ÇEVRE - 11 Mart 2026 Çarşamba 14:19

Karacabey Zabıtası 2025’te yoğun mesai yaptı

A
A
A
Karacabey Zabıtası 2025’te yoğun mesai yaptı

Bursa’nın Karacabey ilçesinde zabıta ekipleri, 2025 yılı boyunca gerçekleştirdiği denetimlerle kamu düzeni, gıda güvenliği ve esnaf faaliyetlerine yönelik kapsamlı çalışmalar yürüttü. Yıl içerisinde 654 işyerine idari yaptırım uygulanırken, 296 esnafın ruhsat işlemleri tamamlandı.


Karacabey Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, ekiplerin yıl boyunca kaldırım işgalleri, seyyar satışlar, pazar yerleri, işyeri ruhsatları ve gıda denetimleri başta olmak üzere birçok alanda yoğun mesai harcadığı belirtildi. Çalışmaların temel amacının kamu düzenini sağlamak, vatandaşların güvenli ve huzurlu bir ortamda yaşamalarını temin etmek ve ticari faaliyetlerin yasal çerçevede yürütülmesini sağlamak olduğu ifade edildi.


654 işyerine idari yaptırım uygulandı


Zabıta ekiplerinin gerçekleştirdiği denetimlerde mevzuata aykırı faaliyet gösterdiği belirlenen 654 işyerine idari yaptırım uygulandığı açıklandı. Denetimlerde ruhsatsız faaliyet gösteren, çevreyi rahatsız eden veya yönetmeliklere aykırı hareket eden işletmelere gerekli cezai işlemlerin yapıldığı bildirildi.


Öte yandan 2025 yılı içerisinde 296 esnafın işyeri açma ve çalışma ruhsatı başvurusu değerlendirilerek gerekli incelemelerin ardından ruhsatlandırma işlemlerinin tamamlandığı kaydedildi.


Pazaryerleri ve gıda denetimleri aralıksız sürdü


İlçede kurulan pazaryerlerinde düzen ve hijyenin sağlanması amacıyla düzenli kontroller yapıldığı belirtilirken, özellikle pazaryeri çevresinde dilencilik faaliyetlerine müdahale edildiği ifade edildi. Trafiğe kapalı alanlara park edilen araçlar konusunda da uyarılar yapılırken, kurallara uymayanlar hakkında idari işlem uygulandığı bildirildi.


Balık halinde hijyen, fiyat etiketi ve av yasağı sonrası küçük boy balık satışına yönelik denetimlerin İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile koordineli şekilde yürütüldüğü, ayrıca market ve bakkallarda raf ve kasa fiyat uyumu ile son kullanma tarihi kontrollerinin yapıldığı aktarıldı.


Kaldırım işgallerine müdahale edildi


Zabıta ekiplerinin yıl boyunca kaldırım işgallerine yönelik de denetimler yaptığı belirtilerek, "Yayalara saygı, kaldırım işgaline son" sloganıyla yürütülen çalışmalar kapsamında yaya geçişini engelleyen malzemelerin kaldırıldığı ifade edildi.


Ayrıca seyyar satıcılara yönelik denetimlerin sürdüğü, sağlıksız şartlarda satış yapan veya izinsiz faaliyet gösteren kişiler hakkında Kabahatler Kanunu kapsamında işlem yapıldığı kaydedildi.


İnşaat ve çevre denetimleri yapıldı


İlçe genelinde devam eden inşaatlarda iş güvenliği önlemlerinin de kontrol edildiği belirtilirken, gerekli tedbirleri almayanlar hakkında idari yaptırım uygulandığı bildirildi. Kaçak moloz dökümüne karşı da denetimlerin artırıldığı, çevreyi kirletenler hakkında cezai işlem yapıldığı ifade edildi.


Ayrıca metruk binaların tespit edilerek ilgili birimlere bildirildiği, cami çevreleri ve meydanlarda dilencilik faaliyetlerine yönelik de uygulamalar gerçekleştirildiği aktarıldı.


"Daha düzenli bir Karacabey için çalışıyoruz"


Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, zabıta ekiplerinin yıl boyunca özveriyle görev yaptığını belirterek, amaçlarının cezai işlem uygulamaktan ziyade kurallara uyulmasını sağlamak olduğunu söyledi.


