GÜNDEM - 26 Şubat 2026 Perşembe 13:23

Osmangazi’de gönülleri buluşturan iftar programı

A
A
A
Osmangazi’de gönülleri buluşturan iftar programı

Osmangazi Belediyesi, Ramazan’ın birlik ve dayanışma ruhunu mahallelere taşıyarak Çiftehavuzlar Mahallesi’nde yoğun katılımlı bir iftar programı düzenledi. İftara katılan Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, iftar buluşmaları ve ihtiyaç sahibine ulaştırılan erzak yardımlarıyla Ramazan bereketini tüm Osmangazi’ye yaydıklarına işaret etti.


Birlik, beraberlik ve paylaşma ayı olan Ramazan’ın huzurunu ilçenin dört bir yanında yaşatan Osmangazi Belediyesi, mahallelerde düzenlediği iftar programlarıyla gönüllere dokunuyor. Kurduğu sofralarla komşuluk bağlarını güçlendirerek dayanışma kültürünü pekiştiren Osmangazi Belediyesi, Çiftehavuzlar Mahallesi sakinlerini gönül sofrasında buluşturdu. Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’ın da katıldığı iftar programına vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, iftar öncesinde yapılan dualar ve okunan ezanla birlikte Ramazan’ın huzuru tüm mahalleyi sardı.


Başkan Aydın’dan dayanışma vurgusu


Vatandaşlarla tek tek selamlaşarak, yakından ilgilenen Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, sofrada sadece yemeği değil, sevgiyi, saygıyı, hoşgörüyü ve kardeşliği de mahalle sakinleri ile paylaştı. Her akşam 4’ü sabit nokta olmak üzere, dağ köyleri ve mahallelerin dahil olduğu farklı noktalarda iftar verdiklerini dile getiren Başkan Erkan Aydın, sözlerinde şu ifadeleri kullandı:


"Toplamda 110 bin kişiye yakın insanımızla iftarlarda birlikte olup, onlarla iftar sofrasını Ramazan boyunca paylaşacağız. Bunun yanında 20 bin ihtiyaç sahibine de erzak yardımımız hemen hemen bitmek üzere, muhtarlarımız üzerinden tespit ederek yardımlarımızı yapıyoruz. Ramazan’ın dayanışma ruhunu, bereketini, huzurunu, bütün Osmangazi’de yaşayan yurttaşlarımızla paylaşıyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Allah inşallah Kadir Gecesi’ne, ardından Ramazan’a eriştirsin. Belediyemizin önünde Osmangazi Meydanı’nda ve Üftade Meydanı’nda etkinliklerimiz var. Bütün Bursalıları buraya bekliyoruz."


Bunun yanı sıra Ramazan ayının manevi atmosferinin en içten hislerle yaşandığı iftar sofralarında Başkan Aydın ile bir araya gelen vatandaşların talepleri tek tek not alındı. Vatandaşlar hizmetlerinden ötürü Başkan Aydın’a teşekkürlerini sunarken, hatıra kareleriyle o anlar ölümsüzleşti.



Osmangazi’de gönülleri buluşturan iftar programı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Hyeon-gyu Oh imza gününde taraftarlarla buluştu Beşiktaş’ın Güney Koreli santrforu Hyeon-gyu Oh, Tüpraş Stadyumu Kartal Yuvası’nda gerçekleştirilen imza gününde siyah-beyazlı taraftarla buluştu. Beşiktaş’ın devre arasında kadrosuna kattığı ve Süper Lig’de çıktığı 3 maçta 3 gol atarak dikkat çeken Hyeon-gyu Oh için Tüpraş Stadyumu Kartal Yuvası’nda imza günü düzenlendi. Siyah-beyazlı taraftarlar, saat 16.30’da başlayan etkinlik için erken saatlerde mağazanın önüne gelerek uzun kuyruklar oluşturdu. Beşiktaşlı futbolseverler, golcü oyuncuya forma ve atkılarını imzalatırken, hatıra fotoğrafı da çektirdiler. İmza gününde Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı Kaan Kasacı, Kartal Yuvalarından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Sarımermer, Gayrimenkul ve Yatırımlar ile Kadın Futbol ve Jimnastik Faaliyetlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Merve Öztopaloğlu, Sayman ve Voleybol Faaliyetlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Çağatay Abraş da yer aldı. Mehmet Sarımermer: "Beşiktaşlılara teveccüh gösterdiği için çok teşekkür ediyorum" Etkinlikte basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kartal Yuvalarından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Sarımermer, "Bizler için çok güzel bir gün. Uzun zamandır böyle bir birliktelik planlıyorduk. Taraftarlarımızla kötü günde beraber olduğumuz gibi iyi günde de beraber olmak için güzel bir gün. Böyle bir katılımı beklemiyorduk desek yalan olur. Bekliyorduk ama gördüğümüzde de inanılmaz mutlu olduk. Çünkü her beklediğiniz şey her zaman gerçekleşmiyor. Taraftarımıza, Beşiktaşlılara teveccüh gösterdiği için ayrıca çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. "Uzak Doğu ile ilgili kulübümüz çalışma yapıyor" 24 yaşındaki futbolcu transfer edilmeden önce de Uzak Doğu pazarına açılma planlarının olduğundan bahseden Sarımermer, "Gelince bu planlamalar katlanarak ve büyüyerek devam ediyor. Şimdiden net bir şey söylemem doğru olmaz ama bizim ürün bazında satışlarımız yurt dışı internet sitemiz üzerinden devam ediyor. Uzak Doğu ile ilgili projeler sadece Kartal Yuvası değil, kulübümüz genel olarak da bir çalışma yapıyor" dedi. "Son maçta taraftarın ilgisi bizi bu sezonun en yüksek cirosuna ulaştırdı" İç sahada son oynanan Göztepe maçında sezonun en yüksek cirosuna ulaştıklarına da dikkat çeken siyah-beyazlı yönetici, "Yeniden teşekkür ediyorum. Bizim uzun zamandır beklediğimiz, özlediğimiz de bir kalabalıktı. Rakam söylemem doğru olmaz ama taraftarımız bizi memnun edecek büyüklüklerde rakamlara ulaştırdı. İnşallah bundan sonra takımımız onları mutlu edecek. Onlar Kartal’ın yuvasına, Kartal Yuvası’na koşmaya devam edecekler inşallah" ifadelerini kullandı.