SPOR - 24 Aralık 2025 Çarşamba 17:34

Bursa Büyükşehir Belediyesporlu Arya Aydoğan dünya 4.’sü oldu

A
A
A
Bursa Büyükşehir Belediyesporlu Arya Aydoğan dünya 4.’sü oldu

Bursa Büyükşehir Belediyesporlu sporcu Arya Aydoğan, Dünya Hızlı Satranç Şampiyonası 15 yaş kızlar kategorisinde dünya 4.’sü oldu.


2025 FIDE Dünya 9-17 Yaş Altı Hızlı ve Yıldırım Satranç Şampiyonaları, 15-21 Aralık 2025 tarihleri arasında Antalya’da düzenlendi. Hızlı Satranç Dünya Şampiyonası’na 33 ülkeden 314 sporcu, Yıldırım Satranç Dünya Şampiyonası’na ise 31 ülkeden 310 sporcu katılım gösterdi. Şampiyonada Türkiye’yi başarıyla temsil eden Bursa Büyükşehir Belediyesporlu WCM Arya Aydoğan, Dünya Hızlı Satranç Şampiyonası 15 yaş kızlar kategorisinde dünya 4.’sü olarak önemli bir başarıya imza attı. Arya Aydoğan ayrıca, Dünya Yıldırım Satranç Şampiyonası’nda da kategorisinde dünya beşinciliği elde etti. Bursa Büyükşehir Belediyespor Antrenörü Necmettin Korkmaz’ın antrenör olarak yer aldığı Türk Milli Takımı ise Dünya Hızlı Satranç Şampiyonası’nda takım olarak ikincilik kupasını, Dünya Yıldırım Satranç Şampiyonası’nda ise üçüncülük kupasını kazandırdı.



Bursa Büyükşehir Belediyesporlu Arya Aydoğan dünya 4.’sü oldu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Arkadaşını keserle darbederek öldüren şüpheli tutuklandı Adana’nın Kozan ilçesinde arkadaşı tarafından keserle darbedilerek ağır yaralanan Muhammet Hasan Koca, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Kaçan şüpheli ise Antalya’nın Manavgat ilçesinde yakalanıp tutuklandı. Olay, 12 Mayıs’ta ilçeye bağlı Mahmutlu Mahallesi Özel Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre, iş yapmak için Konya’dan Adana’nın Kozan ilçesine geldiği öne sürülen Muhammet Hasan Koca ile M.A.G. arasında henüz bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine M.A.G., keserle Koca’yı darbederek ağır yaraladı.. Özel araçla Kozan Devlet Hastanesi’ne götürülen ve hayati tehlikesi bulunduğu belirlenen Koca, ilk müdahalenin ardından Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilerek yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı. Antalya’da yakalandı Araştırma başlatan polis, Muhammet Hasan Koca’nın, M.A.G. ile birlikte kaldığı eve operasyon düzenledi. M.A.G.’nin kaçtığını tespit eden polis, evde yaptığı incelemede olayda kullanıldığı değerlendirilen bir keser ele geçirdi. Olayın ardından kaçtığı belirlenen şüpheli M.A.G., Antalya’nın Manavgat ilçesinde yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Gök, 14 Mayıs’ta çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Muhammet Hasan Koca ise, 15 Mayıs’ta tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.