Karabatı, "Zabıta ekiplerimiz 2025 yılı boyunca ilçemizin dört bir yanında görev yaptı. Amacımız cezai işlem uygulamak değil, öncelikle bilgilendirme yaparak kurallara uyulmasını sağlamak. Vatandaşlarımızın daha güvenli ve düzenli bir şehirde yaşaması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.


Vatandaşların talep ve şikayetlerinin de 7 gün 24 saat değerlendirildiğini belirten Karabatı, daha düzenli ve yaşanabilir bir Karacabey için denetimlerin devam edeceğini sözlerine ekledi.



Karacabey Zabıtası 2025’te yoğun mesai yaptı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Germencik Belediyesi 25 kişinin istihdamına köprü oldu Germencik Belediyesi İstihdam Ofisi (İSOF) projesi iş arayanlarla iş verenleri bir araya getirmeye devam ederken, son olarak 25 kişinin istihdamına köprü oldu. Germencik Belediye Başkanı Burak Zencirci’nin ilçe istihdamına katkıda bulunması ve işsizliğin azaltılmasına yönelik hayata geçirdiği proje kurulduğu günden bugüne kısa bir süre geçmesine rağmen yüzlerce vatandaşı iş sahibi yaptı. Son olarak özel bir fabrikayla işbirliği yapan İSOF, çoğunluğu kadın olan 25 vatandaşı işe başlattı. İzmir Torbalı’da bulunan fabrikaya alım yapacak olan firma, kurulan temas sonrasında İSOF işbirliğiyle projeye katkıda bulundu. İSOF ile yaptıkları işbirliğinden dolayı mutluluk duyduklarını ifade eden firma yetkilileri Germencik Belediye Başkanı Burak Zencirci’ye teşekkür etti. Ayrıca ilçede kariyer günleri programı planladıklarını da ifade eden firma temsilcileri Germencik’in istihdamına katkıda bulunmaya devam edeceklerinin sinyalini verdi. Germencik Belediye Başkanı Burak Zencirci ise İSOF kanalıyla 25 vatandaşı istihdam eden firmaya teşekkür ederek "İSOF projemiz kurulduğundan bu yana istihdam etmeye, köprü olmaya devam ediyor. Yüzlerce vatandaşımızı iş sahibi yaptık. Kurumsallaşarak daha büyük firmalarla çalışmaya onların da iş birliğiyle büyümeye devam ediyoruz. Bugün köklü ve büyük bir kuruluşa İSOF vasıtasıyla çoğunluğu kadın olan 25 hemşerimizi yönlendirdik ve istihdam edildiler. Kendilerine çok teşekkür ediyor, işe başlayan hemşerilerime gerek kendilerine gerekse ailelerine hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" dedi.
İstanbul Yüksel Yıldırım: "Türkiye Kupası’nı tarihimizde ilk defa kazanmak istiyoruz" Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, Ziraat Türkiye Kupası’nda zor bir kura çektiklerini söyleyerek, "Avrupa’ya geçiş yolumuzun en kısası Türkiye Kupası olduğu için biz de takım olarak, yönetim olarak gerekeni yapacağız. Samsunspor tarihinde ikinci defa final oynamak ve kupayı ilk defa kazanmak istiyoruz" dedi. Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde Samsunspor’un rakibi Trabzonspor oldu. Kura çekimi sonrası Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Yıldırım, "Tüm kuralar takımlara hayırlı olsun. Bana göre kuranın en zorunu Samsunspor çekti. Çünkü kupada bir Karadeniz derbisi oynayacağız. Ama bunun iyi tarafı evimizde oynayacak olmamız. Trabzonspor zorlu bir rakip oldu. Onu geçtiğimizde de Galatasaray’a konuk olacağız. Onun için Samsunspor’un işi zor. Biz zoru seviyoruz. Takımıma güveniyorum. Çeyrek ve yarı finali geçip final oynamak istiyoruz. Avrupa’ya geçiş yolumuzun en kısası Türkiye Kupası olduğu için biz de takım olarak, yönetim olarak gerekeni yapacağız. Yolumuza devam edebilirsek güzel maçlar izleteceğimizi düşünüyorum. Umarım finali oynarız. Samsunspor tarihinde ikinci defa final oynamak ve kupayı ilk defa kazanmak istiyoruz" şeklinde konuştu. "Madrid’e avantajlı gitmek istiyoruz" Başkan Yüksel Yıldırım, "Avrupa kupalarında tur atlamak mı, Türkiye Kupası’nı kazanmak mı?" şeklinde gelen soruyu ise, "İkisi birden diyeyim. Çünkü Avrupa’da hedefimiz çeyrek finaldi. Şu an son 16’dayız. Yarın önemli bir maçımız var. Kazanmak istiyoruz ve Madrid’e avantajlı gitmek istiyoruz. Bunu yapabilirsek Samsunspor tarihine geçeceğiz. Avrupa’nın devamlılığını getirmek için de Türkiye Kupası bizim için çok önemli" diye cevap verdi.
