ASAYİŞ - 10 Aralık 2025 Çarşamba 12:19

Şeker pancarı yüklü tır 2 araca çarpıp devrildi: 1’i ağır 5 yaralı

A
A
A
Şeker pancarı yüklü tır 2 araca çarpıp devrildi: 1’i ağır 5 yaralı

Bursa’da şeker pancarı yüklü tır kontrolden çıkıp, önce hafif ticari araca ardından kamyonete çarptı. Savrulan araçlar refüje girerken, tır devrildi. 1’i ağır 5 kişinin yaralandığı olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi.


Kaza, saat 11.30 sıralarında İstanbul-İzmir Otobanı, Hal Kavşağı mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, şeker pancarı yüklü tır, sürücüsünün kontrolünden çıkıp önce hafif ticari araca, sonra kamyonete çarptı. Savrulan araçlar refüje girerken, tır yola devrildi. Kazayı gören çevredekiler yaralıların yardımına koşarken, 112 ekiplerine bilgi verildi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekiplerince ilk müdahalesi olay yerinde yapılan 1’i ağır 5 yaralı ambulansla bölgedeki hastanelere sevk edildi. Şeker pancarlarının yola savrulması nedeniyle, trafik ekipleri bölgede başka kazaların yaşanmaması için tedbir aldı.


Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.



