ÇEVRE - 27 Ocak 2026 Salı 10:21

İnegöl Hocaköy’e Büyükşehir’den içme suyu desteği

A
A
A
İnegöl Hocaköy’e Büyükşehir’den içme suyu desteği

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin BUSKİ Genel Müdürlüğü aracılığıyla İnegöl ilçesi Hocaköy Mahallesi’nde yaşanan içme suyu sorununu çözmek için başlattığı çalışmalarda sona gelindi.


Bursa Büyükşehir Belediyesi, iklim değişikliği ve kuraklıkla mücadele kapsamında altyapı yatırımlarını sürdürüyor. İnegöl’ün Hocaköy Mahallesi’nde bölgedeki basınç problemi yüzünden yaşanan içme suyu ihtiyacını karşılamak amacıyla, vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda BUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından programa alınan çalışmalarda sona gelindi. Bu kapsamda açılan derin kuyudan temin edilen su, gerekli analiz ve testlerin tamamlanmasının ardından mevcut şebeke hattına bağlanarak mahalle sakinlerinin kullanımına sunulacak.


Gerçekleştirilen çalışma ile bölgenin uzun vadeli ve sağlıklı içme suyu ihtiyacının karşılanması hedeflenirken Hocaköy Mahallesi Muhtarı İlhan Bayram uzun zamandır içme suyu problemi yaşadıklarını söyledi. Büyükşehir’den talep ettikleri hizmetin bölgeye ulaşması nedeniyle duyduğu memnuniyeti dile getiren Bayram, "Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in duyarlılığı ve BUSKİ ekiplerinin çalışmaları ile içme suyu ihtiyacımız karşılanacak. Biz de mahalleli olarak rahata ereceğiz. Çalışan ekibe ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne mahallemiz adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.



İnegöl Hocaköy’e Büyükşehir’den içme suyu desteği

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Diyarbakır Dicle Elektrik’ten yeşil geleceğe masallı anlatım Dicle Elektrik, Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte hayata geçirdiği "Masal Yolcuları Projesi" kapsamında Diyarbakır’da iki günde 405 öğrenciyle buluştu. Doğa bilinci, sürdürülebilir yaşam ve yeteri kadar tüketim anlayışı interaktif masal anlatımıyla çocuklara aktarıldı. Dünya Masal Anlatma Günü olan 26 Şubat öncesi başlayan projeyle 2027 yılı sonuna kadar toplam 5 bin çocuğa ulaşılması hedefliyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan altı ilde sürdürülebilirlik odaklı elektrik dağıtım hizmeti veren Dicle Elektrik, toplumsal fayda anlayışı doğrultusunda çocuklara yönelik sosyal etki projelerini hayata geçirmeye devam ediyor. "Yeteri Kadar En Doğru Karar" kampanyası kapsamında Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan protokol çerçevesinde başlatılan ‘Masal Yolcuları’ projesiyle ilk olarak 400’ü aşkın çocuğa masallarla eğitim verildi. Dünya Masal Anlatma Günü öncesi gerçekleştirilen etkinlikte, Çınar ilçesindeki Sırımkesen İlkokulu’nda 175, Yenişehir ilçesindeki Kesikağaç İlkokulu’nda ise 230 öğrenciyle bir araya gelindi. Etkinlik sonunda çocuklara, "Yeteri Kadar" yaklaşımı kapsamında hazırlanan Dicle ve Arkadaşları Doğa Dostu Etkinlik Kiti, boya kalemi ve sırt çantası hediye edildi. Müzik ve interaktif masal anlatımını bir araya getiren proje, çocukları pasif bir dinleyici olmaktan çıkararak sürecin aktif bir parçası haline getiriyor. Projenin ana anlatılarından biri olan "Koca Çınar ve Minik Karınca" masalında, sabır, azim ve kararlılıkla atılan küçük adımların büyük dönüşümlere kapı aralayabileceği mesajı veriliyor. Masalın sonunda çocuklarla birlikte fidan dikimi vurgusu yapılırken, doğa sevgisi ve sürdürülebilir gelecek fikri somut bir deneyime dönüştürülüyor. Masal anlatımı sırasında fidan üzerinden ağaçların yaşam döngüsü, canlılar için taşıdığı önem ve enerji kaynaklarının bilinçli kullanımı çocukların anlayabileceği bir dilde aktarılıyor. Böylece sahnede başlayan hikâye, çocukların günlük yaşam pratiklerine uzanan kalıcı bir farkındalığa dönüşüyor. Çocukların erken yaşta doğa bilinciyle, kaynakların sorumlu kullanımıyla ve sürdürülebilir yaşam anlayışıyla tanışmasının hedeflendiği projeyle, 2027 yılı sonuna kadar 5 bin öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.