ÇEVRE - 02 Mart 2026 Pazartesi 12:59

Bursa Büyükşehirden Nilüfer’e yeni su deposu

A
A
A
Bursa Büyükşehirden Nilüfer’e yeni su deposu

Bursa Büyükşehir Belediyesi, artan nüfus ve yapılaşmayla birlikte su basıncı sorununun yaşandığı Nilüfer ilçesi Akçalar Mahallesi’nde inşa ettiği depoyla su problemini çözüme kavuşturuyor.


Bursa’da sağlıklı ve kesintisiz içme suyu temini için yatırımlarını sürdüren Bursa Büyükşehir Belediyesi, Nilüfer ilçesi Akçalar Mahallesi’ndeki bir ihtiyacı daha gideriyor. Özellikle yüksek katlarda yaşanan su basıncı sorununun çözümü için proje geliştiren BUSKİ Genel Müdürlüğü, mevcut 100 metreküplük eski ve yetersiz deponun yerine 1.000 metreküplük yeni bir depo inşa ediyor. Betonarme perde imalatları devam ederken, mekanik imalat çalışmaları da sürüyor.


Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de inşaat alanını gezerek BUSKİ Genel Müdürü Mehmet Ercihan Subaşıoğlu ve BUSKİ yetkililerinden bilgi aldı.


"Akçalar’ın su sorununu bitiriyoruz"


Akçalar Mahallesi’ndeki binaların üst katlarında yıllardır su basıncı sorunu yaşandığını belirten Başkan Mustafa Bozbey, bu konuda yoğun şikayet ve talep aldıklarını hatırlattı. BUSKİ aracılığıyla hızlı bir şekilde harekete geçtiklerini söyleyen Başkan Mustafa Bozbey, "100 metreküplük depo yerine vatandaşların sorununu çözecek olan 1000 metreküplük yeni depoyu inşa ediyoruz. Yeni su deposuyla birlikte Akçalar’da artık en üst katlara dahi rahatlıkla su çıkacak. Mayıs ortalarına doğru tesisimiz tamamlanacak. Akçalar’ın su sorununu tamamen bitirmiş olacağız. Büyüyen Bursamızın altyapısını bugünden güçlendiriyor, yarının ihtiyaçlarını planlı bir şekilde karşılıyoruz" dedi.



Bursa Büyükşehirden Nilüfer’e yeni su deposu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Bayraktar’dan CHP Genel Başkanı Özel’e cevap Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in iddialarına cevap verdi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Özgür Özel’in bugün Grup Toplantıları esnasında bakanlığımızı ve madencilik sektörümüzü ilgilendiren konularla ilgili yaptığı talihsiz açıklamalarını gerçek dışı ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir yaklaşım olarak değerlendiriyoruz. Gerçeklerden kopuk bu iddialarınızın hangisini düzeltelim. Zira her cümleniz ayrı bir çarpıtma, her iddianız ayrı bir istismar konusu. 2002 öncesi verilen maden ruhsatı sayısı iddia ettiğiniz gibi bin 186 değil, 52 bin 686’dır. Hükümetlerimiz dönemi ve önceki dönemlerde verilen ruhsatlardan şu an 13 bin 157’si yürürlüktedir. Üstelik fiilen madencilik faaliyetine konu alan, ülkemiz yüzölçümünün sadece yüzde 0,18’i düzeyindedir. İlgili Holding’in ise 12 arama, 184 işletme ruhsatı yürürlüktedir; ancak tüm izin süreçleri tamamlanmış ve fiilen üretim yapılabilen ruhsat sayısı 92’dir. Bu şirketle ilgili bakanlığımızın bugüne kadar uyguladığı yaptırımlar ve aldığı tedbirler de kamuoyunun malumudur" ifadelerine yer verdi. Bakan Bayraktar CHP’li belediyeler üzerinden Özel’i eleştirdiği paylaşımında, "Gerçekler bu kadar açıkken, kamuoyunu yanıltmaya yönelik bu çabaların tek bir izahı vardır: Siyasi manipülasyon. Çünkü sizler, kendi yönetiminizdeki CHP’li belediyelerde ortaya çıkan yolsuzluk iddialarına cevap veremezken; iftirayı, çarpıtmayı ve karalamayı siyaset zannediyorsunuz. Gabar’da petrol bulunmasını ‘hikaye’ diyerek küçümseyen, Karadeniz gazını ‘yok sayan’, Mavi Vatan vizyonuna ‘masal’ diyen, Akkuyu Nükleer Santrali’nin iptal edilmesini savunan bir anlayışın bugün bize ders vermeye kalkması ibretliktir. Türkiye’nin stratejik kazanımlarını itibarsızlaştırmaya çalışan bu yaklaşımın derdi ne emekçidir ne de ülke menfaati. Biz ise dün olduğu gibi bugün de işçimizin, emekçimizin hakkını korumaya, ülkemizin kaynaklarını milletimizin menfaatine kullanmaya ve gerçekleri her platformda ifade etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.