ASAYİŞ - 19 Nisan 2019 Cuma 19:17

(Özel) Defineciler uslanmamış

A
A
A
(Özel) Defineciler uslanmamış

Bursa’nın İznik ilçesinde dün gece define macerasının yaşandığı bir kişinin ölümü, 6 kişinin de 12 saat süren operasyonla kurtarıldığı olayın detayları belli olmaya başladı.

Bursa’nın İznik ilçesinde dün gece define macerasının yaşandığı bir kişinin ölümü, 6 kişinin de 12 saat süren operasyonla kurtarıldığı olayın detayları belli olmaya başladı. 51 metre derinliğindeki mağarada jenaratörden sızan gazdan zehirlenen 6 defineciden birisinin daha önce aynı bölgede yakalandığı ve hakkında işlem yapıldığı öğrenildi. Gözaltına alınan 4 gözcü ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.


Alınan bilgiye göre, Elbeyli Mahallesi Kızıltepe Mağarasında jandarma ekipleri, 7 kişinin mahsur kaldığı bilgisine ulaşmıştı. 12 saat süren operasyonla kurtarılan 7 kişiden 60 yaşındaki Mümin Sarıdoğan hayatını kaybetmişti.


Hastaneye kaldırılan 6 yaralıdan 58 yaşındaki Recep E.’nin daha önce aynı bölgede yakalandığı ve hakkında işlem yapıldığı öğrenildi.


Dün akşamki olayda gözcülük yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan İsmail T. Temel C. Harun A. ve İsa H. ise ifadelerinin alınmasının ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.


Öte yandan şahısların mağarada yaptıkları aramada herhangi bir tarihi eser ya da defineye rastlamadıkları da öğrenildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Gaziantep’te esrarengiz patlama sesi korku ve paniğe neden oldu Gaziantep’in Nizip ilçesine bağlı Suriye sınır hattındaki kırsal mahallelerde şiddetli bir patlama sesi duyuldu. Bölgede yaşayan vatandaşları tedirgin eden patlama sesi ile ilgili geniş çaplı inceleme başlatılırken boş araziye havan mermisi düşmüş olabileceği ihtimali üzerinde durulduğu öğrenildi. Olay, Gaziantep’in Nizip ilçesine bağlı Suriye sınır hattındaki kırsal mahallelerde meydana geldi. İddiaya göre, özellikle bölgedeki kırsal Gökçeli Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar bir anda çok yüksek bir patlama sesi duydu. Duydukları sesle korku ve panik yaşayan vatandaşlar 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulundu. İhbar üzerine sesin duyulduğu bölgelere jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ölen ya da yaralanan kimsenin olmadığı olay sonrası patlama sesinin kaynağı ile ilgili geniş çaplı inceleme başlatıldı. Olayla ilgili çalışma yapan ekiplerin boş araziye havan mermisi düşmüş olabileceği ihtimali üzerinde durduğu öğrenildi. Korku ve panik yaşayan vatandaşlar o anları anlattı Yaşadıkları korku ve paniği anlatan Çapan Köse ve Adil Yılmaz isimli vatandaşlar, önce kısa süreli keskin bir ışık gördüklerini sonrasında ise şiddetli bir patlama sesiyle irkildiklerini söyledi. Vatandaşlar, Suriye’ye yakın olduklarını ve oradan bir şey düşme ihtimalinin akıllarına geldiğini de ifade etti. Konu ile ilgili geniş çaplı soruşturmanın sürdüğü bildirildi.