EKONOMİ - 28 Ekim 2025 Salı 12:06

Bursa, küresel gıda ve horeca sektörlerinin buluşma noktası oldu

A
A
A
Bursa, küresel gıda ve horeca sektörlerinin buluşma noktası oldu

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde, KFA Fuarcılık tarafından düzenlenen Bursa Food Point Fuarı ile Network Fuarcılık organizasyonunda gerçekleştirilen 6. Turfood Horeca Fuarı 36 farklı ülkeden 200’ü aşkın yabancı olmak üzere binlerce sektör profesyonelini Bursa’da buluşturdu.


BTSO öncülüğünde, KFA Fuarcılık organizasyonuyla düzenlenen Bursa Food Point Fuarı ile Network Fuarcılık iş birliğinde gerçekleştirilen 6. Turfood Horeca Fuarı, gıda ve ev dışı tüketim sektörlerini uluslararası alıcılarla buluşturdu. Bursa Fuar Merkezi’nde üç gün süren organizasyon, 36 farklı ülkeden sektör profesyonelini bir araya getirdi. Fuarlarda, 200’ü aşkın yabancı alıcı olmak üzere yaklaşık 4 bin sektör temsilcisi, stant açan firmalarla iş görüşmesi gerçekleştirdi.


KFA Fuarcılık tarafından BTSO’nun vizyonu doğrultusunda yeni nesil fuarcılık modeli çerçevesinde gerçekleştirilen Bursa Food Point, dondurulmuş, işlenmiş, kuru ve paketli gıdalardan içeceklere, unlu mamullerden atıştırmalıklara kadar geniş bir yelpazede ürünlerini sergiledi. Aynı zamanda, gıda üretim teknolojileri, paketleme sistemleri, soğutma çözümleri ve lojistik teknolojileri gibi yenilikçi çözümler de fuarda yer aldı.


Network Fuarcılık tarafından düzenlenen 6. Turfood Horeca Fuarı ise otel, restoran, kafe ve catering sektörlerine yönelik ekipman ve hizmetleri odağına alarak ev dışı tüketim profesyonelleriyle sektör firmalarını bir araya getirdi. Her iki fuar da BTSO tarafından yenilenerek kent ekonomisine kazandırılan Bursa Fuar Merkezi’nde gerçekleştirildi.


"Yurt dışına gitmeden distribütörümüzle görüştük"


Fuara katılan Uludağ İçecek Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Kızıl, fuar sayesinde önemli bir uluslararası görüşmeyi Bursa’da gerçekleştirme fırsatı bulduğunu belirterek, "İngiltere pazarında faaliyet gösteren büyük bir distribütör ile görüşmek için İngiltere’ye gitmeyi planlıyordum. Ancak kendisini bu fuarda görünce çok mutlu oldum. Görüşmemizi burada gerçekleştirdik. Bu fuar bizim açımızdan son derece faydalı oldu" dedi.


"Doğru ürünü bulmak için iyi bir fırsat"


Umman’da faaliyet gösteren A’Saffa Foods firma yetkilisi Faisal Ahmaed Khan, fuarın hammadde üreticileri ve tedarikçileri için önemli bir pazar oluşturduğunu vurgulayarak, "Hammadde üreticileri ve tedarikçileri burada yer alıyor. Baharatlar, meyveler, sebzeler, dondurulmuş sebzeler, orman meyveleri gibi pek çok ürün çeşidi mevcut. Bu da Orta Doğu’dan gelen alıcılar için fuarı ziyaret edip kendi pazarları için doğru bileşeni ve doğru ürünü bulmak adına iyi bir fırsat oluşturuyor." şeklinde konuştu.


Hollanda’da faaliyet gösteren Poczta Kwiatowa firması yetkilisi Wioletta Drozdowska Dlugolecka fuarda iletişimin çok olumlu olduğunu belirterek, "Tatlı ve çikolata sektöründe faaliyet gösteriyoruz. İlk görüşümüz gayet olumlu oldu. İletişim çok iyi, atmosfer gerçekten güzel. Burada olmaktan mutluyuz" ifadesini kullandı.



