EKONOMİ - 17 Kasım 2025 Pazartesi 17:33

Büyükşehirden hayvancılığa güçlü destek

A
A
A
Büyükşehirden hayvancılığa güçlü destek

Bursa’da kırsal kalkınmaya yönelik çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, küçükbaş hayvan yetiştiricilerine yönelik desteklerini artırarak devam ediyor. Bin 603 aile işletmesine 4 bin lira yem, 4 bin lira da aşı desteği verildiğini açıklayan Başkan Mustafa Bozbey, telefonla aradığı yetiştiricilere müjdeyi bizzat vererek yeni desteğin hesaplara yattığını müjdeledi.


Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 15 günde bir farklı bir ilçede vatandaşlarla buluşup talep ve önerilerini dinlemek, sorunları yerinde tespit edip hızlı çözümler üretmek amacıyla başlattığı ‘Başkan Bozbey Burada’ projesi kapsamında Gürsu ilçesini ziyaret etti. İlk olarak Gürsu Kaymakamı Murat Kütük ile bir araya gelen Başkan Mustafa Bozbey, tarımdan eğitime, güvenli ve planlı yapılaşmadan vatandaşların taleplerine kadar birçok konuda fikir alışverişinde bulundu.


Gürsu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, Gürsu Muhtarlar Derneği, Gürsu Nakliyeciler, Minibüsçüler, Taksiciler ve Kamyoncular Odası ve Gürsu Ziraat Odası’nı da ziyaret eden Başkan Mustafa Bozbey, esnafın, muhtarların, şoförlerin ve üreticilerin talep, beklenti ve önerilerini dinledi. Altyapıdan çevre düzenlemesine, sosyal ihtiyaçlardan yerel hizmetlere kadar birçok konuda değerlendirmelerin yapıldığı ziyaretlerde, iş birlikleri ve çözüm yolları konuşuldu. Başkan Mustafa Bozbey, ziyaretlerin ardından Gürsu Belediyesi önünde vatandaşların talep ve önerilerini dinledi. Alanda bulunan sağlık otobüsünde vatandaşların muayenesi ücretsiz yapılırken, iş arayanlar da Bursa İş Ofisi standında forum doldurma imkanı buldu.


Gürsu’nun, tarımsal üretimiyle Bursa’ya değer katan güçlü bir ilçe olduğunu belirten Başkan Mustafa Bozbey, çiftçiye olan desteklerini her zaman sürdüreceklerini dile getirdi. Gürsu’nun sanayi bölgesi olmasının yanında bir tarım kenti olduğunu da ifade eden Başkan Mustafa Bozbey, "Küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan bin 603 aile işletmecimize 4 bin lira yem desteği, 4 bin lira da aşı desteği verdik. Hemen bankayla iletişime geçerek bu bedelin ailelerimize aktarılmasını sağladık. Bereketli olmasını diliyoruz. Tüm ailelerimize hayırlı olmasını diliyoruz. Aile işletmelerimizin gelişmesini, aile işletmelerinin artmasını istiyoruz. Bu desteği Büyükşehir Belediyesi olarak veriyoruz. Vermeye de devam edeceğiz. Bursa’da hayvancılığın gelişmesini için desteklerimizi sürdüreceğiz" dedi.


Gürsu Ziraat Odası Başkanı Kamil Dönmez ise, bugüne kadar hiç böyle bir destek almadıklarını belirterek, Başkan Mustafa Bozbey’e ve Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.


Gürsu’da trafiği rahatlatmak, yolları güvenli ve konforlu hale getirmek için ciddi adımlar attıklarını vurgulayan Başkan Mustafa Bozbey, Büyükşehir Belediyesi’nin sorumlu olduğu caddelerde hizmetleri aksatmadan sürdürdüklerini dile getirdi. Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu Caddesi, Sadık Ahmet Caddesi, Özgüven Caddesi gibi bölgelerde süreçleri tamamladıklarını anlatan Başkan Mustafa Bozbey, "Şehit Cüneyt Yıldız Caddesi üzerinden Gürsu merkeze giden yoldaki kamulaştırmayla ilgili sorunları çözdük. Otoparkla ilgili çalışmalara da devam ediyoruz. Atatürk Caddesi’nde iyileştirme projesini de yaşama geçireceğiz. Pazar yerinin olduğu yerde hastaneye giden yolda çalışmaları artırdık. Önümüzdeki süreçte Gürsu’nun gelişmesine, sosyal ve kültür hayatına katkı sunacak projeleri gerçekleştireceğiz. Gürsu’nun tüm mahallelerine eşit bir şekilde hizmet götürüyoruz. Bizler, Bursalıların bu kentte mutlu, huzurlu olmasını istiyoruz. Çocuklarla birlikte güzel bir yaşam sürülmesini arzuluyoruz. Bizler, halkımızı gülümsetmek istiyoruz" diye konuştu.



