KÜLTÜR SANAT - 29 Ekim 2025 Çarşamba 14:02

Atatürk’e en güzel mektuplar Osmangazi’den yazıldı

A
A
A
Atatürk’e en güzel mektuplar Osmangazi’den yazıldı

Osmangazi Belediyesi’nin hizmete açtığı kütüphanelere gelen çocuklar, Atatürk’e sevgi ve bağlılıklarını anlatmak için yazdığı mektuplar Atatürk Defterinde toplandı.


Osmangazi Belediyesi’nin kütüphanelerine gelerek ders çalışan çocuklar kütüphaneye geldiklerinde Atatürk’e olan duygu ve düşüncelerini içeren mektuplar yazarak kütüphanelere teslim etti. Atatürk’e yazılan mektuplar 25 adete ulaşınca Başkan Erkan Aydın, bu mektupların bir kitapta toplanmasını istedi. Oluşturulan Atatürk Defterine çocukların yazdığı mektuplar tek tek aktarıldı. Atatürk Defteri düzenlenen törenle Osmangazi Belediyesi’nin girişine konuldu. Osmangazi Belediyesi’ne gelen tüm misafirler Atatürk’e duygu ve düşüncelerini artık Atatürk Defterine yazabilecek.


Atatürk Defteri Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, mektup yazan çocukların ve belediye personelinin katıldığı törenle Osmangazi Belediyesi’nin girişine konuldu. Törene katılan Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın ve CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, Atatürk Defterine duygu ve düşüncelerini yazarak Atatürk’e olan sevgi ve bağlılıklarını bir kez daha dile getirmiş oldu. Törene katılan çocuklar Atatürk’e yazdıkları mektuplarını Atatürk Defterinden sırayla okudu. Ayrıca Osmangazi Belediyesi’nin girişine belediyeye gelen misafirlerin Cumhuriyet ve Atatürk’ü anlatan düşüncelerini etiketlere yazarak yapıştırabilecekleri bir Anı Duvarı oluşturuldu. Anı Duvarı 10 Kasım’a kadar Osmangazi Belediyesi’nin girişinde bulunacak.


Törende konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, "Çocuklarımızın bu anlamlı günde kendi duygularını ifade ederek içten ve samimi hislerini anı defterine yazmış oldukları güzel metinlerden dolayı tebrik ediyorum. Onlara bakınca geleceğimizi görüyoruz. Büyük Önder Atatürk’ün bizlere bıraktığı Cumhuriyetin nasıl emin ellerde olduğunu bir kez daha görmekteyiz. Cumhuriyetin 102’inci yılını kutluyorum" dedi.



Atatürk’e en güzel mektuplar Osmangazi’den yazıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz görevden alındı, yerine ise Cihad Demirli atandı Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile birlikte Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz görevden alındı, yerine ise Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Cihad Demirli atandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karara göre, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz görevden alındı. Yılmaz’ın yerine Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Cihad Demirli atandı. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığına Cem Gençoğlu, Talim ve Terbiye Kurulu Üyeliklerine, Ortaöğretim Genel Müdürü Halil İbrahim Topçu ve Hatice Çelik, Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Cengiz Mete, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne ise Emre Topoğlu atandı. Ayrıca karar ile birlikte, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında Strateji Geliştirme Başkanlığına Enes Bot, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi Başkanlığına Ömer Faruk Öztürk ve Türkiye İş Kurumu Genel Müdür Yardımcılığına İbrahim Oğuzhan Yıldırım atandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında açık bulunan Personel Genel Müdür Yardımcılığına Tarık Tanguroğlu atandı. Ticaret Bakanlığında ise Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdür Yardımcıları Mehmet Halil Madazlı ve Ahmet Karabay görevden alındı. Karar ile birlikte Türkiye Elektrik İletim A.Ş. Genel Müdürlüğünde Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Kaldırım ve Genel Müdür Yardımcısı Deniz Coşkun görevden alındı. Genel Müdür Yardımcılığına Serhat Metin, Yönetim Kurulu Üyeliklerine ise Ahmet Özkaya, Mustafa Pustu ve Süleyman Önel atandı. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünde açık bulunan Yönetim Kurulu Üyeliklerine ise Fatih Çakmak ve Mustafa Akkaya getirildi.
Kars Sarıkamış’a kış geri döndü: Kar kalınlığı 15 santimetreyi aştı Kars’ın Sarıkamış ilçesinde bahar ortasında etkili olan kar yağışı, bölgeyi yeniden beyaza bürüdü. İlçe merkezinde kar kalınlığı 15 santimetreyi aşarken, nisan ayının sonlarına yaklaşılırken gelen sürpriz yağış vatandaşları hazırlıksız yakaladı. Hava sıcaklıklarının ani düşüşüyle birlikte başlayan kar yağışı, gece saatlerinden itibaren etkisini artırdı. Sarıkamış’ta ağaçlar, araçlar ve çatılar karla kaplanırken, ilçe genelinde kartpostallık görüntüler oluştu. Yoğun kar yağışı nedeniyle ilçe merkezi ve çevre köy yollarında ulaşımda zaman zaman aksamalar yaşandı. Karayolları ve belediye ekipleri, yolların açık tutulması için çalışmalarını aralıksız sürdürürken, sürücülere dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulunuldu. "Sarıkamış’a kış geri geldi" Sarıkamışlılar, nisan ayında etkili olan kar yağışının şaşırtıcı olduğunu ancak bölgenin sert iklimi nedeniyle bu tür hava koşullarına alışık olduklarını ifade etti. Vatandaşlar, "Nisan ayının sonuna yaklaşmış bulunmaktayız. Fakat Sarıkamış’ta kar yağışı devam ediyor. Bugün de yoğun bir kar yağışı var. Yaz geldi derken, kış geri geldi Sarıkamış’a, her yer bembeyaz oldu. Sarıkamış’a tekrardan kış geri geldi" şeklinde konuştu. Öte yandan bölgede etkili olan soğuk hava dalgasının birkaç gün daha sürebileceği, don ve buzlanmaya karşı tedbirli olunması gerektiği bildirildi. Kar yağışı, Sarıkamış’ta bahar koşullarını geciktirirken, önümüzdeki günlerde hava durumunun nasıl seyredeceği merak ediliyor.