ASAYİŞ - 08 Aralık 2025 Pazartesi 08:17

Polislerin sabır sınavı: 1.96 promil alkollü sürücü uygulama noktasını birbirine kattı, polislere hakaret etti

A
A
A

Bursa’da trafik uygulamasında 1.96 promil alkollü çıkan kadın sürücü, polislere hakaret ederek olay yerinde sinir krizi geçirdi. Yanındaki arkadaşı "Sarhoşun mektubu okunmaz" diyerek arkadaşını savunmaya çalıştı.

Osmangazi ilçesi Altıparmak Mahallesi’nde uygulama yapan Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphe üzerine bir otomobili durdurdu. Aracın sorgulamasının ardından sürücü M.Ü.’ye (29) alkol testi yapıldı. Ölçüm sonucunda sürücünün 1.96 promil alkollü olduğu tespit edildi. Alkol ölçümüne itiraz eden M.Ü., polis ekiplerine yüksek sesle tepki göstermeye başladı. Uyarılara rağmen bağırarak çevreyi rahatsız eden kadın, polis memurlarına hakaret etti. Bu sırada araçtaki arkadaşları da alkollü sürücüyü sakinleştirmekte güçlük çekti. Olay sırasında sürücünün bir arkadaşı, polis ekiplerine "Sarhoşun mektubu okunmaz" diyerek arkadaşını savunmaya çalıştı. M.Ü. ise sinir krizi geçirebileceğini belirterek yeşil reçeteli ilaçlar kullandığını söyledi. Promil sınırını aşan sürücülere yönelik yasal işlem gereği, hakkında "trafik güvenliğini tehlikeye atma" suçundan işlem başlatılan M.Ü., polis merkezine götürüldü.

