GÜNDEM - 28 Nisan 2024 Pazar 16:22

Aşere, Takrip ve Tayyibe İcazetnamesini alan kursiyer hocalar, kurra hafız oldu

A
A
A
Aşere, Takrip ve Tayyibe İcazetnamesini alan kursiyer hocalar, kurra hafız oldu

Hafızlık eğitimini tamamlayan kursiyer hocalar, Bursa Ulucami’de Aşere, Takrip ve Tayyibe İcazetnamesi alarak kurra hafız oldu.


Bursa Ulucami de gerçekleşen Kur’an-ı Kerim tilavetinde eğitimlerini başarı ile tamamlayan kursiyer hocalar, kurra hafızlığa ulaştı. Osmangazi Müftülüğü bünyesinde Ulu Cami Baş İmam Hatibi Şeyhul Kurra Ali Keleş’in riyasetindeki kursiyer hocalar için Aşere, Takrip ve Tayyibe İcazetnamesini merasimi düzenlendi. Merasime, Reisul Kurra Mustafa Demirkan, Bursa Milletvekili Mustafa Yavuz, DİB Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Abdullah Refik Acar, Bursa İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır ve Osmangazi İlçe Müftüsü Mehmet Uzun katıldı. Okunan Kur’an-ı Kerim’i çok sayıda vatandaş dinledi. Ulucami’de yükselen birbirinden güzel sesler, vatandaşları mest etti. Program, icazet alan kursiyer hocaların kıraatleri ve dualarıyla son buldu.



Aşere, Takrip ve Tayyibe İcazetnamesini alan kursiyer hocalar, kurra hafız oldu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Zeytinyağı ve sarı kantaron yağı ilçe ekonomisine katkı sağlayacak Çorum’un Osmancık ilçesinde, doğanın şifa kaynakları zeytin yağı ile sarı kantaron bir araya getirilerek Osmancık Sarı Kantaron yağı hazırlandı. Çorum’un Osmancık ilçesinde 200-250 yıldır yabani formda yetiştirilen zeytinlerden elde edilen zeytin yağı ile yörenin yüksek kesimlerinde Mayıs ve Eylül ayları arasında yetişen sarı kantaronların toplanıp taze veya kurutulmuş çiçekleri ile yaprakları geleneksel yöntemlerle infüze (demleme) ettirilerek “Osmancık Sarı Kantaron Yağı” hazırlandı. ’İlçe ekonomisine katkı sağlaması amaçlanıyor’ Osmancık Kaymakamı Ayhan Akpay; Sarı kantoran yağı ile ilçe ekonomisine katkı sağlanmasının amaçlandığını belirtilerek, "Doğanın şifa kaynakları zeytin yağı ile sarı kantaron bir araya getirilerek Osmancık Sarı Kantaron Yağı hazırlandı. İlçemiz Zeytin Bölgesinde 200-250 yıldır yabani formda yetiştirilen, son yıllarda gastronomik öge olarak önemini arttırarak, hazırladığımız projeler ile dikim alanı ilçe geneline yaygınlaştırılan zeytinlerin yağları ile ilçemizin hemen her bölgesinde yabani formda yetişen doğanın şifa kaynağı sarı kantaronların yağları geleneksel yöntemlerle bir araya getirilerek bin bir derde deva ‘Osmancık Sarı Kantaron Yağı’ hazırlanmıştır. Osmancık Sarı Kantaron yağının hazırlanmasında geleneksel yöntemlerimizi korurken sürdürülebilir üretim ile yerel ekonomimizin desteklemesi amaçlanmıştır. Projenin gerçekleşmesinde emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim” dedi.
Erzurum Yağış ve fırtına Erzurum’da etkili oluyor Erzurum’da iki gündür etkisini artırarak devam eden sağanak yağış zaman zaman hayatı olumsuz etkiliyor. Yağış ve fırtınanın etkili olduğu Erzurum’da Pasinler ilçesi Kevenlik köyünde meydana gelen fırtına hasara neden oldu. Can ya da yaralanmanın olmadığı köyde bazı ağaçlar yerinden söküldü, evlerin çatıları uçtu. Fırtına sonrası oluşan hasarları tespit ve müdahale için ekipler köyde inceleme başlattı. Meteoroloji 12 Bölge Müdürlüğü, bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceğini; yağışların Erzurum, Ardahan ve çevreleri ile Erzincan’ın doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olacağının tahmin edildiğini açıkladı. Kuvvetli yağış uyarısı yapan Meteoroloji uzmanları yağışların gece saatlerinden itibaren Erzurum, Ardahan ve çevreleri ile Erzincan’ın doğusunda yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olacağını ifade ederek, "Yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgâr ve kısa süreli fırtına, yüksek ve dağlık kesimlerde buzlanma ve don olayı ile ile ulaşımda aksamalar vb.) karşı vatandaşlarımızın ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir" dedi.