GÜNDEM - 07 Aralık 2025 Pazar 09:53

Mevlânâ’nın 752. vuslat yıldönümünde gönüller buluştu

A
A
A
Mevlânâ’nın 752. vuslat yıldönümünde gönüller buluştu

Hazreti Mevlânâ’nın 752. vuslat yıl dönümü dolayısıyla anlamlı bir anma programına ev sahipliği yapan Kestel Belediyesi, Bursalıları buluşturdu.


Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa ilçe halkı yoğun ilgi gösterdi. Manevi atmosferin hâkim olduğu gecede, Mevlânâ’nın insanlığa bıraktığı çağları aşan sevgi, hoşgörü ve birlik mesajları bir kez daha hatırlandı. Program açılısında konuşan Prof. Dr. Nurullah Genç, "Şeb-i Aruz’un vuslatının 752. seneyi devriyesinde Hazreti Mevlânâ için düzenlenmiş bir programda bulunmak bizim için de onur kaynağıdır. Bizi bu programa davet edenlere, burada görmek isteyenlere ve sizlere çok teşekkür ediyorum" dedi.


Konuk konuşmacısı, ünlü şair, yazar ve akademisyen Prof. Dr. Nurullah Genç’in konuşmasının ardından, salonda yapılan gösterilerle, katılımcılar, mevlevî geleneğinin asırlardır taşıdığı manevi mirası yakından hissetti.


Programın sonunda, Kestel Belediyesi Başkan Yardımcısı Hasan Selman Özkan, bu tür kültürel ve manevi etkinliklerin devam edeceğini belirterek katılımcılara çiçek takdim ett.



Mevlânâ’nın 752. vuslat yıldönümünde gönüller buluştu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bilecik Bilecikli Şehit İlhan Ongan’ın anısına binlerce kişiye ücretiz yemek dağıtıldı Bilecik’te geçtiğimiz gün düşen askeri kargo uçağının bulunan ve şehit olan İlhan Ongan’ın anısına binlerce kişiye ücretiz yemek dağıtıldı. 11 Kasım 2025 tarihinde askeri kargo uçağının düşmesi sonucu şehit olan Bilecikli Hava Uçak Bakım Astsubay Üstçavuş İlhan Ongan’ın anısına Bilecik Belediyesi tarafında başta Kent Lokantası olmak üzere Atatürk Parkı’nda 3 bin kişilik yemek dağıtıldı. Belediye başkan yardımcıları, il genel ve Belediye meclis üyelerinin de bir araya geldiği Bilecik Belediyesi Kent lokantasında Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı vatandaşlarla sohbet etti. "Kent Lokantamız tam bir yıldır vatandaşlarımıza en güzel şekilde hizmet ediyor" Bilecik Belediyesi Kent Lokantası’nın bir yıl boyunca vatandaşlara en güzel şekilde hizmet ettiğinin altını çizen Başkan Subaşı, "Bugün çok anlamlı bir program kapsamında hemşerilerimizle buluştuk. Kent lokantamızın açılışının üzerinden tam bir yıl geçti ve bu süre zarfında vatandaşlarımıza çok güzel lezzetleri ikram ettik. Kent lokantasını açtığımızda önce bir sayı belirledik. Bu sayı her gün artarak devam etti. Amacımız Bilecikli şehidimize vefa borcumuzu yerine getirmek hem de kent lokantamızın açılışının birinci yılını hatırlamak oldu" ifadelerini kullandı. Vatandaşlar da yapılan ikramdan duydukları memnuniyeti belirterek Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı ve belediye çalışanlarına teşekkür etti.
Kilis Kilis’in kurtuluşunun 104. yılı coşkuyla kutlandı Kilis’in kurtuluşunun 104. yılı, kortej yürüyüşü ve renkli görüntülerle coşkuyla kutlandı. Kilis’in düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yılı kentte düzenlenen çeşitli etkinliklerle büyük bir coşkuyla kutlandı. Kent protokolünün sabah saatlerinde şehitlik ziyaretiyle başlayan program, şehir dışından gelen Kuvayı Milliye ve Mücahit Gaziler Derneği üyelerinin kente girişiyle devam etti. Dernek üyeleri protokole Türk bayrağı hediye ederken, protokol üyeleri de çiçek takdim etti. Ardından Adnan Menderes Kavşağı’ndan başlayan yürüyüşe, at üzerinde katılan yetişkinler ve çocuklar da eşlik etti. Renkli görüntülerin oluştuğu yürüyüş, vatandaşların yoğun ilgisi arasında Cumhuriyet Meydanı’nda sona erdi. Meydanda gerçekleştirilen törende çelenk sunumu yapıldı ve günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar gerçekleştirildi Kutlamalar, Kilis Beşevler Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen çeşitli etkinlikler ve gösterilerle devam etti. Programda halk oyunları, gösteriler ve kutlama etkinlikleri yer aldı. Vatandaşlar tören boyunca Türk bayraklarını dalgalandırarak kutlamalara eşlik etti. Etkinliğe Kilis Valisi Tahir Şahin, 11. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Ersin Özbalcı, AK Parti Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal, Kilis Milletvekili Mustafa Demir, Kilis Belediye Başkanı Hakan Bilecen, Kilis Cumhuriyet Başsavcısı Emre Kaya, Kilis İl Emniyet Müdürü Aykut Korkmaz, Kilis İl Jandarma Komutanı Halil Coşkun ve diğer protokol üyeleri katıldı.