GÜNDEM - 28 Nisan 2024 Pazar 09:45

Hayat kurtaran hastane çalışanları, sesleriyle mest etti

A
A
A
Hayat kurtaran hastane çalışanları, sesleriyle mest etti

Bursa’da hayat kurtaran hekim, hemşire ve hastane çalışanları, sesleriyle de Bursalılardan büyük alkış topladı.


Bugüne kadar bir çok kişinin hayatına dokunan doktor, hemşire ve hastane çalışanları, kurdukları koroyla da sahnede de ne kadar başarılı olduklarını gösterdi. Spordan beslenmeye, kültür sanattan sosyal sorumluluk projelerine kadar bir çok alanda yer alan sağlık çalışanları, ’Türk Halk Müziği Korosu’ konseriyle Bursalıları mest etti. Yılın güzelliklerini anmak ve baharın ritmini yakalamak için sahneye çıkan Medicana Bursa Hastanesi Türk Halk Müziği Korosu, sergiledikleri performansla salonu dolduranlar tarafından ayakta alkışlandı.


Verdikleri konserle büyük beğeni toplayan sağlık çalışanlarını tebrik eden Medicana Bursa Hastanesi Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Remzi Karşı, "İlk 4 konserimiz, Türk Sanat Müziği ile ilgiliydi. Bu sefer Türk Halk Müziği konseri verdiler. Türk Halk Müziği’nde coğrafyamızın sesi ile coğrafyamızın ezgilerini birleştiriyoruz. Bu bizler için çok kıymetli. Çünkü kadim uygarlıklardan beri sanat ile tıp bir arada yürümüştür. Bugün müzik ile sanatın en güzel örneklerinden bir tanesini burada vermek için bulunuyoruz. Tüm doktorlarımız, çalışanlarımız yani tüm sağlıkçılar, hastaya ve hastaneye dokunan herkes bizim solistlerimiz. Kurum olarak sporun ve sanatın yanında her zaman bulunmuşuzdur. Bulunmaya da devam edeceğiz” şeklinde konuştu.


Şef Kemal Kamalı yönetimindeki koro ve solo eserlerden oluşan konser seyircilerin beğenisini kazanırken, Medicana Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hüseyin Bozkurt, Medicana Bursa Hastanesi İcra Kurulu Üyesi Dr. Engin Bozkurt, Başhekim Dr. Neşe Tunalı, Başhekim Yardımcısı Dr. Burak Canver, Medicana Sağlık Grubu Hukuk Müşaviri Av. Murat Davarcı, Medicana Bursa Hastanesi Genel Müdür Yardımcıları Mehtap Koçak ve Ayhan Yörük, Tıbbi Kurucu Direktörü Prof. Dr. Serdar Ener, Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Olcay Keskin’de sağlıkçıları bu güzel gecede yalnız bırakmadı.



