EĞİTİM - 31 Aralık 2025 Çarşamba 16:47

Karacabey Belediyesi, öğrencilerin yanında

A
A
A
Karacabey Belediyesi, öğrencilerin yanında

Karacabey Ticaret Borsası Cumhuriyet İlkokulu öğrencilerinin, öğretmenlerinin gözetiminde hazırladığı dergi ve "Cumhuriyet’in Yıldızları" isimli okul gazetesi Karacabey Belediyesi’nde tanıtıldı. Belediye Başkanı Fatih Karabatı’nın eğitime verdiği destek doğrultusunda, Belediye Başkan Yardımcıları İlyas Aksoy ve Bora Akın öğrencilerin özverili çalışmalarını takdir ederken, Karacabey Belediyesi okul gazetesinin ilk abonesi oldu.


Karacabey Ticaret Borsası Cumhuriyet İlkokulu 3. ve 4. sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan dergi ve okul gazetesi, Belediye Başkan Yardımcıları İlyas Aksoy ve Bora Akın’a tanıtıldı. Öğrencilerin özverili çalışması takdir toplarken, Karacabey Belediyesi okul gazetesinin ilk abonesi oldu.


Karacabey Ticaret Borsası Cumhuriyet İlkokulu’nda öğrenim gören 3. ve 4. sınıf öğrencileri, eğitim hayatlarına değer katan örnek bir çalışmaya imza attı. Öğrenciler, öğretmenlerinin rehberliğinde hazırladıkları dergi ve okul gazetesinin tanıtımı kapsamında Karacabey Belediyesi’ni ziyaret ederek Belediye Başkan Yardımcıları İlyas Aksoy ve Bora Akın ile bir araya geldi.


Ziyarette öğrenciler, Kasım ayında 15 Temmuz Milli Birlik Günü dolayısıyla hazırladıkları dergiyi ve Aralık ayında yayımlanan "Cumhuriyet’in Yıldızları" isimli okul gazetelerini tanıttı. Okul gazetesi; okulda gerçekleştirilen eğitim, kültür ve sosyal faaliyetlerin yanı sıra Karacabey genelinde düzenlenen etkinliklere de yer vermesiyle dikkat çekti. İçeriğiyle dolu dolu olan gazete, öğrencilerin hem araştırma hem de yazma becerilerini geliştirmelerine önemli katkı sağladı.


Öğrenciler ve öğretmenler tarafından yapılan açıklamada, okul gazetesinin her ay düzenli olarak yayımlanacağı bildirildi. Bu kapsamda Karacabey Belediyesi, "Cumhuriyet’in Yıldızları" okul gazetesinin ilk abonesi olarak eğitime ve öğrencilerin üretken çalışmalarına verdiği desteği bir kez daha ortaya koydu. Öğrencilerin farklı kurumlara yönelik ziyaretlerinin de önümüzdeki süreçte devam edeceği belirtildi.


Ziyarette Okul Müdürü İbrahim Yılmaz, 3/A Sınıfı Öğretmeni Fahri Öz ve 4/C Sınıfı Öğretmeni Seniye Doğan da yer aldı. Belediye Başkan Yardımcıları İlyas Aksoy ve Bora Akın, böylesine anlamlı ve takdire şayan bir çalışmaya imza atan öğrencileri tek tek tebrik etti.


Başkan Yardımcıları İlyas Aksoy ve Bora Akın, çocukların küçük yaşta sorumluluk alarak üretmelerinin ve toplumsal konulara duyarlılık göstermelerinin son derece kıymetli olduğunu vurguladı.


Karacabey Belediyesi olarak Belediye Başkanı Fatih Karabatı’nın öncülüğünde eğitime, çocukların fikri, kültürel ve sosyal gelişimine katkı sunan her çalışmanın destekçisi olmaya devam edeceklerini vurgulayan Belediye Başkan Yardımcıları İlyas Aksoy ve Bora Akın, küçük yaşta sorumluluk alarak üreten, araştıran ve kendini ifade edebilen bireyler yetişmesinin son derece kıymetli olduğunu ifade etti. Öğrencilerin bu anlamlı ve örnek çalışmalarının artarak devam etmesini temenni eden Aksoy ve Akın, emeği geçen öğretmenlere ve okul yönetimine teşekkür ederek tüm öğrencilere eğitim hayatlarında başarılar diledi.