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum KURSDER çalıştayının ardından özel kurslarda yeni dönem: Kamera zorunluluğu ve sıkı ruhsat denetimi geliyor Özel Eğitim Kursları ve Muhtelif Kurslar Geliştirme Derneği (KURSDER) tarafından Ankara’da düzenlenen geniş katılımlı çalıştayın ardından, özel öğretim sektöründe köklü değişiklikler barındıran yeni düzenlemeler kamuoyuna duyuruldu. KURSDER Erzurum İl Başkanı Ayşe Kavaz, Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) ile yürütülen görüşmelerin olumlu sonuçlandığını belirten bir açıklama yayımladı. İşte sektör temsilcilerini ve yatırımcıları yakından ilgilendiren öne çıkan başlıklar: "Türkiye yüzyılı maarif modeli vizyon zirvesi" ankara’da düzenlenecek Çalıştay kapsamında MEB’den talep edilen destek başvurusunun olumlu yanıt bulduğunu belirten Kavaz; Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü iş birliğinde Haziran ayının ilk haftasında Ankara’da "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Vizyon Zirvesi (Kurslar Perspektifi)" programının düzenleneceğini açıkladı. Zirvede, yeni modele yönelik güncel gelişmeler sektör temsilcileriyle paylaşılacak. Kurs girişlerine 90 günlük kamera şartı Sektörde haksız rekabetin ve mevzuat ihlallerinin önüne geçilmesi amacıyla yeni bir denetim mekanizması devreye giriyor. Yakın zamanda tebliğ edilmesi beklenen düzenlemeyle, tüm kurs merkezlerinin ana girişlerine en az 90 gün geriye dönük kayıt tutabilen kamera sistemleri kurulması zorunlu olacak. Bu kamera kayıtları, özellikle MEB kadrosundaki öğretmenlerin kurslarda yasa dışı çalıştırılması ve okullardan usulsüz öğrenci transferi yapılmasına yönelik şikayetlerin denetiminde esas alınacak. Ruhsat işlemlerinde "mesken" ve "iskan" bariyeri Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı mevzuatı kapsamında, işyeri açma ve çalışma ruhsatı alanında kritik değişikliklere gidiliyor. Tapuda "mesken" olarak görünen alanlarda yeni kurs açılması, itfaiye raporuna bağlı kılınacak. İtfaiyenin olumsuz görüş bildirmesi durumunda ruhsat verilmeyecek. Yeni kurum açılışlarında bina iskan belgesi talebi zorunlu hale getirilecek. Resmi tebliğ henüz yayımlanmadığı için yeni yatırım yapacakların işlemlerini geciktirmeden tamamlamaları tavsiye ediliyor. E-Özel sistemi raporlaştırıldı Sahada yaşanan teknik aksaklıklar ve sistem talepleri KURSDER tarafından bir rapor haline getirildi. Hazırlanan raporun, doğrudan Özel Öğretim Genel Müdürlüğü’ne teslim edileceği belirtildi. Teşekkür ve bayram mesajı Kursder Erzurum İl Başkanı Ayşe Kavaz, Türkiye genelindeki sektör temsilcilerini bir araya getiren KURSDER Genel Başkanı Aydın Ergenç’e ve sorunların çözümünde yapıcı yaklaşım sergileyen MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Fethullah Güner ile bakanlık yetkililerine teşekkürlerini sundu. Kavaz ayrıca, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle yayımladığı mesajda tüm aziz şehitleri ve gazileri anarak vatandaşların bayramını kutladı.
Kayseri Kayseri Büyükşehir, Drone Soccer Türkiye Şampiyonası’na ev sahipliği yaptı Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. ev sahipliğinde Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi’nde gerçekleştirilen Drone Soccer Türkiye Şampiyonası 1. Etap Yarışları nefes kesti. Teknoloji ile sporu buluşturan organizasyon, genç sporcuların kıyasıya mücadelesine sahne olurken, Kayseri’nin 2029 Dünya Spor Başkenti vizyonuna da güç kattı. 2029 Dünya Spor Başkenti doğrultusunda ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarına ev sahipliği yapmayı sürdüren Kayseri Büyükşehir Belediyesi, bu kez teknoloji tabanlı yeni nesil spor branşlarından Drone Soccer Türkiye Şampiyonası’na ev sahipliği yaptı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. organizasyonunda, Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi’nde düzenlenen Drone Soccer 1. Etap Yarışları başarıyla tamamlandı. Teknoloji, hız, strateji ve rekabeti aynı çatı altında buluşturan organizasyon, sporseverlerden yoğun ilgi gördü. Koruma kafesli özel dronelar ile gerçekleştirilen müsabakalarda sporcular, saniyeler içerisinde değişen oyun dinamikleriyle izleyenlere heyecan dolu anlar yaşattı. Havada kıyasıya mücadele eden takımlar, hem teknik becerileri hem de stratejik hamleleriyle dikkat çekti. Gençlerin teknolojiye dayalı spor branşlarına yönelimini destekleyen etkinlik, aynı zamanda Kayseri’nin spor ve teknoloji alanındaki vizyonunu da ortaya koydu. Organizasyon boyunca farklı yaş gruplarından sporcular mücadele ederken, vatandaşlar da yeni nesil spor deneyimini yakından takip etme fırsatı buldu. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın öncülüğünde spor yatırımlarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, geleneksel spor branşlarının yanı sıra çağın gerekliliklerine uygun yenilikçi organizasyonlarla gençleri sporun farklı alanlarıyla buluşturmaya devam ediyor. Drone Soccer Türkiye Şampiyonası 1. Etap Yarışları’nın başarıyla tamamlanmasıyla birlikte Kayseri, 2029 Dünya Spor Başkenti doğrultusunda sporun geleceğine yön veren şehirlerden biri olma iddiasını bir kez daha ortaya koydu.