Hayat kurtaran hastane çalışanları, sesleriyle mest etti

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Başkan Büyükkılıç: "Anneler hayat rehberimiz, baş tacımızdır" Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 12 Mayıs Anneler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Sağlıklı nesiller yetiştirme noktasında tüm şefkatini, sevgisini, yuva sıcaklığını bizlere hissettiren, hayat rehberimiz, kahramanlarımız, baş tacımız olan başta şehit ve gazi annelerimiz olmak üzere tüm annelerimizin Anneler Günü’nü tebrik ediyorum” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 12 Mayıs Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Doğduğu andan itibaren çocukların her şartta annelerinden kayıtsız, şartsız ve karşılıksız bir biçimde sevgi gördüklerini ifade eden Başkan Büyükkılıç, dünyada anne sevgisinin ve şefkatinin başka bir şey ile kıyaslanmayacağını dile getirdi. Büyükkılıç, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Dünyanın en değerli hazinelerinden biri annelerimizdir. Sağlık ve huzurlu bir toplumun temel taşları annelerimiz atar. Peygamberimiz Hz. Muhammed’in ‘Cennet annelerin ayaklarının altındadır’ diyerek annelere verilen önemi vurgulamıştır. Türk milletinin en zor zamanlarında nice kahramanlıklarla isimlerini tarihe kazıyan annelerimizdir. Annelerimiz bir milleti değiştiren, geliştiren, geleceğe taşıyan mukaddes bir eldir. Geçmiş ile geleceğin köprüsüdür.” Başta şehit anneleri olmak üzere tüm annelerin bu özel gününü kutlayan Başkan Büyükkılıç, “Öncelikle üzerimde büyük emekleri olan anneme ve kıymetli eşime teşekkür ediyor, başta şehit anneleri olmak üzere tüm annelerin Anneler Günü’nü yürekten kutluyorum. Ebediyete intikal etmiş tüm annelere de Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu.
Tunceli Vatandaşları 10 milyon lira dolandıran şahıslar yakalandı Türkiye’nin farklı illerinde “kolay para kazanma, yatırım” adı altında çok sayıda vatandaşı 10 milyon lira dolandıran şahıslar, düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Şahıslardan 2’si tutuklanırken 1’i de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Tunceli İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce sosyal medya üzerinden “Kolay para kazanma, yatırım” adı altında paylaşımlar yaparak nitelikli dolandırıcılık suçu işleyen şahıslara yönelik operasyon düzenlendi. Farklı illerde çok sayıda kişiyi yaklaşık 10 milyon lira dolandıran ve çok sayıda dolandırıcılık suçundan firari olarak aranan ve Mersin ilinde oldukları tespit edilen M.S, A.E ve S.E isimli şüpheliler, düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerini ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden M.S ve S.E. tutuklanırken A.E. adli kontrol şartı ( yurt dışı çıkış yasağı- haftalık imza) ile serbest bırakıldı. Şüphelilerin ikamet ve iş yerinde yapılan aramalarda 4 cep telefonu, 3 sim kart, 4 pos cihazı ve 8 banka/kredi kartı ele geçirildi. Tunceli Emniyet Müdürlüğünden operasyona ilişkin yapılan açıklamada, internet ortamında işlenen suçların önlenmesine, suçluların tespitine ve yakalanmasına yönelik yapılan çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceği ifade edildi.
Hakkari Hakkarili kaşif TEKNOFEST’e davet edildi Hakkari’nin Derecik ilçesinde yaşayan ve 2 yıl önce atık malzemelerden robotik aletler yapmaya başlayan 14 yaşındaki Aram Kaynak, Adana’da yapılacak Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’e davet edildi. Derecik ilçesine bağlı Yeşilova köyünde ikamet eden 7. sınıf öğrencisi Aram Kaynak, çevresinden temin ettiği malzemelerle uzaktan kumandalı helikopter, araba, örümcek, akıllı soba maketleri yaptı. Bugüne kadar helikopter ve güneş enerjisi ile çalışan araçlar üreten Kaynak’ın hayali olan TEKNOFEST’e davet edilerek hedefine ulaştı. Bu yıl Adana’da düzenlenecek olan TEKNOFEST’e davet edildi. Müjdeyi BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar sosyal medya hesabından duyurdu. 2024 yılında Türkiye Teknoloji Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yürütücülüğünde 10. festivalinin gerçekleştirilecek olan TEKNOFEST, Adana’da milyonlarca teknoloji tutkununu buluşturmaya hazırlanıyor. Bu kaşiflerden biri de Aram olacak. İki yıldır robotik malzemelerle uğraştığını ifade eden Aram Kaynak, "İlk yaptığım helikopter başarılı geçti. Engelden kaçan robot ve süspansiyon araba yaptım. Onun gibi bir sürü çalışmalarım oldu ve buna benzer bi sürü projem var. Öncelikle sesimi duyuran Belediye Başkanımız Hasan Dinç ve Govend dergisine çok teşekkür ediyorum. Yıllardır hayal ettiğim TEKNOFEST’te çağrıldım çok mutluyum. Selçuk Bayraktar abime ve tüm ekibine çok teşekkür ediyorum. En büyük hayalim olan projelerimi tüm dünyaya göstermek istiyorum. Eğitimimi, hayalim olan mekatronik mühendisliğini İngilizce olarak, Yıldız teknik üniversitesinde okumak istiyorum" dedi.
Adana Adana şalvarının tescillenmesini davul zurna ile kutladılar Adana’nın yöresel kıyafeti şalvara, Türk Patent ve Marka Kurumu’nca ’coğrafi işaret belgesi’ verildi. Tescillenen şalvar için davul zurna eşliğinde kutlama yapıldı. Adana’da bir zamanların vazgeçilmez yöresel kıyafetleri arasında yer alan şalvar, artık giyilmiyor. Modern çağın getirdiği yeniliklerle unutulmaya yüz tutan şalvar için üreticiler de zamana karşı direniyor. Tarihi Büyüksaat Çarşısı’nda geçmişte bulunan onlarca şalvarcı dükkanından bugün sadece birkaç tane kaldı. Genellikle siyah olan ve geçmiş zamanda Adana’da kadın ve erkeklerin şehir içerisinde de giydiği şalvardan, kırsal kesimde yaşayan vatandaşlar vazgeçmiyor. Tescillendi Yüreğir Ziraat Odası tarafından unutulmaya yüz tutan Adana şalvarı tescili için 2021 yılında Türk Patent ve Marka Kurumu’na başvuru yapıldı. Dün ise Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından Adana şalvarı için ’coğrafi işaret belgesi’ verildiği açıklandı. Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri şalvar giyerek Adana Valisi Yavuz Selim Köşger’i ziyaret etti. Davul zurnalı kutlama Ardından Yüreğir Ziraat Odası’na geçen üyeler, davul zurna eşliğinde tescillenen şalvar için kutlama yaptı. O anlar ise renkli görüntülere sahne oldu. “Adana şalvarının ayırt edici özellikleri var” İhlas Haber Ajansı’na konuşan Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, “2021 yılında başvurduğumuz belgeyi bugün aldık. Adana sadece kebaptan ibaret değil. Adana’nın gelecek kuşaklara aslını kaybetmeden aktarılması gereken birçok değeri bulunuyor. Bunlardan birisi de Adana şalvarı. Kesim özellikleri, dikimi ve rahatlığı ile Adana şalvarı başka yörelerin şalvarlarından birçok ayırt edici özelliğe sahip” ifadelerini kullandı. “Herkes Adana şalvarını tanısın” Adana şalvarının artık giyilmediğini vurgulayan Doğan, “Adana şalvarımız şarkılara, filmlere konu olmuştu. Adana şalvarımızın dikimi azaldı ama halen yapılıyor. Artık şalvar çok az giyiliyor maalesef. Bayram, düğün, kına, yöresel halk oyunları ve özel günlerde sadece giyiliyor. Bizler bu gelenek unutulmasın diye uğraşıyoruz. Bugün davul zurna ile kutlama yaptık. Adana şalvarını herkes tanısın istedik” dedi.