Büyükşehirden hayvancılığa güçlü destek

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Trendyol Süper Lig: Fenerbahçe: 3 - Konyaspor: 0 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 16. haftasında Fenerbahçe, sahasında Konyaspor’la karşılaşıyor. Müsabakanın ilk yarısı sarı-lacivertlilerin 3-0’lık üstünlüğüyle sonuçlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 7. dakikada Kerem Aktürkoğlu’nun pasında ceza sahası girişinde topla buluşan Talisca’nın içeri girdikten sonra karşı karşıya pozisyonda vuruşunda kaleci Bahadır gole izin vermedi. 12. dakikada Kerem’in sol taraftan ortasında top ceza sahasında savunmadan sekerek sağ çaprazdaki Asensio’nun önünde kaldı. Bu oyuncunun sol ayağıyla plase vuruşunda kaleci Bahadır, uzak köşeye yönelen meşin yuvarlağı çeldi. 24. dakikada Jhon Duran, ceza sahası içi sol çaprazdan Uğurcan Yazğılı’nın müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Ozan Ergün, VAR’dan gelen uyarı sonrası pozsiyonu izledi ve penaltı kararı verdi. 28. dakikada penaltı vuruşunu kullanmak üzere topun başına geçen Talisca, meşin yuvarlağı sağ alt köşeden filelerle buluşturdu. 1-0 30. dakikada Archie Brown’un sol taraftan ortasında herkesi aşan topu Asensio, sağ taraftan tekrardan içeriye ortaladı. Alverez’in dokunduğu meşin yuvarlak, Mert Müldür’ün vuruşunda savunmada Calusic’e de çarparak ağlara gitti. 2-0 37. dakikada Asensio’nun pasında topla buluşan Talisca’nın ceza sahası dışı sağ çaprazdan sol ayağıyla set vuruşunda meşin yuvarlak uzak köşeden filelerle buluştu. 3-0 44. dakikada Ederson’un uzun degajında topa yönelen Kerem Aktürkoğlu’nun kaleci Bahadır’ı çalımladıktan sonra sağ çaprazdan vuruşunda savunmada Uğurcan son anda meşin yuvarlağın ağlara gitmesini engelledi. 45+3. dakikada Asansio’nun sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruşta meşin yuvarlak uzak direğe çarptıktan sonra Konyaspor savunması tarafından uzaklaştırıldı. Hakemler: Ozan Ergün, Ceyhun Sesigüzel, Anıl Usta Fenerbahçe: Ederson, Mert Müldür, Milan Skriniar, Jayden Oosterwolde, Archie Brown, Edson Alvarez, Fred, Marco Asensio, Anderson Talisca, Kerem Aktürkoğlu, Jhon Duran Yedekler: İrfan Can Eğribayat, Tarık Çetin, Yiğit Efe Demir, Levent Mercan, Kamil Efe Üregen, İsmail Yüksek, Bartuğ Elmaz, Sebastian Szymanski, Oğuz Aydın, Haydar Karataş Teknik Direktör: Domenico Tedesco Konyaspor: Bahadır Güngördü, Yhoan Andzouana, Uğurcan Yazğılı, Josip Calusic, Guilherme, Jin-Ho Jo, Enis Bardhi, Melih İbrahimoğlu, Morten Bjorlo, Jackson Muleka, Umut Nayir Yedekler: Deniz Ertaş, Yasir Subaşı, Tunahan Taşçı, Pedrinho, Marius Stefanescu, Marko Jevtovic, Melih Bostan, İsmail Esat Buğa, Utku Eriş, Kaan Akyazı Teknik Direktör: Çağdaş Atan Goller: Anderson Talisca (dk. 28 pen. ve dk. 37), Mert Müldür (dk. 30) (Fenerbahçe) Sarı kartlar: Fred, Kerem Aktürkoğlu (Fenerbahçe), Jin-Ho Jo (Konyaspor)
Ankara Yargılanan eski DHMİ Daire Başkanı Acar: "Hiç kimse benim DHMİ ile olan bağımı kopartamayacak" Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin (DHMİ) eski daire başkanı Mehmet Cemil Acar, ‘rüşvet’ ve ‘yolsuzluk’ suçlaması ile yargılandığı davada, "Alt düzeydeki birkaç bürokratın adeta intikam alırcasına hareket etmesi sonucu bu dava açıldı. Hiç kimse benim DHMİ ile olan bağımı kopartamayacak" dedi. Ankara 89. Asliye Ceza Mahkemesince görülen duruşmaya tutuklu sanık Mehmet Cemil Acar bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlanırken, taraf avukatları salonda hazır bulundu. Sanık Acar’ın eski eşi tutuksuz sanık Çağla Acar ise duruşmaya katılmadı. Mahkeme hakimi, dava dosyasına gelen evrakı okumasının ardından sanık Acar’a söz verdi. Sanık Acar, "Hiçbir çekincem olmadan 20 yıllık banka hesaplarımın incelemesini istedim. 28 yıl boyunca onur ve şerefimle devlete hizmet ettim, birçok projede görev aldım. Hakkımda en ufak bir soruşturma olmadı. Ben emekli olduktan sonra bu soruşturma yapıldı. Alt düzeydeki birkaç bürokratın adeta intikam alırcasına hareket etmesi sonucu bu dava açıldı. Hiç kimse benim DHMİ ile olan bağımı kopartamayacak. Babamın fabrikası yüzünden bana bir linç yürütülüyor. Şerefim, haysiyetim zan altında bırakıldı" dedi. Avukat ve sanık beyanlarının ardından ara kararını açıklayan mahkeme, sanık Mehmet Cemil Acar’ın tutukluluk halinin devamına, Acar’ın eski eşi Çağla Acar hakkındaki mevcut adli kontrolün ise devamına hükmetti. Mahkeme, bir sonraki duruşmayı 12 Ocak 2026 tarihine erteledi. Olayın geçmişi Eski DHMİ Daire Başkanı Mehmet Cemil Acar’ın evinde yapılan aramada Acar’a ait kasada 26 kilogram külçe altın, 1 milyon 320 bin dolar ve 121 bin euro bulunmuştu. Soruşturma sürecinde Acar’ın bürokratken çok sayıda gayrimenkul edindiği de Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından tespit edilmişti.