini imzalayacaktır" denildi. Bakanların, Trump’ın başkanlığında yürütülen barış çabalarına ülkelerinin desteğini yinelediği söylenen açıklamada, "Bakanlar, Başkan Trump liderliğinde yürütülen barış çabalarına ülkelerinin desteğini yinelemekte ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin 2803 sayılı kararıyla onaylanan Gazze’deki Çatışmayı Sona Erdirmek için Kapsamlı Plan’da belirtilen Barış Kurulu misyonunun bir geçiş yönetimi olarak hayata geçirilmesini destekleme konusundaki kararlılıklarını teyit etmektedir. Bu misyon; kalıcı bir ateşkesin pekiştirilmesini, Gazze’nin yeniden imarının desteklenmesini ve uluslararası hukuk çerçevesinde Filistin halkının kendi kaderini tayin ile devlet kurma hakkına dayanan adil ve kalıcı bir barışın ilerletilmesini hedeflemekte; böylece bölgedeki tüm ülkeler ve halklar için güvenlik ve istikrarın yolunu açmayı amaçlamaktadır" ifadelerine yer verildi.
Ankara Türkiye-Yunanistan Pozitif Gündem Ortak Eylem Planı’nın 9’uncu tur görüşmeleri yapıldı Dışişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Kemal Bozay ve Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Haris Theoharis’in başkanlıklarındaki heyetler arasında Türkiye-Yunanistan Pozitif Gündem Ortak Eylem Planı’nın 9. tur görüşmeleri, Atina’da gerçekleştirildi. Türkiye-Yunanistan Pozitif Gündem Ortak Eylem Planı’nın 9. tur görüşmeleri, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği (AB) Başkanı Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay ve Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Haris Theoharis başkanlığındaki heyetler arasında Atina’da gerçekleştirildi. Bakanlığın sanal medya hesabından yapılan paylaşıma göre; toplantıda, Ankara’da yapılan son toplantıdan bu yana Ortak Eylem Planı’nda kaydedilen ilerleme gözden geçirilerek, sürece dahil edilebilecek yeni işbirliği sahaları istişare edildi. Ortak Eylem Planı Bakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre; toplantıda, dinamik bir süreç olan OEP kapsamındaki projelerin üzerinden geçildi. Bu bağlamda iki ülkenin ilgili kurumları arasındaki mevcut iş birliği ele alındı ve yeni iş birliği alanları üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu. Türkiye ile Yunanistan arasında ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi ve pozitif gündem oluşturulması amacıyla 2021 yılında başlatılan çalışmalar kapsamında, iki ülke Dışişleri Bakanlıkları arasında yine 2021 yılında Bakan Yardımcısı seviyesinde gerçekleştirilen toplantıda bir OEP üzerinde mutabık kalındı. Ortak Açıklama Görüşmeye ilişkin yapılan ortak açıklamaya göre; Bakan Yardımcıları ticaret, ekonomi, gümrük, turizm, ulaştırma, inovasyon, bilim ve teknoloji, tarım, çevrenin korunması, sosyal güvenlik ve sağlık, gençlik, eğitim ve sporun yanı sıra iş çevreleri arasında iş birliği sektörlerinde ortak çıkarlara yönelik projeleri içeren Pozitif Gündem Ortak Eylem Planı kapsamında kaydedilen ilerlemeyi memnuniyetle karşıladı. Başarıyla tamamlanan maddelere ilaveten, listedeki bazı diğer maddelerde de tatmin edici ilerleme kaydedildiği belirtildi. Ortak Eylem Planı toplantıları aynı zamanda, müteakip Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi (YDİK) sırasında imzalanabilecek ilgili anlaşmaların nihai hale getirilmesi için bir çerçeve de teşkil ediyor. Bu dinamik ve devam eden süreçte kaydedilen ilerlemeyi daha da geliştirmek amacıyla taraflar, mevcut iş birliği alanlarını derinleştirme ve Pozitif Gündem bağlamında yeni gündem maddeleri eklenmesi imkanlarını değerlendirme hususunda mutabık kaldı.