POLİTİKA - 29 Nisan 2024 Pazartesi 16:29

CHP’li ilçe belediye başkanlarından Başkan Bozbey’e ziyaret

A
A
A
CHP’li ilçe belediye başkanlarından Başkan Bozbey’e ziyaret

Bursa Büyükşehir Beldiye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP’li belediye başkanlarını ağırladı. Toplantıda konuşan Başkan Mustafa Bozbey, “tüm ilçelerimizde eşit ve adil yönetim anlayışı uygulayacağız” dedi.


31 Mart yerel seçimlerinin ardından Bursa’da Cumhuriyet Halk Partisi’nden seçilen ilçe belediye başkanları Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i makamında ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi Binası’nda gerçekleşen ziyarete Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Şükrü Erdem, Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Harmancık Belediye Başkanı Haşim Ali Arıkan ve CHP İl Başkanı Nihat Yeşiltaş katıldı.


Ziyarette konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, tüm ilçelere yatırımları ve desteklerini sürdüreceklerini söyledi. Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Mustafa Bozbey, “Cumhuriyet Halk Partisinden seçilmiş çok değerli belediye başkanlarımız ve il başkanımızla ziyarete geldiler. Onlarla hem ilçelerimizin sorunlarını aynı zamanda da Bursa’nın sorunlarının değerlendirmesini yaptık. Belediye başkanlarımız 6 ilçede sorumlu olduklarından 6 ilçenin de o güzel insanlarının da gülümsemesine katkı sağlayacaklar, projeleriyle çocukların, gençlerin, kadınların, her yaşta insanın da gülümsemesini sağlayacaklar. Bu konuda da Büyükşehir Belediyesi olarak onların yanındayız, destekçisiyiz. Tüm ilçelerde eşit ve adil bir yönetim anlayışı sergileyeceğimizi hep söyledik, söylüyoruz. Arkadaşlarımızla da aynı şeyi paylaştık. Tüm ilçelerimize yatırımlarımızı desteklerimizi ve oradaki projelerimizi yaparak tüm Bursa’nın hep beraber gülümsemesini sağlayacağız” diye konuştu.


Ziyaretin ardından ilçe belediye başkanları, Başkan Bozbey’e çeşitli hediyeler verdi.



CHP’li ilçe belediye başkanlarından Başkan Bozbey’e ziyaret

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Halı ihracatçıları Şahin’i ziyaret etti TİM Halı Sektör Kurulu Başkanı Salahattin Kaplan, Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Abidin Kaplan ve GAHİB Yönetim Kurulu Üyeleri Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i ziyaret ederek, “Hayırlı olsun” dileklerini iletti. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, halı üreticisi ve ihracatçılarına ziyaretlerinden dolayı teşekkür ettikten sonra, yatırım ve üretimin önemine dikkat çekti. Sohbet ortamında gerçekleşen ziyaret sırasında halıcılar, OSB ile şehir arasındaki ulaşımı kolaylaştırmak için devam eden çalışmaları sordu. “OSB’ye ulaşımı rahatlatmak için tünel projesinde önemli aşamalar kaydettik” Başkan Fatma Şahin, her zaman imkanlar ölçüsünde OSB’nin yanında olduklarını belirterek, “Üretim çok önemli. Sizler gerek yurt dışı pazarlarda gerekse de iç piyasalardaki sıkıntılara rağmen yatırımı, üretimi, istihdamı kesintiye uğratmıyorsunuz. Hep bir kişiyi daha nasıl istihdam ederiz diye çaba gösteriyorsunuz. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ülkemizin geleceği için, huzur ve refahımız için sanayide çarkların durmaması gerek. Bizler de sizlerin sorunlarını çözmek için her türlü imkanımızı seferber etmeye devam edeceğiz. OSB’de 300 bine yakın insan çalışıyor. Dolayısıyla yoğun bir trafik var. OSB’ye ulaşımı rahatlatmak için tünel projesinde önemli aşamalar kaydettik. İnşallah yakında ilk kazmayı vurarak tünelleri açmak için çalışmalara başlayacağız” dedi. "İhracatımızı arttırmak ve yeni pazarlarda etkin olmak için çalışıyoruz" TİM Halı Sektör Kurulu Başkanı Selahattin Kaplan da katıldı. Halı Sektör Kurulu Başkanı Kaplan, Türk Halı Sektörünün genel durumu ile ilgili bilgi ver vererek ülke ekonomisine yüksek katma değer sağlamak için sektör olarak yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını ifade etti. “Yenilikçi ürünlerimizle Dünya pazarlarını zorluyoruz” Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Abidin Kaplan da, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e yeni dönemde başarılar dilerken kent ve ülke ekonomisine katkı sağlamak için halı sektörünün büyük önem taşıdığını, bir yandan yenilikçi ürünler ve dünya pazarlarında Pazar payını arttırmaya yönelik çalışmalar içerisinde uzak ülkelere yöneldiklerini sözlerine ekledi. Başkan Kaplan, “Başkanımız her zaman sanayicinin yanında oldu. Kentimizin gelişmesi ve kalkınmasının yanı sıra sanayimizin sorunlarının çözümünde de bizlerle birlikte hareket ederek sorunlarımızın Ankara’ya yansıtılmasında elinden gelen bütün desteği verdi. Kendisine teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki dönemde de başarılı çalışmaların devam edeceğine inanıyoruz” diye konuştu. Ziyaretin sonunda Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e üzerinde İstanbul Valisi Davut Gül ile çocuklarla çekilmiş özel bir fotoğrafın işlendiği halı takdim edildi.
Samsun Özel çocuklara özel etkinlik Samsun Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetleri Birimi, özel çocukları çeşitli etkinlikler ile eğlendirdi. Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetleri Birimi, İlkadım Özel Uygulama Okulu ve Baruthane Ortaokulu iş birliği ile özel gereksinimli çocukların sosyal hayata adaptasyonunu sağlamak adına bir program düzenledi. İlkadım Özel Uygulama Okulu ve Baruthane Ortaokulu öğrencilerinin katıldığı programda, çocuklar çeşitli etkinlikler ile keyifli vakit geçirdiler. Programda eşit sayıda normal gelişim gösteren öğrenciler ve özel gereksinimi olan öğrenciler hep birlikte renk toplama, nesne tombala, matematik, örüntü oyunu, gölge eşleme, ara-bul gibi oyunlar oynadı. Bu etkinliklerle birlikte çocuklar gönüllerince eğlendi. Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak engelli öğrencilerin sosyal hayata adaptasyonlarını sağlamaya yardımcı olmak adına çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Samsun Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelli Hizmetler Birim Sorumlusu Çağla Yücel, “Etkinliğimizin amacı normal gelişim gösteren öğrencilerimizle özel gereksinimli öğrencilerimizi bir etkinlikle bir araya getirmek. Düzenlediğimiz etkinliğimiz ile öğrencilerimizin zihinsel ve sosyal becerilerini destekliyor; güzel vakit geçirip yaşıtlarıyla, arkadaşlarıyla iletişime girmelerini sağlıyoruz. Bir yandan da gelişimleri normal seyrinde devam eden çocuklarımıza da farkındalık kazandırmış oluyoruz. Belediye olarak bu tür etkinliklere ev sahipliği yapmaktan ve diğer okullarla iş birliği içerisinde olmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.