ASAYİŞ - 01 Mayıs 2021 Cumartesi 14:09

Kısıtlamada ’dur’ ihtarına uymadı, polisin üzerine sürünce böyle etkisiz hale getirildi

A
A
A
Kısıtlamada ’dur’ ihtarına uymadı, polisin üzerine sürünce böyle etkisiz hale getirildi

Bursa’nın İnegöl ilçesinde polisin "dur" ihtarına uymayan motosikletin sürücüsü ve arkadaşına ceza yağdı.

Bursa’nın İnegöl ilçesinde polisin "dur" ihtarına uymayan motosikletin sürücüsü ve arkadaşına ceza yağdı. Polise zorluk çıkartan sürücü, gözaltına alındı.


Polis ekipleri şüphelendikleri motosikletin sürücüsüne "dur" ihtarında bulundular. Bu uyarıyı dikkate almayan sürücü, motosikleti polisin üzerine sürdü. Ekiplerce zorlukla durdurulan motosikletin sürücüsü Zafer A.(27), polise zorluk çıkarmaya devam edince kelepçelenerek etkisiz hale getirildi. Sürücüye "dur" ihtarına uymamaktan 166 TL, ehliyetsiz araç kullanmaktan 2 bin 698 TL ve trafiği tehlikeye sormaktan 550 TL ile trafikten çekme belgeli araç kullanmaktan 1002 TL cezai işlem uygulandı. Ayrıca sürücü ve arkadaşı Erdinç S.’ye (28) sokağa çıkma kısıtlamasına uymadıkları gerekçesiyle toplam 6 bin 300 TL cezai işlem uygulandı.


Sürücü gözaltına alınırken, arkadaşı evine gönderildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Sağlık için hareketin önemine dikkat çektiler, mesai öncesi egzersiz yaptılar Samsun İl Sağlık Müdürlüğü’nde çalışan yaklaşık 100 kişilik personel mesai öncesi ilk olarak müdürlük bahçesinde, sonra da masa başında uzman antrenör eşliğinde egzersiz yaptı. ’10 Mayıs Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü’nde Sağlık Bakanlığı Samsun İl Sağlık Müdürlüğü’nde görevli yaklaşık 100 personel mesai öncesi egzersiz yaptı. Kol ve bacak için açma germe ile esneme hareketlerinin yapıldığı etkinlik renkli anlara sahne oldu. Ayrıca Samsun’daki tüm ilçe sağlık müdürlüklerindeki katılımıyla eş zamanlı başlayan etkinlikte sağlık için hareketin önemine dikkat çekildi. "Kadınların yüzde 53’ünde erkeklerin yüzde 37’sinde fiziksel aktivitede yetersizlik görülmektedir" Etkinlikte ilgili bilgi veren Samsun İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Uras, "Maalesef son yıllarda kentleşmenin artması sanayileşme, teknolojik imkanlardaki artış inşalardaki fiziksel aktivitesinde ciddi manada düşüşe neden oldu. Fiziksel aktivitedeki düşüş, hareketsiz yaşam ve sağlıksız beslenme sonucunda insanların birçoğunda aşırı kilolu, obez oldu. Bu sonucunda kronik hastalıklarda bir artış görüldü. Sonuçta; inme, hipertansiyon, diyabet gibi kalp damar rahatsızlıkları gibi birçok sağlık bir problemi artış göstermektedir. 2017 yılında ülkemizde yapılan bir çalışmada maalesef kadınların yüzde 53’ünde erkeklerin yüzde 37’sinde fiziksel aktivitede yetersizlik görülmektedir. İşin kötü yanı bu çocuklara da sirayet etti. Daha önce top peşinde koşan, sokakta oynayan ve sürekli bir fiziksel aktivite için çocuklar şu anda odaların bilgisayar oyunu, tablet gibi aletlerle sürekli aktivite yetersizliği içindeler. Dünya Sağlık Örgütü öncülüğünde başlatılan ‘Sağlık İçin Hareket Et’ için burada tüm personelimizle beraberdik. Nasıl bir makine çalışmadığı zaman paslanıyorsa, aynısı vücudumuz içinde geçerlidir. Fiziksel aktivitede yetersizlik sonrasında kas iskelet problemleri, tansiyon problemleri, venöz dönüşte anormallikler, sorunlar gibi birçok sağlık sorunu ile karşılaşıyoruz" dedi.