GÜNDEM - 05 Mart 2026 Perşembe 14:29

Büyükşehir’den güçlü altyapı güvenli gelecek

A
A
A
Büyükşehir’den güçlü altyapı güvenli gelecek

Bursa Büyükşehir Belediyesi, yeni yerleşim alanlarıyla büyüyen ve hızla gelişen 30 Ağustos Zafer Mahallesi’nde planlanan asfalt çalışmaları öncesinde gerekli altyapı imalatlarının büyük bölümünü tamamladı.


Altyapıdan üstyapıya kadar birçok projeyi hayata geçiren Bursa Büyükşehir Belediyesi, Nilüfer ilçesi 30 Ağustos Zafer Mahallesi’nde gerçekleştirilecek asfalt çalışmalarının daha sağlam ve sağlıklı bir zeminde yapılabilmesi için altyapı işlemlerine büyük önem veriyor.


Bu kapsamda BUSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, Akçeşme Caddesi üzerinde 1 kilometrelik yağmur suyu hattı ve ızgara imalatını tamamlayarak caddeyi asfalt uygulamasına hazır hale getirdi. Akçeşme Caddesi’nin bağlandığı Çamlık Bulvarı genelinde ise 1150 metre uzunluğunda yağmur suyu hattı imalatı gerçekleştirildi.


Ekipler, çalışmalar kapsamında Nasreddin Hoca Bulvarı’nda da 450 metre uzunluğunda yağmur suyu hattı ve ızgara imalatını tamamladı. Mahallenin önemli bağlantı yollarından biri olan Atlıçayır Bulvarı’nda ise 1 kilometre uzunluğunda yağmur suyu hattı ve ızgara imalatı tamamlanarak, yol asfalt çalışmalarına hazır hale getirildi. Yapılan imalatlarla bölgede yaşanabilecek su birikintilerinin önüne geçilmesi ve ulaşımın daha güvenli hale getirilmesi hedeflendi.


Öte yandan ekipler, Atlıçayır Bulvarı’nın ikinci etap asfalt çalışmaları öncesinde bir buçuk kilometre uzunluğundaki yağmur suyu hattı ve ızgara imalatına da başladı. Çalışmaların nisan ayı içerisinde tamamlanması planlanıyor. Mahalle genelinde yürütülen çalışmalarla yağmur suyu drenaj altyapısı güçlendirilirken, vatandaşın günlük yaşamını kolaylaştıracak önemli bir altyapı hizmeti hayata geçirilmiş oluyor.


30 Ağustos Zafer Mahallesi Muhtarı Halil Özçoban, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ve BUSKİ’nin çalışmalarıyla bölgenin rahat bir nefes alacağını belirterek Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e teşekkür etti.



