POLİTİKA - 25 Aralık 2025 Perşembe 15:10

Faruk Çelik’ten hakkındaki iddialara cevap

A
A
A
Faruk Çelik’ten hakkındaki iddialara cevap

Eski Devlet Bakanı ve AK Parti Artvin Milletvekili Faruk Çelik, son dönemde sosyal medya ve bazı basın organlarında şahsını hedef alan iddialarla ilgili "Benim 30 yılım hızlı hızlı anlattığım eserlerle geçti" dedi.


Bursa İTÜ Evi’nde konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Çelik, siyasetin bir makamdan ziyade sorumluluk alanı olduğunu belirterek, hesap vermenin demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu ifade etti. Hakkında ortaya atılan iddialara değinen Çelik, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesinin önemine dikkat çekti. Siyasi hayatı boyunca şeffaflık ilkesinden taviz vermediğini dile getiren Çelik, eleştirilerin somut veriler ve gerçekler üzerinden yapılması gerektiğini vurguladı. Çelik, kamuoyunda oluşturulmak istenen algı operasyonlarına karşı sessiz kalmayacağını belirterek, hukuki ve siyasi zeminde her türlü hesabı vermeye hazır olduğunu kaydetti.


Geçmişte birçok önemli hizmetlerin altında imzası olduğunu belirten Çelik, sorumlu olduğu görevlerde hesap vermekten çekinmeyeceğini söyledi. Kendisi hakkında çıkan iddialara sert cevaplar veren Çelik, "Benim 30 yılım hızlı hızlı anlattığım eserlerle geçti. Bunun yanında kolay ulaşılan, telefonu elinde olan direkt görüşen bir milletvekili olarak bireysel ve kurumsal binlerce taleple karşı karşıyayım. Ne yaptın diye sorulduğunda ayna gibi karşısına koyacağımız hizmetlerimizi sizlerle paylaştım. Şimdi birileri bu anlatmış olduğum hizmetlere yetişemeyince paçadan aşağı çekmeye çalışacaklar. 3 tane karşıt görüş var, biri kadrolu iftiracılar. Böyle bir insanlık olabilir mi, bu insanlar yerin altını hiç hesap etmiyorlar mı? İkinci kesim mevsimlik iftiracılar, bunlar bakanlar kurulu değişecek, Faruk Çelik bakan olabilir diyor. Ben çok önemli görevler aldım. Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun. Çok önemli hizmetler yaptık. Mevsimlik iftiracılar sürekli bana görev uyduruyor. Neden rahatsız oluyorsunuz? Yiğit adam buraya çıkar konuşur, bilgisiyle belgesiyle konuşur. Üçüncüsü ithal iftiracılar, şimdi bir de o çıktı. Baktılar ki içeride malzeme bitti, dışarıdan getiriyor 5 aydır konuşuyor. Kimse kusura bakmasın, saha bu kadar da boş değil. Birilerinin iftiralarına cevap vermeyelim zarar görür dedim. Muhatap olsam partim zarar görecek dedim. Taş atanlara hep gül attık. Bu günden sonra taş atan taşı görür, gül atan gülü görür. Herkes cevabını alır" dedi.



Faruk Çelik’ten hakkındaki iddialara cevap

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Aile Festivali’nde yüzlerce vatandaş bir araya geldi Çorum’da düzenlenen Aile Festivali’nde, yüzlerce aile ve çocuklar bir araya geldi. Gün boyu süren programda çocuklar doyasıya eğlenirken, aileler de birlikte vakit geçirmenin mutluluğunu yaşadı. Çorum’da Valilik ve Belediye tarafından düzenlenen Aile Festivali’nde yüzlerce vatandaş Millet Bahçesi’nde bir araya geldi. "Aileyle Köklenen, Nüfusla Güçlenen, İstikbale Yükselen Türkiye" ve "Biz Büyük Bir Aileyiz" sloganlarıyla gerçekleştirilen festival, ailelerin çocuklarıyla birlikte keyifli vakit geçirmesi amacıyla organize edildi. Festival alanında gün boyu süren etkinliklerde renkli görüntüler oluştu. Programda çocuklara ve ailelere yönelik birçok etkinlik düzenlendi. Minikler; yüz boyama, jimnastik parkuru, mini parkur yarışmaları, saksı boyama ve fide dikimi gibi etkinliklerle doyasıya eğlendi. Çocuklara özel hazırlanan "Çocuk Marangozluk Atölyesi" de festivalin en fazla ilgi gören alanları arasında yer aldı. Engelli çocuklar ve aileleri için oluşturulan resim atölyesinde ise çocuklar sanatla buluştu. Festivalde el sanatları atölyeleri, anı duvarı resim köşesi, balon şovları ve değerler eğitimi maskot gösterileri de renkli görüntüler oluşturdu. Program kapsamında Çorum Belediyesi Gençlik Spor Oyunları’nın ödül töreni de yapıldı. Yarışmalarda dereceye giren sporculara ödülleri takdim edildi. "Ailelerin birlikte vakit geçirebilmesi çok kıymetli" Programda konuşan Vali Yardımcısı Yeliz Mercan, festivalin aile bağlarının güçlenmesi açısından önemli olduğunu belirterek, "Bugünkü etkinlik, aile bağlarının güçlenmesi, aile bireylerinin bir araya gelip kaynaşması anlamında çok kıymetli olmuştur. Dijital dünyanın hayatın her alanına girdiği bir dönemde ailelerin birlikte vakit geçirebilmesi çok kıymetli. Bu etkinlik de ona hizmet edecek" dedi. "Güçlü olabilmemiz için nüfusumuzun artması lazım" Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın da güçlü aile yapısının güçlü toplum için önemli olduğunu ifade etti. Başkan Aşgın, "Güçlü bir aileye sahip olmak, aile bağlarımızın güçlü olması, annelerimizin, babalarımızın ve evlatlarımızın huzurlu olması belki de İHA kadar, SİHA kadar, savunma sanayi kadar, belki ondan da daha kıymetli ve önemli. Güçlü olabilmemiz için nüfusumuzun artması lazım. Güçlü olabilmemiz için yaşı gelen evlatlarımızın evlenmesi lazım. Güçlü olabilmemiz için ailemizin güçlü olması lazım. Milletimizin de devletimizin de temeli ailedir, güçlü ailedir. Onun için bu etkinlikler kıymetli ve önemli" diye konuştu. "Güçlü aile, güçlü toplum, güçlü Türkiye anlayışı" Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sahit Aydın ise sağlıklı nüfus yapısına dikkat çekerek, "Güçlü aile, güçlü toplum, güçlü Türkiye anlayışıyla hazırlanan bu vizyon belgesi; aile kurumunun korunması ve güçlendirilmesi, sağlıklı nüfus yapısının sürdürülebilirliği ve kuşaklar arası dayanışmanın artırılmasını temel hedef olarak ortaya koymaktadır" şeklinde konuştu.