Aydın Nazilli’de sağlık çalışanlarına "Kronik Hastalıklar" eğitimi verildi Aydın’ın Nazilli ilçesinde düzenlenen eğitimde, farklı ilçelerde görev yapan aile sağlığı çalışanlarına kronik hastalıkların tanı ve tedavisine yönelik güncel bilgiler aktarıldı. Aydın’ın Nazilli ilçesinde birinci basamak sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesi amacıyla aile sağlığı çalışanlarına yönelik "Kronik Hastalıklar Eğitim Programı (HYP)" düzenlendi. Nazilli İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından, Cumhuriyet Sağlıklı Hayat Merkezi eğitim salonunda gerçekleştirilen eğitimler, Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Aile Hekimliği Eğitim ve İzleme Daire Başkanlığı koordinesinde yapıldı. 11-18 Mayıs 2026 tarihleri arasında düzenlenen program kapsamında, Nazilli, Bozdoğan, Yenipazar, Kuyucak, Karacasu ve Buharkent ilçelerinde görev yapan aile sağlığı çalışanlarına eğitim verildi. Eğitimler, Aile Hekimi Uzmanı Dr. Maide Akay Çiftçi tarafından "Tanıdan Tedaviye Güncel Yaklaşımlar" başlığı altında gerçekleştirilirken, kronik hastalıkların tanı, takip ve tedavi süreçlerine ilişkin güncel bilgiler paylaşıldı. Programla, ebe ve hemşirelerin bilgi düzeylerinin artırılması ve uygulamaya yönelik becerilerinin geliştirilmesi hedeflendi. Öte yandan, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Şule Akbaş da eğitimlere katılarak Sağlıklı Hayat Merkezleri hakkında sahadan gelen soruları yanıtladı. Sağlıklı Hayat Merkezi’nde görev yapan fizyoterapist, sosyal çalışmacı ve çocuk gelişimcisi personeller de katılımcılara çeşitli konularda bilgilendirme yaptı.
Düzce İç mekan tasarımı öğrenci projeleri yıl sonu sergisi kapılarını açtı Düzce Meslek Yüksekokulu iç mekan tasarımı programı öğrencilerinin bir yıllık eğitim-öğretim süreci boyunca büyük bir özveriyle ürettikleri eserlerden oluşan "İç Mekan Tasarımı Öğrenci Projeleri Yıl Sonu Sergisi" kapılarını açtı. Düzce Üniversitesi’nin 20. yıl etkinlikleri kapsamında, Düzce Meslek Yüksekokulu ile Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi koordinasyonunda düzenlenen serginin açılış kurdelesi, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir tarafından kesildi. Rektör Nedim Sözbir, açılışın ardından sergi alanında öğrencilerin el emeği ve tasarım becerilerinin birleştiği projeleri yakından inceledi; akademisyenlerden ve genç tasarımcılardan eserlerin üretim süreçleri hakkında detaylı bilgi aldı. Geleneksel el işçiliği ve modern tasarım bir arada Düzce Üniversitesi iç mekan tasarımı öğrencilerinin teorik bilgilerini pratiğe dönüştürdükleri ve yıl boyu süren yoğun emeklerinin bir meyvesi olan sergide, birbirinden değerli çalışmalar yer alıyor. Katılımcıların ve sanatseverlerin büyük beğenisini toplayan sergi seçkisinde; ince bir işçilikle hazırlanan ahşap oyma sehpalar ve dekoratif objeler, farklı ahşap kaplamaların bir araya getirilmesiyle oluşturulan marküteri tablolar, öğrencilerin tasarım vizyonunu yansıtan ölçekli iç mekan mobilya maketleri, detaylı teknik proje çizimleri ve konsept sunumları öne çıkıyor. Öğrencilerin mesleki gelişimlerine katkı sağlamak ve onları sektöre hazırlamak amacıyla düzenlenen bu anlamlı etkinlik, genç yeteneklerin sektörel özgüven kazanmasında önemli bir basamak oluşturuyor. Eğitim, sanat ve tasarımın buluşma noktası olan sergi, 22 Mayıs 2026 tarihine kadar Düzce Meslek Yüksekokulu Sergi Salonu ve Kütüphanesi’nde Düzce Üniversitesi mensuplarının, sektör temsilcilerinin ve sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.
İstanbul Ümraniye’de okullar arası satranç turnuvasında şampiyonlar belli oldu Ümraniye Belediyesi ve Ümraniye Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen Okullar Arası Satranç Turnuvası’nda dereceye giren 40 öğrenci ödüllerine kavuştu. Ümraniye Belediyesi ile Ümraniye Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü koordinasyonunda, İstanbul Satranç İl Temsilciliği iş birliğiyle düzenlenen ’Okullar Arası Satranç Turnuvası’, Prof. Dr. Nabi Avcı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Öğrencilerin stratejik düşünme, dikkat, planlama ve analitik değerlendirme becerilerine katkı sağlamak amacıyla yapılan turnuvada dereceye giren 40 öğrenci ödüllendirildi. 80 okuldan 400’ün üzerinde sporcu katıldı Yaklaşık 80 okul takımının ve 400’ün üzerinde öğrencinin katılım sağladığı dev organizasyonda; ’Minikler’, ’Küçükler’, ’Yıldızlar’ ve ’Gençler’ kategorilerinde toplam 10 farklı kulvarda müsabakalar oynandı. Türkiye Satranç Federasyonu ve FIDE kurallarına göre düzenlenen turnuvada öğrenciler şampiyonluk için kıyasıya mücadele etti. Gün boyu süren karşılaşmalarda centilmenlik ve heyecan dolu anlar yaşandı. "Satranç oynayanlara her türlü desteğe devam diyoruz" Programın açılış konuşmasını yapan Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, "Satranç çok güzel bir oyun, zekanızı geliştiriyor, aklınızı kullanıyorsunuz, kendinizi geliştiriyorsunuz. Böylece kötü alışkanlıklardan da kendinizi bertaraf etmiş oluyorsunuz. Devam diyorum çocuklar. Sizin arkanızdayız. Satranç oynayanlara her türlü desteğe devam diyoruz" dedi. Zorlu hamlelerin ardından kategorilerinde dereceye giren sporculara ödülleri; Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özen, Ümraniye İlçe Gençlik Spor Müdürü Mustafa Çamdereli ve Türkiye Satranç Federasyonu İstanbul İl Temsilcisi Hakan Polat tarafından takdim edildi.