Büyükşehir’den güçlü altyapı güvenli gelecek

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya Ehliyetsiz yakalandı, 200 bin lira ceza yedi: "Benim aracım o kadar etmiyor" diyerek sitem etti Sakarya’nın Serdivan ilçesinde sivil trafik şube ekiplerince gerçekleştirilen denetimlerde kurallara uymayan sürücülere ceza yağdı. Daha önceden yediği cezalardan dolayı stajyer ehliyeti iptal edilen şahsa, tekrar araç kullanırken yakalandığı için 200 bin, ruhsat sahibine ise 40 bin lira ceza yazıldı. Sürücü "Benim aracım o kadar etmiyor" dedi. Serdivan ilçesinde sivil trafik polislerinin gerçekleştirmiş olduğu denetimlerde; ehliyetsiz şekilde araç süren, cam filmi, hava filtresi, yüksek sesle müzik dinlemekten ve emniyet kemeri takmamaktan çok sayıda sürücüye cezai işlem uygulandı. Ehliyetsiz şekilde araç kullandığı tespit edilen sürücünün, stajyer ehliyete sahipken yediği cezalardan dolayı ehliyeti iptal edildiği tespit edilip buna rağmen ehliyetsiz şekilde araç sürmeye devam etmesi üzerine tekrar yakalanmasıyla şahsa 200 bin lira, ruhsat sahibine ise 40 bin lira ceza yazıldı. "Benim aracım o kadar etmiyor" Ehliyetsiz şekilde araç kullanan şahsa ceza yazıldığı esnada, yazılan ceza miktarına tepki gösteren sürücü "200 bin lira mı yazacaksınız? Benim aracım 200 bin lira etmiyor ağabey" şeklinde sitemde bulundu. Cezai işlemlerin uygulanmasının ardından şahıs, ehliyeti olan bir tanıdığını arayıp aracını bölgeden aldırdı. "İyi bari azmış" Emniyet kemeri takmadığı tespit edilen ve aynı esnada yüksek sesle müzik dinleyen sürücü ise ceza yediği sırada neşeli şekilde basın mensupları ve polis ekipleri ile sohbet etti. "İyi bari azmış, görevlerini yapıyorlar. Suçluyuz, cezalıyız. Hakkımızdaki cezayı yedik, boynumuz kıldan ince. 2 bin 250 lira ceza yemişiz" dedi. Basın mensuplarının ’Artık kurallara uyacak mısınız?’ sorusuna "İnşallah" dedikten sonra sürücü bölgeden ayrıldı.
Antalya Ziraat Türkiye Kupası: Antalyaspor: 0 - Samsunspor: 2 (Maç sonucu) Ziraat Türkiye Kupası B Grubu 4. ve son haftasında Antalyaspor, sahasında Samsunspor’a 2-0 mağlup oldu. Maçtan dakikalar (İkinci yarı) 53. dakikada savunma arkasına sarkan Ndiaye’nin pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Tavsan’ın şutunda kaleci Abdullah Yiğit’er meşin yuvarlağı kurtardı. 58. dakikada defansın kaptırdığı topta Ceesay’ın pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Boli’nin şutunnda kaleci Kağan Arıcan gole izin vermedi. 59. dakikada ceza sahası solundan Soner Gönül’ün ortasında kale önünde Ndiaye’nin kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 0-1 61. dakikada sol taraftan Samet Karakoç’un yerden pasında Abdülkadir Ömür, altıpas içinde topu auta gönderdi. 74. dakikada Ballet’in ceza sahası dışı sol çaprazından çektiği yerden şutunda kaleci topu kornere çeldi. 75. dakikada sol kanattan korner atışı kullanan Storm’un ortasında iyi yükselen Ensar Buğra Tivsiz’in kafa vuruşunda top auta gitti. 89. dakikada defansın arasına atılan pasta topla buluşan Mounandilmadji’nin plasesinde meşin yuvarlak filelerle buluştu. 0-2 Stat: Corendon Airlines Park Hakemler: Abdullah Taşkınsoy, Murat Şener, Ferhat Çalar Antalyaspor: Abdullah Yiğiter, Bahadır Öztürk, Dzhikiya, Ensar Buğra Tivsiz (Muhammed Özkul dk. 84), Erdoğan Yeşilyurt (Ballet dk. 72), Samet Karakoç , Abdülkadir Ömür, Hasan Yakub İlçin, Saric (Ceesay dk. 46), Guaye (Storm dk. 61), Boli (Kerem Kayaarası dk. 61) Yedekler: Kağan Arıcan, Hüseyin Türkmen, Bünyamin Balcı, Soner Dikmen, Berkay Topdemir Teknik Direktör: Sami Uğurlu Samsunspor: Okan Kocuk, Celil Yüksel, Yalçın Kayan (Tomasson dk. 85), Soner Gönül, Enes Albak (Mounandilmadji dk. 67), Diabate (Van Drongelen dk. 67), Yunus Emre Çift, Tavsan (Joa Mendes dk. 67), Makoumbou, Satka, Ndiaye (Holse dk. 67) Yedekler: İrfan Can Eğribayat, Efe Berat Töruz, Coulibaly, Eyüp Değirmenci Teknik Direktör: Thorsten Fink Goller: Ndiaye (dk. 59), Mounandilmadji (dk. 89) (Samsunspor) Sarı kartlar: Guaye, Dzhikiya, Samet Karakoç, Bahadır Öztürk (Antalyaspor), Tavsan (Samsunspor)