GENEL - 24 Mart 2020 Salı 13:42

Tarladan balık topladılar

A
A
A
Tarladan balık topladılar

Bursa’nın İnegöl ilçesinde suların çekildiği baraj havzasında ortaya çıkan binlerce balığı görünce şaşkına dönen köylüler, elleriyle balık topladı.

Bursa’nın İnegöl ilçesinde suların çekildiği baraj havzasında ortaya çıkan binlerce balığı görünce şaşkına dönen köylüler, elleriyle balık topladı.


Boğazköy Barajı kapaklarının açılmasıyla tarlalara taşan sular çekilince, binlerce balık susuz kalan tarlalarda gün yüzüne çıktı. Bunu fırsat bilen vatandaşlar, tarladan patates toplar gibi balık topladı.


Olayla ilgili konuşan Boğazköy Mahallesi Muhtarı İsmail Ese, her sene baraj kapaklarının açılmasıyla tarlaları su bastığını daha sonra suların çekilmesiyle birlikte aynı manzarayı yaşadıklarını belirterek, "Baraj suları çekilince arazi balık tarlasına döndü. Her yer balık dolu" ifadelerini kullandı.


İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban da geçen yıl da aynı görüntülerin meydana geldiğini dile getirdi. Gerekli çalışmaların yapıldığını anlatan Taban, su yüzeyindeki balıkların akıntı ile suyun fazla olduğu noktalara yönlendirildiğini, böylece binlerce balığın kurtarıldığını söyledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Üzümlü’de çiftçilere bağcılık, meyvecilik, sebzecilik ve bitki hastalıkları hususunda eğitim verildi Bağcılık, meyvecilik ve sebzecilik gibi tarımın alt sektörleriyle Erzincan’da ön plana çıkan Üzümlü çiftçisi, Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nün işbirliği ile düzenlenen toplantıyla bilgilendirildi. Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ilçe merkezlerinde başlattığı eğitim ve yayım çalışmalarını sürdürüyor. Havaların ısınmasıyla birlikte tarım sektörü hareketlenirken tarım teşkilatı da eğitim ve yayım çalışmalarına hız verdi. Erzincan Valiliği’nin himayesinde Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nün işbirliği ile Erzincan’ın Üzümlü ilçesinde çiftçilere eğitim verildi. Düzenlenen toplantıda çiftçilere yöreye uygun olarak başta bağcılık ve kiraz yetiştiriciliği olmak üzere meyvecilik, sebzecilik ve bitki hastalık ve zararlıları ile mücadele konusunda bilgilendirme yapıldı. Çiftçilerin istekleri doğrultusunda eğitim ve yayım çalışmalarını hızlandıran tarım teşkilatı ilçe merkezlerinde hem çiftçileri bilinçlendiriyor hem de eğitim ve yayım hizmetini çiftçinin ayağına götürüyor. Üzümlü ilçesinde yapılan bilgilendirme toplantısına çiftçiler yoğun ilgi gösterdi. Lezzeti ile ülke genelinde tanınan coğrafi işaretli Cimin Üzümünün daha geniş alanlarda yetiştirilmesini, verimi ve kaliteyi artırmak üzere çalışmalarını sürdüren Erzincan İl Müdürlüğü, çiftçilerin yaşadığı sorunların çözümü noktasında Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü ile birlikte çalışıyor. Tarım sektöründe yapılması gerekenleri, yaşanan yenilikleri Müdürlüğe ait sosyal medya platformları ile duyuran, birçok alanda çiftçileri sürekli sms ile bilgilendiren Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, alanda da oluşturduğu teknik ekipler ile sürekli çiftçilerin yanında yer alıyor.