GÜNDEM - 01 Temmuz 2025 Salı 12:36

Depremi hissedenler böyle kaçtı

A
A
A
Depremi hissedenler böyle kaçtı

Bursa’nın Gemlik ilçesinde 3.9 büyüklüğünde meydana gelen deprem, diğer ilçelerde de hissedildi. Orhangazi ilçesindeki bir eczaneden vatandaşların kaçışı, güvenlik kameralarına yansıdı. Bursa Valiliği, merkez üssü Gemlik olan 3.9 büyüklüğünde depremde herhangi bir olumsuz durum olmadığını açıkladı.


AFAD Deprem Dairesi’nden verilen bilgiye göre, saat 11.47’de Gemlik merkezli 3.9 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi. Sarsıntının 9.82 kilometre derinlikte olduğu belirtildi. Diğer ilçelerde de hissedilen deprem anı ise saniye saniye kaydedildi. Orhangazi ilçesindeki bir eczaneden vatandaşların kaçışı, güvenlik kameralarına yansıdı. Valilik açıklamasında şu ifadeleri kullanıldı;


"İlimizde saat 11.47’de, merkez üssü Gemlik olan 3.9 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş olup, deprem sonrası olumsuz bir durum tespit edilmemiştir."

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Sarıgöl’de asırlık gelenek yaşatılıyor Sarıgöl’ün Çavuşlar Mahallesi’nde asırlardır sürdürülen gelenek kapsamında, Ramazan ve Kurban Bayramları’nın arife günleri ile üç ayların başlangıcında olmak üzere yılda üç kez sabah namazının ardından çocuklara tatlı ikram edilerek yüzler güldürülüyor. Manisa’nın Sarıgöl ilçesine bağlı Çavuşlar Mahallesi’nde asırlardır sürdürülen gelenek kapsamında, yılda üç kez sabah namazının ardından çocuklara şeker, pasta, kurabiye, lokum ve pamuk şeker gibi ikramlar dağıtılıyor. Ramazan ve Kurban Bayramları’nın arife günleri ile üç ayların başlangıcında gerçekleştirilen bu anlamlı gelenek, günümüzde de aynı heyecanla yaşatılıyor. Çavuşlar Mahallesi’nde sabah namazının bitimiyle birlikte cami önünde toplanan çocuklar, sıraya girerek büyüklerin verdiği tatlıları alıyor. Mahalle sakinleri, geleneğin yılda üç kez düzenli olarak sürdürüldüğünü belirterek, bu kültürü yaşatmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Mahalle sakinleri, "Ramazan ve Kurban Bayramları’nın arife günlerinde ve üç ayların başlangıcında çocuklarımızı sevindiriyoruz. Bu gelenek bizim için çok kıymetli ve gelecek nesillere aktarılmasını istiyoruz" dedi. Sabah namazı çıkışında ikramlarını alan çocuklar, büyüklerine teşekkür ederek evlerine dönerken, mahallede bayram havası yaşandı. Çavuşlar Mahallesi’nde nesilden nesile aktarılan bu gelenek, birlik ve beraberliğin güzel bir örneği olarak dikkat çekiyor.