Şeker pancarı yüklü tır 2 araca çarpıp devrildi: 1’i ağır 5 yaralı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya SAU’den Çin’e akademik hamle Sakarya Üniversitesi, küresel akademik platformdaki izlerini derinleştirmeye devam ediyor. SAÜ ve Anadolu Üniversitesi, Çin’in saygın yükseköğretim kurumlarından Jingdezhen Seramik Üniversitesi ile önemli bir iş birliği protokolüne imza attı. Çin’de gerçekleştirilen yoğun temasların ardından, öğrenci ve akademisyen hareketliliğini artırmak, bilimsel araştırma ve yayın üretimini desteklemek amacıyla "Ortak Laboratuvar" kurulması kararlaştırıldı. Protokol, 7. Çin Orta Bölgesi Tasarım Eğitimi Uluslararası Forumu kapsamında, Jingdezhen Seramik Üniversitesi Xianghu Kampüsünde düzenlenen törenle resmileşti. Törene Sakarya Üniversitesi’ni temsilen Rektör Yardımcısı ve Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halit Yaşar ile Dekan Yardımcısı Doç. Dicle Öney Ertürk iştirak etti. Endüstriye açılan kritik merkez Kurulacak ortak laboratuvar; seramik malzeme bilimi, ileri üretim teknolojileri, yenilikçi tasarım ve kültürel mirasın korunması gibi kilit alanlarda müşterek araştırmalar yürütecek. Merkezin temel hedefi; bilimsel yayın üretimini artırmak, elde edilen sonuçları endüstriyel uygulamalara aktarmak ve nitelikli insan kaynağı yetiştirmek olarak belirlendi. Bu iş birliği, aynı zamanda Çin’in "Kuşak ve Yol (Belt and Road)" girişimi doğrultusunda Türkiye ve Çin arasında uzun vadeli akademik etkileşimi ve öğrenci-akademisyen değişimini güçlendirecek. Küresel platformda SAÜ vizyonu paylaşıldı Organizasyon kapsamında imzaların yanı sıra bilimsel sunumlar da gerçekleştirildi. SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halit Yaşar, 2025 Sanat ve Endüstri İnovasyon Forumu’nun açılışında üniversitenin uluslararası iş birlikleri vizyonunu ve ortak projelerin kritik katkılarını uluslararası katılımcılarla paylaştı. Doç. Dicle Öney Ertürk ise sunumuyla, SAÜ’nün "Türkiye’de Üniversite-Sanayi Sinerjisi" alanındaki başarılı çalışmalarını örneklerle tanıttı.
Erzurum KETEM tırı Oltu’da tarama yapıyor Erzurum’un Oltu ilçesinde KETEM tırı 3 gün boyunca ücretsiz kanser taraması yapacak. Oltu Devlet Hastanesi bahçesine gelen KETEM (Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi) Tırı, 10-11-12 Aralık tarihlerinde vatandaşlara ücretsiz kanser tarama hizmeti sunacak. Mobil sağlık biriminde meme, bağırsak ve rahim ağzı kanserlerine yönelik taramalar yapılırken, amaç erken tanı ile hastalıkların daha kolay ve etkili şekilde tedavi edilmesini sağlamak olarak ifade ediliyor. Hastanenin ek binası yanında hizmet veren KETEM Tırı’nda: Meme kanseri taraması (mamografi - 40-69 yaş), rahim ağzı kanseri taraması (HPV örneği - 30-65 yaş), bağırsak kanseri taraması (GGK testi - 50-70 yaş) ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor. Sağlık yetkilileri, "Benim bir belirtim yok, gelmeme gerek var mı?" diyen vatandaşlara önemli bir hatırlatma yaparak, bu kanser türlerinin çoğu zaman belirti vermeden ilerlediğini vurguladı. Semptomların ortaya çıktığında hastalığın ileri evreye geçmiş olabileceğine dikkat çeken uzmanlar, erken tanının tedaviyi hem kolaylaştırdığını hem de başarı şansını büyük ölçüde artırdığını dile getirdi. Erken evrede tespit edilen vakalarda: Tedavi süreçlerinin daha kısa ve daha az yıpratıcı olduğu, tedavi maliyetlerinin önemli ölçüde düştüğü, hastaların yaşam kalitesi ve yaşam süresinin belirgin şekilde arttığı ifade ediliyor. Yetkililer, "Bu taramalar tamamen ücretsiz, hızlı ve pratik. Herkesi bu 3 günlük fırsattan yararlanmaya davet ediyoruz." açıklamasında bulundu. KETEM Tırı, 10-11-12 Aralık tarihleri boyunca Oltu Devlet Hastanesi bahçesinde tüm vatandaşlara hizmet vermeye devam edecek.
Denizli Geç gelen kış balığın tadını kaçırdı DENİZLİ (İHA) – Denizli balık halinde en çok tercih edilen türler sardalya, hamsi ve istavrit olurken, geç gelen kış nedeniyle balıklarda yağlanmanın olmadığı belirtildi. Piyasada daha çok küçük ve ekonomik balıkların talep gördüğünü belirten balık hali esnaflarından Kemal Ercan, "Şu anda en çok sardalya, hamsi ve istavrit türleri talep görüyor. Sezonu olmasına rağmen palamut ile çinekop bu sene yok. Bu türler 2-3 senede bir bol oluyor. Seçen sene bolluk vardı, bu sene olmadı. Bunda göçebe balık olmalarının da etkisi büyük. Bu sene Karadeniz’de hamsi çok bol, buna karşılık çinekop ve palamut yok. Bu iki tür hamsi olmadığı zaman o oluyor. Bunlara alternatif olarak genelde çipura ve levrek tercih ediliyor. Vatandaşlarımız sardalya ve hamsiye daha çok rağbet ediyor. Ekonomik olarak uygun. Hem besleyici hem de vitamin bakımından zengin. Balığına göre fiyatlar 250 liradan başlayıp bin 500 liraya kadar çıkıyor" dedi. Havaların soğumasıyla birlikte balık tüketiminin arttığına işaret eden Ercan, "Kış sezonu geldi, balık yeme dönemleri başladı. Vatandaşlarımızın sağlıkları ve dengeli beslenme için en az haftada bir gün balık yemeleri lazım. Denizlilere en taze ve uygun balığı yedirmek için İzmir Balık Halinden, Karadeniz’den, Bursa ve Bandırma’dan da balık temin ediyoruz. Piyasayı takip edip, en güzel balık neredeyse ona göre şehrimize getiriyoruz" ifadelerini kullandı. Kış gecikti, balığın tadı kaçtı Halk dilinde "Kar düşmeden balık yenmez" diye bir tabir olduğunu hatırlatan Ercan, şöyle konuştu: "Bu sene havalar normale göre daha yeni yeni soğumaya başladı. Şu an Aralık’tayız, yağışlar daha yeni başladı. Tabii bu yüzden denizlerin de suyu sıcak oluyor, kış geç geldiği için. Halk dilindeki deyiş gibi balığın lezzetli olması için suyun soğuyup balığın daha çok yağlanması lazım"