Kayseri Avrupa ikincisi sporcuya görkemli karşılama Gürcistan’da yapılan 2026 Avrupa Para Powerlifting Şampiyonası’nda gümüş madalya kazanan Çağdaş Kaya, Kayseri’de görkemli bir törenle karşılandı. Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te düzenlenen 2026 Avrupa Para Powerlifting Şampiyonası’nda Kayserili milli sporcu Çağdaş Kaya 65 kilo kategorisinde bench press branşında 177 kilo kaldırışıyla gümüş madalyanın sahibi oldu. Ayrıca, toplam sıralamada da gümüş madalya kazanarak Avrupa İkincisi olan Çağdaş Kaya, Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde düzenlenen görkemli tören ile karşılandı. Karşılama töreninde konuşan İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı; "Şehrimizin halter branşı adına gerçekten mutluluk duyduğumuz bir günü yaşıyoruz. Yakından takip etmiş olduğum şampiyonumuz paralimpik branşta gecesini gündüzüne katarak antrenman çalışmalarına devam etti. Hocalarının antrenman programından çıkmayarak çok büyük bir emek karşılığında Avrupa Şampiyonasında önemli bir başarı elde etti. Bu başarıyı bizler başlangıç olarak görüyoruz. Çünkü, hedefimiz Los Angeles Olimpiyatlarının kotasını alıp orada Olimpiyat başarısı elde etmesi. Bunun içinde her türlü alt yapısı var bu vesile ile de sporcumuza desteklerimiz devam edecek. Bu başarıda emeği geçen başta sporcumuzu, antrenörünü ve ailesini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi. Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, daha sonra milli sporcuyu makamında konuk ederek çeşitli hediyeler takdim etti.
Ankara Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Geylan: "MEB bünyesinde 123 bin 724 öğretmenimiz, emekli olma hakkını elde ettiği halde fiilen göreve devam ediyor" Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, "MEB bünyesinde 123 bin 724 öğretmenimiz, emekli olma hakkını elde ettiği halde fiilen göreve devam ediyor. Bu meslektaşlarımızın kahir ekseriyeti, haklı olarak ekonomik gerekçelerle emekli olmaktan imtina ediyor" dedi. Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesinde görev yapan ve emeklilik hakkını elde etmiş olmasına rağmen görevine devam eden öğretmen sayısının 123 bin 724 olduğuna dikkat çekerek, ekonomik gerekçelerle öğretmenlerin emekli olmak istemediğini belirtti. Öğretmenlerin emekli olduklarında alacakları maaşın, görevdeyken elde ettikleri ücretin yaklaşık yüzde 45’i seviyesine tekabül ettiğini kaydeden Geylan, emekli şartlarının iyileştirilmesini istedi. Ayrıca Geylan, öğretmenlerin emekli olmaları halinde alacakları maaşın, çalışırken elde ettikleri ücretin neredeyse yarısına tekabül ettiğini ve bu durumun kabul edilemez olduğunu vurguladı. "10 binlik atama kontenjanlarıyla hangi derde derman olacağız?" Öğretmenlerin emekli olması durumunda genç öğretmenlere de istihdam imkanı doğacağını belirten Geylan, "Yıllardır söylüyoruz. Ek ders ücretleri, uzman ve başöğretmenlik tazminatları, yani her türlü ilave ödeme emekliliğe esas kazanca dahil edilmeli