Bursa, küresel gıda ve horeca sektörlerinin buluşma noktası oldu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Arnavutköy’de ahşap kalıp üretim tesisinde yangın Arnavutköy’de gece saatlerinde ahşap kalıp üretim tesisinde yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle tesisin tamamı alevlere teslim olurken, çeşitli patlamalar da meydana geldi. Ekiplerin uzun süren çalışması sonucu söndürülen yangında ölen ya da yaralanan olmadı. Yangın, saat 01:30 sıralarında Arnavutköy Anadolu Mahallesi Yıldırım Beyazıt Caddesi’nde bulunan ahşap kalıp üretim tesisinde meydana geldi. Henüz nedeni bilinmeyen bir sebeple çıkan yangın geniş alana yayılarak yoğun duman oluşturdu. Yangın sırasında çeşitli patlamalar meydana geldi. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis, sağlık ve UMKE ekibi sevk edildi. Ekiplerin ilk müdahalesinin ardından geniş alana yayılan yangında ölen ya da yaralanan olmadığı belirlendi. İtfaiye ekiplerinin 3 saatlik çalışmasının ardından duman tahliyesi yapılarak yangın söndürüldü. Mahalle sakini Celal Malgaç, "Gece biz yatıyorduk, geç saatlerdi. Kardeşim bizi uyandırdı. Öncelikle çocukları dışarı çıkardık, hemen sonrasında itfaiyeyi çağırdık. Ekipler önce üst tarafa geldi, asıl yangın buradaydı. Biz uyardık, sonrasında buraya geldiler ve olaya müdahale ederek yangını söndürdüler" dedi. Öte yandan polis ekipleri, yangının çıktığı caddeyi kontrollü şekilde trafiğe kapatarak güvenlik önlemi aldı. Çıkan yangınla ilgili inceleme başlatıldı.
Kayseri Kask ışığından ilham alan topluluktan 360 kişiyle ışık senfonisi Kayseri’nin Talas ilçesinde bulunan Ali Dağı’nda doğayla iç içe yürüyüş yapan Aktivite Sosyal Topluluğu’nun yürüyüş sonrası yaptığı ışık senfonisi göz kamaştırdı. Işık senfonisini yürüyüş yapan bir kişinin kask ışığından ilham aldıklarını söyleyen Aktivite Sosyal Topluluğu Lideri Gökhan Beyoğlu, "Stresli ve zor günlerin en güzel ilacının doğa olduğuna inanıyoruz" dedi. Aktivite Sosyal Topluluğu tarafından Ali Dağı’nda doğa yürüyüşü yapıldı. Doğayla iç içe gerçekleşen 9 kilometrelik yürüyüşün ardından topluluk tarafından ışık senfonisi yapıldı. Cem telefonlarının ışıklarıyla yapılan senfoni adeta göz kamaştırdı. 360 kişinin yaptığı senfoni havadan görüntülendi. Işık senfonisini Ali Dağı’nda yürüyüş yapan bir kişinin kask kamerasından ilham alarak, gerçekleştirdiklerini söyleyen Aktivite Sosyal Topluluğu lideri Gökhan Beyoğlu, bir kask ışığının dahi kent merkezinden çok güzel gözüktüğünü bu nedenle 360 kişiyle böyle bir senfoni geçekleştirdiklerini ifade etti. Düzenledikleri doğa yürüyüşü hakkında bilgiler veren Beyoğlu, "Aktivite Sosyal Topluluğu olarak biz kocaman bir aileyiz. Kayseri’nin sosyal, kültürel ve turizm alanlarında bulunan belediyemizin de yakın zamanda imkan sağlamış olduğu Ali Dağı’nda bir yürüyüş gerçekleştireceğiz. Bu parkurda ıhlamurlar ve meyve ağaçları eşliğinde 9 kilometrelik yürüyüşümüzde fidan dikimi eğitimimiz ve bunun yanında şık senfonisi dediğimiz şehir merkezinden de güzel gözüken müzikle dans ettiğimiz bir gösteri gerçekleştirerek, doğa sporu yapacağız. İnsanlarımızın stresli ve zor günler geçirdiği süreçler olabilir. Bu süreçlerin en güzel ilacının doğa olduğuna inanıyoruz. Bu ilacın tek yan etkisi de aşık olmak. İnsanlar doğaya aşık oldukları zaman trafikte de birbirlerine güzel davranırlar, okul da ve işyerinde de birbirlerine güzel davranırlar. Bizin amacımız bu güzelliğe 7’den 70’e herkesi eriştirebilmek. Haliyle Kayseri gibi sosyal şehirde gençler olarak bizim üzerimize düşen görevin bu şehri aktivitelerle doldurmak. Daha önce Ali Dağı’nda yürüyen ve kafa lambası olan bir yürüyüşçüyü şehir merkezinden gördüm. Hareket eden bir ışıktı. Gökyüzüne baktığımızda kayan yıldızlar ararız. Yıldız kaydığı zaman dilek tutarız. Böyle bir görüntü yapmak istedik. Şimdi yaklaşık 360 kişiyle bu rotada bu gösteriyi gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı. Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın da, "Kayseri’nin en merkezi yürüyüş parkuru, endemik bitkilerin olduğu ve oksijenin bol olduğu bir yerdeyiz. Ali Dağı’nın bir zirveye çıkan parkuru var bir de 360 dediğimiz çepeçevre dolaşan 9 kilometrelik bir parkuru var. Burasını Büyükşehir Belediyemiz gece yürüyüşleri için aydınlattı. Bugünde bir etkinlik grubu yürüyüşe çıktılar. Kadın, erkek ve çocuk hepsi var. Bizde bundan onur duyuyoruz" diye konuştu.