Karacabey Belediyesi, öğrencilerin yanında

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Sarıyer’de emniyet ekiplerinden yılbaşı denetimi: Aranması bulunan 6 kişi yakalandı Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü’nce yılbaşı gecesi denetim uygulaması yapıldı. Sarıyer genelinde bir çok noktada yapılan denetimlerde çeşitli suçlardan aranması olan 6 kişi yakalandı. Sarıyer İlçe Emniyet ekiplerince yılbaşı tedbirleri kapsamında ilçe genelinde umuma açık işyerleri, oteller, AVM’ler, metro durakları, meydanlar, gece kulüpleri ve kritik öneme sahip tesisler çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı ekiplerce ayrıca bir çok noktada denetim uygulaması yapıldı. Yapılan denetimlerde 7 bin 826 şahıs üzerinde GBT sorgulaması yapıldı. bin 123 araç, 216 motosiklet 47 umuma açık işyeri denetlenirken denetimler sırasında 6 aranan şahıs yakalandı. Sorgulamalar esnasında 0.71 gram narkotik madde ele geçirildi. 5 bin 326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 35. maddesi gereğince 4 şahıs hakkında idari işlem uygulanırken, 1 şahıs hakkında değnekçilik nedeniyle işlem yapıldı. Alkol ruhsatı olmadan satış yapan bir işyerine de cezai işlem uygulandı. "Tüm mesai arkadaşlarımızla gurur duruyorum" Denetimler hakkında açıklama yapan Sarıyer İlçe Emniyet Müdürü Şinasi Yüzbaşıoğlu, "İlçemizin huzuru ve güvenliği için yıl boyunca büyük bir özveri ve disiplinle görev yapan tüm mesai arkadaşlarımızla gurur duyuyorum. Zor şartlar ve yoğun çalışma temposuna rağmen sergilenen fedakârlık ve üstün hizmet anlayışı, Sarıyer’in güvenliğinin en önemli gücünü oluşturmaktadır. Vatandaşlarımızın yeni yıla huzur ve güven içinde girmesi için yılbaşı gecesinde de büyük bir gayretle görev yapan tüm personelime teşekkür ediyor; kendilerine ve ailelerine sağlık, mutluluk ve başarılarla dolu bir yıl diliyorum." ifadelerini kullandı.
Aydın Yeni yıla balkonda mahsur kalarak girdi Aydın’da yeni yıla ev temizliği yaparak giren yaşlı bir kadın, çamaşır asmak için çıktığı balkonda kapının rüzgarla kapanması üzerine mahsur kaldı. Dondurucu soğukta saatlerce mahsur kalan kadının imdat çağrısını duyan komşuların ihbarı ile adrese gelen polis ekipleri yaşlı kadını çilingir yardımı ile kurtardı. İlginç olay Aydın Efeler ilçesi Veysipaşa Mahallesi 1632 Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, apartmanın zemin katında yaşayan Emir Ayşe Şadan, gece yarısı çamaşır sermek için evin balkonuna çıktı. Çamaşır serdiği sırada bir anda rüzgarla balkonun kapısı çarpıp kilitlenince yaşlı kadın buz gibi havada balkonda mahsur kaldı. Kendi çabaları ile uzun süre balkon kapısını açmaya çalışan yaşlı kadın, soğukta donmaktan korkunca gece yarısı bağırıp üst kattaki komşuları uyandırarak yardım istedi. Yaşlı kadının yardım çağrılarını duyan komşuları durumu 112 Acil Servis’e ihbar etti. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri, evin balkonuna itfaiye aracı ile ulaşmanın mümkün olmadığını görünce bölgeye çilingir çağırdı. Gece yarısı adrese gelen çilingir, evin arkasından da sürgülü olan kilitli demir kapısını uzun uğraşlar sonucu açarak buz gibi havada saatlerdir balkonda mahsur kalan kadını kurtardı. Yeni yıla mahsur kaldığı balkonda girip saatlerce soğukta beklemek zorunda kalan Emir Ayşe Şadan, kendisini kurtarmak için seferber olan polis ekipleri ve komşularına teşekkür edip verdiği rahatsızlıktan dolayı da özür diledi.