ki, emekli maaşları ve ikramiyesi makul seviyeye gelebilsin. MEB bünyesinde 123 bin 724 öğretmenimiz, emekli olma hakkını elde ettiği halde fiilen göreve devam ediyor. Bu meslektaşlarımızın kahir ekseriyeti, haklı olarak ekonomik gerekçelerle emekli olmaktan imtina ediyor. Çünkü halihazırda emekli olduklarında alacakları maaş, çalışırken elde ettikleri ücretin neredeyse yüzde 45’ine tekabül ediyor. Oysa emeklilik şartları iyileştirilmiş olsa, yıllarca Türk eğitimine hizmet etmiş bu öğretmenlerimiz hayatlarının son deminde huzur ve rahatlıkla emeklilik yaşamına devam edebilecekler. 100 bini aşkın öğretmenimiz emekli olabilse, bir o kadar genç meslektaşımıza istihdam imkanı doğacak. 500 bini aşkın fakülte mezunu öğretmen adayı atama beklerken, 10 binlik atama kontenjanlarıyla hangi derde derman olacağız?" ifadelerine yer verdi.
Bursa Solunum hastaları sağlıklı hayat merkezinde şifa buluyor Nilüfer Sağlık Hayat Merkezi’nde yürütülen pulmoner rehabilitasyon programı ile solunum hastalarının hayat kaliteleri yükseliyor. Bursa İl Sağlık Müdürlüğü ile Uludağ Üniversitesi arasında yapılan iş birliği kapsamında anfizem, astım ve KOAH gibi çeşitli solunum hastalıkları nedeniyle Uludağ Üniversitesi Hastanesi’nden pulmoner rehabilitasyon hizmeti alan hastalar, idame programlar için Nilüfer Sağlıklı Hayat Merkezi’ne sevk ediliyor. Yaklaşık iki yıldır devam program sayesinde hastaların akciğer ve efor kapasiteleri, fizyoterapist eşliğinde yapılan rehabilitasyon çalışmalarıyla arttırılıyor. Nilüfer Sağlıklı Hayat Merkezi’nde görevli Fizyoterapist Ahmet Gökburu, Sağlık Bakanlığı tarafından bu yıl "Her adımda daha rahat nefes" temasıyla kutlanan Pulmoner Rehabilitasyon Haftası kapsamında yaptığı açıklamada Türkiye’de ilk kez bir sağlıklı hayat merkezinde pulmoner rehabilitasyon programı uygulandığına dikkat çekti. Hastane ortamından ve enfeksiyon tehlikesinden uzak bir şekilde iki yıldır hastalara hizmet verdiklerini vurgulayan Gökburu, "Daha çok KOAH, astım, bronşektazi gibi akciğer hastalıklarıyla beraber egzersiz kapasitesini arttırarak, oksijen oranlarını yükselterek, hastalarımızın daha iyi olmasını sağlıyoruz. Amacımız hastalıkların ilerlemesini engellemek ve idame bir program oluşturabilmek. Şu anda 9 hastamızla birlikte bu programımızı devam ettiriyoruz" şeklinde konuştu. "Sağlık durumum iyiye gidiyor" Nilüfer Sağlıklı Hayat Merkezi’nden pulmoner rehabilitasyon hizmeti alan vatandaşlar da memnuniyetini dile getirdi. Rehabilitasyon programı için Mudanya’dan Nilüfer Sağlıklı Hayat Merkezi’ne geldiğini ifade eden hasta Sadık Öztürk, "Bende akciğer tabaka sertleşmesi rahatsızlığı var. 7-8 aydır bu programa katılıyorum. 3 ay Uludağ Üniversitesi’ne gittim. Yaklaşık 4-5 aydır da buraya geliyorum. Sağlık durumum iyiye gidiyor. Sıhhatliyim. Önceki halimle şu anki halim çok farklı. O zamanlar yürüyemiyordum. Şimdi artık yürüyebiliyorum. Rahatım ve buradan çok memnunum" diye konuştu. "Göğüs ağrılarım geçti" 1 yıldır Nilüfer Sağlıklı Hayat Merkezi’nde pulmoner rehabilitasyon programı aldığını belirten KOAH hastası 74 yaşındaki Feyzullah Eyüpoğlu ise, "Uludağ Üniversitesi’nde programa başladım. 3 ay kadar bir eğitim gördüm. Daha sonra beni buraya sevk ettiler. 1 yıldır da buradayım. Biraz iyileştim. Göğsümün ağrıları geçti. Bu şekilde devam ediyoruz. Allah’a şükür iyiyim. Başlarda soluk soluğa kalıyordum. Nefesimi alamıyordum ama şimdi 10 dakika rahatlıkla yapıyorum. Nasip olursa bir süre daha buraya gelip gitmeyi çok isterim" dedi.