ASAYİŞ - 20 Mayıs 2026 Çarşamba 03:55

Kontrolden çıkan araç dereye uçtu, kaza sonrası sürücü kaçtı

A
A
A
Kontrolden çıkan araç dereye uçtu, kaza sonrası sürücü kaçtı

Bursa’da iddiaya göre sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobil dereye uçtu. Kaza sonrası araç sürücüsü firar etti.


Kaza, merkez Osmangazi ilçesi İstiklal Mahallesi Fuat Kuşçuoğlu Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, 16 YAH 28 plakalı araç, sürücüsünün kontrolünden çıkarak dereye uçtu. Kazayı gören vatandaşlar durumu 112 Acil Servis Hattı’na bildirdi. İhbar üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen polis ekipleri, sürücüyü araç içerisinde bulamadı. Araç, çekici yardımıyla dereden çıkarılarak otoparka çekildi.


Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Pazarcı kamyoneti şaha kalktı, vatandaşlar üstünde zıpladı Bahçelievler’de aşırı yük nedeniyle yokuşu çıkamayarak şaha kalkan pazarcı kamyoneti, sıra dışı görüntüler oluşturdu. Havada asılı kalan kamyoneti indirmek için aracın tavanına ve ön tamponuna çıkıp zıplayan vatandaşların çabası cep telefonu kamerasına yansıdı. Bahçelievler Siyavuşpaşa Mahallesi’nde meydana gelen olayda, semt pazarına mal taşıyan bir kamyonet, dik yokuşu tırmanmaya çalıştığı sırada arkasındaki ağır yükün azizliğine uğradı. Yokuşun dikliği ve yükün arkaya doğru baskı yapması nedeniyle kamyonetin ön tekerlekleri havaya kalktı ve yolda asılı kaldı. Tavana çıkıp zıpladılar Kamyonetin havada asılı kaldığını gören çevredeki vatandaşlar hemen yardıma koştu. Aracı kendi yöntemleriyle yere indirmek isteyen vatandaşlar ve araç sahipleri ilginç bir çözüm yolu denedi. Bir grup vatandaş, kamyonetin havaya kalkan ön kısmına basarak ağırlık yapmaya çalıştı. Tavanın üzerine çıkan vatandaşların, aracı aşağı indirmek için yaylanarak zıpladığı anlar çevredekileri hem şaşırttı hem güldürdü. Yük hafifleyince yoluna devam etti Vatandaşların zıplayarak ağırlık yapma çabası kamyoneti indirmeye yetmeyince, araç sahipleri çareyi yükü boşaltmakta buldu. Kamyonetin arkasındaki pazarlık malzemelerinin bir kısmı sokak üzerine indirildi. Yükün hafiflemesiyle birlikte havada asılı kalan ön tekerlekler yeniden yere bastı. Kamyonet, yükün bir kısmını bıraktıktan sonra normal seyrine dönerek yoluna devam etti.
Mersin Mersin’de 19 Mayıs coşkusu spor turnuvalarıyla taçlandı Mersin Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlediği spor turnuvalarıyla gençlere unutulmaz bir bayram yaşattı. Basketbol, voleybol ve futbol branşlarında gerçekleştirilen etkinliklerde gençler hem yarıştı hem de bayram coşkusunu birlikte yaşadı. Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Gençlik ve Spor Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen turnuvalar, hafta boyunca yoğun katılımla gerçekleştirildi. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gençliğe armağan ettiği 19 Mayıs ruhunu yaşatmayı amaçlayan etkinliklerde sporun birleştirici gücü ön plana çıktı. Gençlik ve Spor Hizmetleri Şube Müdürü Bünyamin Gökayaz, 19 Mayıs’ın Türk milleti için çok önemli bir gün olduğunu belirterek, "19 Mayıs, Atatürk’ümüzün 107 yıl önce yaktığı bağımsızlık meşalesiyle Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı çok özel bir bayram. Gençlere armağan edilen bu anlamlı günü spor etkinlikleriyle kutlamak istedik. Sporun birleştirici gücünü her zaman ön planda tutuyoruz" dedi. Hafta boyunca farklı branşlarda etkinlikler düzenlediklerini ifade eden Gökayaz, tüm gençlerin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı. Turnuvalara katılan genç sporcular da etkinliklerden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Mersin Spor Kulübü (MSK) basketbol altyapısında 4 yıldır forma giyen Nesli Özel, spor sayesinde kendisini geliştirdiğini belirterek, "Bu spor dalını ileride mesleğim haline getirmek istiyorum. Mustafa Kemal Atatürk’e bize bu bayramı armağan ettiği için teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Bursa Bursa’da 1 haftada 3,5 milyon lira ceza Bursa Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri Kurban Bayramı öncesi sebze-meyve hali ile şehirlerarası otobüs terminalinde denetim gerçekleştirdi. Yapılan kontrollerde stok durumu, ürün fiyatları ve bilet tarifeleri kontrol edildi. Son 6 gün içerisinde 3 milyon 500 bin lira aykırı davranan işletmelere cezai işlem uygulandı. Bursa Ticaret İl Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Kurban Bayramı öncesi sebze-meyve hali ile şehirlerarası otobüs terminalinde denetimlerini sıklaştırdı. Vatandaşların mağdur olmasını engellemek adına yapılan kontrollere, hal zabıtaları ile maliye denetim personeli katıldı. Yapılan kontrollerde işletmelerin ürün miktarları ile Hal Kayıt Sistemi’ndeki verilerin uyumu gözden geçirildi. Otobüs terminalinde ise firmaların bilet fiyat tarifeleri kontrol edildi. Yıl başından bu güne 43 milyon lira ceza kesildi Bursa genelinde yıl başından bu yana yaklaşık 2 bin 600 işletmede 700 bin ürün denetlenmiş market, kafe, restoran, fırın, pastane gibi işletmelere 43 milyon lira para cezası kesildi. Denetim sonrası konuşan Ticaret İl Müdürü İsmail Aslanlar, "Ticaret İl Müdürlüğü olarak piyasa denetimlerini sayın bakanımızın talimatlarıyla sürekli yapıyoruz. Yaklaşan Kurban Bayramı münasebetiyle denetimlerimizi arttırdık. Denetimler genellikle yaş sebze ve meyve, yolcu sirkülasyon artması sebebiyle otogarlarda ve terminallerde yapıyoruz. Aynı zamanda marketlerde, fırınlarda, kafelerde ve diğer işletmelerde denetimlerimizi yapıyoruz. Sene başından bu güne 39 milyon 500 bin lira ceza uygulamıştık. Bu son 6 gün içerisinde 3 milyon 500 bin lira aykırı davranan işletmelere para cezası uygulanmış olup, toplamda sene başından bu yana 43 milyon lira para cezası uygulamış vaziyetteyiz. Denetimlerimiz bundan sonra da devam edecektir" diye konuştu.